שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

לגבי הכלי של אדסנס וכלי מעקב ההמרות של גוגל
פורסם: 29 יוני 2008 17:27   [ התעלם ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  50

הי שוב טל,

התקנתי את כלי מעקב המודעות של אדסנס, והרצתי בדיקה על דף שבו יש לי מודעה מקמפיין שרץ בארה"ב ובישראל.
בדף ישנן 2 מודעות אדסנס בלבד! (שלי ושל מפרסם נוסף)
עמדתי על אותו דף ופתחתי את הכלי של אדסנס מהתפריט. הכלי הראה לי כ- 10 מודעות בנושא אחר, והמודעה שלי לא נמצאה שם.
עשיתי את הבדיקה גם על ישראל וגם על ארה"ב ו.... כלום.
האם נתקלת בתופעה? האם יש הסבר?

לגבי מעקב ההמרות של גוגל:

1) גוגל מדווח לי על 4 המרות מקמפיין מסוים, ובקליק בנק יש לי רק 2.
יש מצב שאנחנו מפסידים 50% המרות בגלל כניסה חוזרת של גולשים לדף המוכר דרך לינק אפילייט אחר?
במידה וכן- האם יש לך רעיון כיצד לשפר את המצב?
הדבר היחיד שעולה לי בראש כרגע זה לעבור לרשת החיפוש ולהשקיע בדף נחיתה משלי.

2) בקמפיין אחר ראיתי משהו מוזר: היתה לי רק מכירה אחת בלבד ממוצר מסוים אבל היה פער של שבוע בין קליק בנק ואדוורד:
קליק בנק
17/6- 0 המרות
23/6- המרה אחת
אדוורד
17/6- המרה אחת
23/6- 0 המרות
שאלתי את קליק בנק והם לא ידעו מה להגיד.
אני יכול להבין את התרחיש האפשרי של ה- 17/6 (כניסה דרכי ורכישה דרך אפילייט אחר) אבל לא את התרחיש של ה- 23/6. איך זה שלא נרשמה המרה באדוורד?

3) ודבר אחרון- בקמפיין נוסף שיש לי, מעקב ההמרות כותב לי בסטטוס הקמפיין: “Verification failed “ ובו זמנית מראה לי שהיתה לי המרה!
איך זה יכול להיות?

ממתין בסבלנות ובסקרנות..
אסף

פרופיל

פורסם: 01 יולי 2008 16:33   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי אסף,

1. הכלי של אדסנס לא מציג את מה שמוצג בפועל באותו רגע, אלא את מה שזמין באותו דף. אני רואה דיוק מספק בין המודעות שלי שאני יודעת בדיוק היכן רצות, לבין מה שהכלי מראה. כמו כן קח בחשבון שגוגל עושה רוטציה של המודעות בדף, במיוחד עם הביד שלך אינו גבוה מאוד, כך שייתכנו תוצאות שונות מדי פעם.
2. קורים מקרים של חוסר התאמה בין ההמרות שנרשמות באדוורדס לבין אלו הנרשמות בקליק בנק, התופעה ידועה. אף אחד מהם לא יוכל לתת לך הסבר אלא אם ההיקף עצום (ואז יש בעיה כלשהי), מאחר ושני הכלים בלתי תלויים אחד בשני.
המרה שנרשמה בקליק בנק אך לא באדוורדס זה המקרה הקל יותר: מדובר במישהו שנכנס דרך האפילייאט לינק שלך, יצא, וחזר לקנות במועד מאוחר יותר דרך האתר הראשי. הקוקיז של קליק בנק נשמרה ואתה קיבלת המרה אצלם. מבחינת גוגל, הקנייה לא הגיעה ישירות דרך המודעה שלך.
המקרה המסובך יותר הוא המרות שנרשמות בגוגל אך לא בקליק בנק. הועלו טענות בעבר שהכלי של גוגל אינו מדויק וייתכן שנרשמות המרות שאינן המרות כלל ועיקר, וכן יש את ההסבר של קנייה דרך אפילייאט מתחרה באותו רגע פר אותו חיפוש.
אם התופעה גדלה, אני מציעה לפנות הן לוונדור והן לקליק בנק, ולשאול את הוונדור האם בתאריך כך וכך הייתה לו עלייה של מכירות שאינן ממקור אפילייאט. אם זה וונדור רציני הוא יענה בכנות ויטפל בבעיה, כבר שוחחתי עם אפילייאט מנג’ר פעם שאמר לי “אין לי שום אינטרס “לזכות” במכירות שלא נרשמות ע"ש אפילייאט, כשאני יודע שהוא ביצע אותן. לא שווה לי לחסוך עמלה פה ושם על חשבון זה שאפילייאטס יעזבו מכיון שהמוצר לא יהיה רווחי עבורם” - והוא צודק. לגייס אפילייאטס זה תהליך, וכשאתה מצליח לגייס, אתה רוצה לשמור עליהם בכל מחיר. שוב, תלוי מי הוונדור שלך ומה מעניין אותו.
3. או-קיי, זו כבר בעיה של גוגל, ואולי זה מה שמבלגן את התוצאות? אני מציעה שתפנה לצ’ט שלהם, בדברים טכניים הם יודעים לענות כמעט מייד ו/או לפתור.

בהצלחה,
טל

פרופיל

פורסם: 01 יולי 2008 19:42   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  50

אני עדיין לא מצליח להבין למה בכל הדפים שאני -יודע- שהמודעה שלי מופיעה בהם, אני לא מצליח לראות אותה בכלי של אדסנס.
כמו שאמרתי יש דפים עם 2 מודעות בלבד, והביד שלי יחסית גבוה. עדיין באף אחד מהדפים לא ראיתי את המודעה שלי בכלי הזה..

אם לא אמצא פתרון, יתכן שפשוט אפרסם קבוע גם בישראל ברשת התוכן. (גם ככה שאקבל מעט צפיות מישראל- אם בכלל)

בכל מקרה, תודה שוב על התשובה המפורטת.. smile
אסף

פרופיל