שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

שאלות לגביי שיעור 3
פורסם: 11 ספטמבר 2008 20:58   [ התעלם ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  5

שלום רן
בבקשה הסבר מדוע אתה ממליץ לכתוב את מילות וביטויי המפתח בשלושת הצורות כאשר אני מעלה קמפיין חדש? זאת אומרת, האם הBROAD MATCH אינו כולל בעצם בתוכו את הPHRASE MATCH ואת EXACT MATCH? מה התועלת בכתיבת המילים והביטויים שלוש פעמים בשלוש התאמות שונות?

ועוד שאלה:
התחלתי קמפיין חדש בגוגל, הכנסתי מילים ומשפטי מפתח וגוגל מראה לי שהוא מוכן להכניס את המילים רק תמורת סכומים מאוד גדולים כמו דולר וחצי עד 15 דולר לקליק לביטויי!!! מדוע המחירים כל כך גבוהים? מה זה אומר על המילים האלה? וכיצד גוגל בוחר איך לתמחר את הביטויים שלי?

תודה על הקורס היפה
עמיחי

פרופיל

פורסם: 14 ספטמבר 2008 23:10   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

שלום עמיחי וברוך הבא,

1. אנו כוללים את ההתאמות הרחבות מתוך הנחה שאיננו יכולים מראש “לקלוע” לכל החיפושים האפשריים והרלוונטיים בנישה שלנו.
אנו כוללים את ההתאמות המדויקות ע"מ להוזיל עלויות, לשפר QS - מושג חיוני שתלמד בהמשך, ולאפשר פיצול יעיל יותר לקבוצות מודעות ע"מ לשפר CTR.
ככל שהמילה שלנו מדויקת יותר לחיפוש של הגולש, כך יש לנו אפשרות להשיג CTR גבוה יותר, זה מבחינת הגולש. ומבחינת גוגל - ככל שההתאמה שלנו מדויקת יותר, נדרשת מגוגל פחות הסקה של ביטוי החיפוש המדויק מתוך הביטוי הרחב שלנו, כך שדירוג המודעה שלנו גבוה יותר. דירוג המודעה הוא מושג בפני עצמו, והוא נקבע ע"י שיקלול של QS, CTR והביד שלנו. דירוג המודעה קובע בין השאר גם את מיקומה.
אם זה נשמע כרגע כמו סינית (אני מקווה שלא הכל), זה בסדר. הנושאים עוד יילמדו לעומק.
המטרה הסופית שלנו היא לבטל לחלוטין את ההתאמה הרחבה ולהגיע למצב שכל מילות המפתח שלנו מדויקות.
2. קביעת הביד המינימלי למילה נעשית עפ"י QS, הוא ציון האיכות של המודעה שלך בהתייחס למילת מפתח ספציפית שאמורה להפעיל אותה. ישנם 3 ציונים ואפשר לראות אותם בחשבון, אם קיבלת ביד מינימלי כה גבוה פירושו שהציון שלך נמוך, כלומר: אין קשר מספק בין המודעה שניסחת, מילות המפתח ודף הנחיתה. אל דאגה, גם נושא זה נלמד לעומק. גוגל אינו מצפה שתשתלם את הבידים הנ"ל, וגם אני לא! אלא שתשפר רלוונטיות. למעשה, חד משמעית אל תסכים לבידים הללו.

אני בטוחה שהדברים יתבהרו לך בהמשך, אני מציעה שכרגע תשקוד על מציאת מוצר מוצלח, חקר קהל היעד שלו והבעיות שלהם לעומק ע"מ לבנות רשימת מילים איכותית, ניסוח מודעות רלוונטיות למילות המפתח שלך, ותשתמש ככל האפשר בביטויים הלקוחים ישירות מדף הנחיתה.

הרבה הצלחה,

טל

פרופיל