שלום עמיחי וברוך הבא,
1. אנו כוללים את ההתאמות הרחבות מתוך הנחה שאיננו יכולים מראש “לקלוע” לכל החיפושים האפשריים והרלוונטיים בנישה שלנו.
אנו כוללים את ההתאמות המדויקות ע"מ להוזיל עלויות, לשפר QS - מושג חיוני שתלמד בהמשך, ולאפשר פיצול יעיל יותר לקבוצות מודעות ע"מ לשפר CTR.
ככל שהמילה שלנו מדויקת יותר לחיפוש של הגולש, כך יש לנו אפשרות להשיג CTR גבוה יותר, זה מבחינת הגולש. ומבחינת גוגל - ככל שההתאמה שלנו מדויקת יותר, נדרשת מגוגל פחות הסקה של ביטוי החיפוש המדויק מתוך הביטוי הרחב שלנו, כך שדירוג המודעה שלנו גבוה יותר. דירוג המודעה הוא מושג בפני עצמו, והוא נקבע ע"י שיקלול של QS, CTR והביד שלנו. דירוג המודעה קובע בין השאר גם את מיקומה.
אם זה נשמע כרגע כמו סינית (אני מקווה שלא הכל), זה בסדר. הנושאים עוד יילמדו לעומק.
המטרה הסופית שלנו היא לבטל לחלוטין את ההתאמה הרחבה ולהגיע למצב שכל מילות המפתח שלנו מדויקות.
2. קביעת הביד המינימלי למילה נעשית עפ"י QS, הוא ציון האיכות של המודעה שלך בהתייחס למילת מפתח ספציפית שאמורה להפעיל אותה. ישנם 3 ציונים ואפשר לראות אותם בחשבון, אם קיבלת ביד מינימלי כה גבוה פירושו שהציון שלך נמוך, כלומר: אין קשר מספק בין המודעה שניסחת, מילות המפתח ודף הנחיתה. אל דאגה, גם נושא זה נלמד לעומק. גוגל אינו מצפה שתשתלם את הבידים הנ"ל, וגם אני לא! אלא שתשפר רלוונטיות. למעשה, חד משמעית אל תסכים לבידים הללו.
אני בטוחה שהדברים יתבהרו לך בהמשך, אני מציעה שכרגע תשקוד על מציאת מוצר מוצלח, חקר קהל היעד שלו והבעיות שלהם לעומק ע"מ לבנות רשימת מילים איכותית, ניסוח מודעות רלוונטיות למילות המפתח שלך, ותשתמש ככל האפשר בביטויים הלקוחים ישירות מדף הנחיתה.
הרבה הצלחה,
טל