שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

ניתוח נתוני שעות ממירות לתזמון מודעות
פורסם: 18 ספטמבר 2008 03:57   [ התעלם ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  45

היי טל,

התחלתי לבדוק סטטיסטיקות ב-analytics של CB כדי לראות מהן השעות הלא ממירות שאפשר לא לכלול בקמפיין שלי. ראיתי כמה מדדים ואשמח אם תוכלי לתת את הדעת איך להשתמש בהם כדי לבצע תזמון אפקטיבי.
1. %/# of sales.
2. hops per order.
3. בנוסף, בדקתי באילו שעות לא היו לי מכירות אך היה מספר גדול מדי של hops שאמור היה להביא למכירות(hops per order מראה 0 במקרה הזה). שמתי לב לכמה שעות בהן היו לי 376, 276, 160, 115 hops ללא כל מכירה.

אני לא מעוניין “לזרוק את התינוק עם המים” ולפסול בטעות שעות שעשויות להמיר, לכן אשמח אם תוכלי לפרט כיצד אני אמור להשתמש במדדים הנ"ל.

תודה רבה,
דורון.

פרופיל

פורסם: 18 ספטמבר 2008 06:47   [ התעלם ]   [ # 1 ]
חבר
RankRank

טוב,

בינתיים ירד לי אסימון:
החלוקה לפי שעות ב-analytics לא עושה הפרדה לפי מוצרים, ולכן סך המכירות וסך ה-hops כל שעה כולל את כל המוצרים אותם אני משווק.
מסקנה: ה-analytics לא עוזר לי מבחינת שעות ממירות אלא אם אני פותח חשבון לכל מוצר.
הכלי היחיד שנשאר הוא פירוט ה-transactions ולאחר קצת עבודה שחורה וסיכום המכירות לפי שעה באופן ידני אני יכול להגיע רק לנתון של מכירות לשעה, אך לא יכול לדעת כמה פעמים הקליקו (hops) בשעה הזו ולהסיק את אחוז ההמרה בכל שעה.

בנקודה הזו עמדתי לומר נואש ולהסתפק בנתונים הצנועים שעדיין עומדים לרשותי אך נזכרתי שאפשר להשתמש בדוחות של גוגל כדי לראות את חתך הקליקים לפי שעה פר קמפיין. ואכן, בדוח מסוג campaign performance, אם אני מגדיר את אופן ההצגה - view(unit of time) כ-hourly(regardless of date) אני מקבל דוח המראה לי את החלוקה לקליקים לפי שעה של הקמפיין.
יחד עם נתוני המכירות לפי שעה של CB ניתן למצוא כמה קליקים הביאו לכמה מכירות בכל שעה ולחשב את אחוז ההמרה השעתי.

טוב, אני חושב שכתבתי מספיק. טל, עכשיו הגיע תורך לומר לי אם יש בכלל צורך בכל השמיניות האלו שעשיתי או שיש שיטה נוחה יותר למצוא את הסטטיסטיקות הנ"ל(והאם את בכלל מתחשבת במדד ה-hops per sale בקביעת תזמון המודעות).

פרופיל

פורסם: 21 ספטמבר 2008 00:08   [ התעלם ]   [ # 2 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי דורון, מה המצב?

עשית טוב מאוד.
תוכל להתייעל טיפה אם תבחר ב ad group report במקום campaign report, ובהמשך תפיק תועלת גם מבדיקת hourly by date, ולא רק hourly regardless.
ברור שקל יותר להסתכל על hops per sale, יש עם זה כמה מגבלות: הראשונה היא שלא תוכל לקבל נתונים לפי שעות ו hops לכל התקופה, השני הוא אם יש לך ביוזר יותר מקמפיין אחד ממיר באופן קבוע. למתחילים שאין להם יותר מקמפיין אחד רלוונטי (קרי ממיר) זו דווקא אופציה טובה להתחלה. אולי CB עוד ישתפרו בעניין הדו"חות, זה חדש יחסית אז יש למה לצפות.

בהצלחה,
טל

פרופיל

פורסם: 21 ספטמבר 2008 00:21   [ התעלם ]   [ # 3 ]
חבר
RankRank

היי טל,

לא כל כך הבנתי איך adgroup report עוזר לי - אני מבין שאני יכול לראות את מס’ הקליקים בכל adgroup בכל שעה, ובהנחה ויש לי TID על כל מילות המפתח אוכל להסיק מזה את אחוז ההמרה של כל adgroup בכל שעה, אך תקני אותי אם אני טועה, תזמון המודעות הוא רק ברמת קמפיין, לכן לא אוכל להשתמש במידע הזה, אלא אם כן אעביר adgroups מסויימות לקמפיין נפרד ואז אוכל לתזמן אותן.
תגידי לי שלא לזה התכוונת grin

אגב, מצבי אחלה, אין הרבה תנועה אבל אחוז ההמרה טוב.
את מכירה את כל התלונות על גולשים שמקליקים על המודעה פעמיים (ומביאים אותך ל-CTR של 200%) ומבזבזים לך סתם כסף? אז עכשיו חוויתי קליקים כפולים במקום הנכון - מישהי קנתה בטעות פעמיים, בהפרש של 2 דקות grin
עכשיו נותר רק לחכות שהיא תראה את דוח האשראי שלה ותעשה refund…

פרופיל

פורסם: 21 ספטמבר 2008 00:28   [ התעלם ]   [ # 4 ]
חבר
RankRank

אז רגע, בהמשך לשאלתי בהודעה הראשונה:
מה ההגדרה שלך לשעה לא ממירה לפי אחוז המרה מקסימלי, או מס’ קליקים מינימלי ללא המרות?

פרופיל