הי איתי, מה שלומך?
קודם כל אני הייתי שמחה לקנות ממך מוצר כזה
ולעניין שלך: אני מניחה שהאתגר בנישה הזו (וזה נכון לכל נישה של “פנאי” שלא מגדירה איזו בעיה או צורך בוער)הוא בבחירת מילות מפתח כאלה שמצד אחד יגדירו את המוצר כראוי, ומצד שני יזמנו רק קהל יעד: 1. בוגר עם כרטיס אשראי 2. שיש לו כסף להוציא על מוצר פנאי לא פיסי, 3. שלא מחפש הדרכה בחינם כיצד לצייר משהו ספציפי.
במילים אחרות, צריך להוסיף כאן הרבה מילות שלילה, לעשות מחקר שוק ולחפש מילים שמגדירות קהלי יעד שמוכנים לשלם. יכול להיות שכל ביטוי שכולל את המילה draw אינו מתאים! (אני לא בדקתי! אז אל תמחק אותה, רק אומרת שאם תבדוק אולי תגלה שזה נכון)כי זה מושך רק קהל “חינמי”. ואז מה נשאר? אני לא יודעת, אולי ביטויים הכוללים art, painting - סתם מחשבה.
במילים אחרות: אנו מנסים לחשוב: “מי מוכן לשלם על לימודי ציור?” , כמובן מי שמחפש
learn how to draw - אבל זו לא חוכמה, כי זה ביטוי שימשוך איתו גם אלפי אחרים שלא רוצים לקנות מוצר כזה. אז מי עוד? אולי מישהו שמחפש painting lessons או drawing course...כאן אנחנו מתקרבים לאנשים שכבר מוכנים לשלם.
כדי “להתחמק” מקהל של ילדים שכידוע אוהבים מאוד ציור אך אין להם כרטיסי אשראי (שילוב קטלני מבחינתך, שכן הם מקליקים בהמוניהם אך לא יכולים לקנות) אפשר להצמד לביטוים כגון:
how to teach a child to draw
ובכך לכוון לקהל של אמהות, או:
improve my drawing skills
drawing techniques
ובכך לכוון באמצעות שפה בוגרת יותר, לקהל בוגר יותר.
בעניין ציון המחיר במודעה: אני באופן אישי נמנעת מזה ככל האפשר, ואולם לעיתים אין ברירה. אם מודעות מתחרות איתך בדף מציינות מחיר, ובמיוחד אם זהו מחיר שאתה יכול להתחרות בו, אין ספק שעלייך לציין זאת במודעה.
הרבה הצלחה וחג שמח,
טל