זה יהיה קצת ארוך אבל זה נושא שנורא מטריד אותי…
אני אנסה להסביר את הבעיה שלי…
אני מאמין שכל מי שלומד עסקי אינטרנט בסופו של דבר רוצה לבנות לעצמו את המודל הגדול שלו. את האתר הזה שממנו הוא יעשה את רוב ההכנסות שלו. בו הוא ירכז את כל הטכניקות שהוא למד, ישלב את כל המודלים הקטנים, הנושא יהיה משהו שהוא באמת אוהב ומקצועי בו ומוכן להשקיע בו את כל הזמן שלו. לפחות אני רוצה…
מודל כזה ידרוש מאיתנו לבנות לעצמינו תדמית טובה ואמינה בקרב הגולשים שלנו. הרי, אנחנו צריכים שאנשים ירשמו לשירותים שלנו, לרשימות הדיוור, יסמכו על המלצות שלנו על המוצרים שאנחנו משווקים. ויראו בנו “אנשי מקצוע” באותה הנישה.
לפני שמגיעים למודל ברמה כזאת צריך ללמוד. ללמוד דרך בניית אתרים ומודלים עסקיים קטנים ו"חסרי תוכן ולב” ביחס לאתרים גדולים אחרים ולאותו המודל שאנחנו רוצים לבנות בעתיד.
כל הטכניקות של שיווק וקידום אתרים דורשים מאיתנו להירשם להמון… המוווןןן אתרים, שירותים, פורומים, קבוצות וכו’. אני אישית נרשם בכל מקום באינטרנט עם אותו שם משתמש… שהוא גם השם האמיתי שלי: DennisGal
מהסיבה הפשוטה שהשם משתמש הזה אף פעם לא תפוס, וקל לזכור אותו. גם האימייל שאני נותן בכל מקום הוא אותו האימייל וגם הוא מכיל את השם האמיתי שלי:
אני שונא להרבות בשמות, אימיילים וססמאות כי זה עושה הרבה בלאגן. ואני מעדיף להתמודד עם הספאם ולסנן אותו בתוך חשבון המייל שלי.
לא מזמן התחלתי לחשוב האם זה טוב שאני נותן את השם האמיתי שלי בתהליך הלימוד וההתנסות בתוכניות שותפים? הרי, הרבה מהשיטות שלנו לקדם את האתרים הן קצת “ספמיות”. גם אם אנחנו עושים הכל בשביל לגרום לזה להראות לגיטימי, עדיין יהיו אנשים שזה יעצבן אותם (פרסום בפורומים, תגובות בבלוגים עם לינקים לאתר, כותרות מפוצצות למאמרים שלא ממש עולים על הציפיה וכו’..)
לדוגמא, האתר “הקטן” הראשון שלי עוסק בהקלטות דיגיטליות ובניית סטודיו הקלטות ביתי. אני מאוד אוהב את הנושא הזה אבל אין לי כ’’כ נסיון. את המאמרים כתבה לי פרילאנסרית ובעיני הם מאוד טובים. פרסמתי את אחד המאמרים מהאתר שלי בפורום גדול. הכתבה (בעיני) היתה טובה ועוזרת. כך, רציתי להרוויח לינק דרך פרסום תוכן מועיל. זכיתי להרבה תנוע אך לתגובות מפחידות על כך שהאתר מלא בהכללות ו"חוסר מידע”, ושהכתבה הזאת מיעודת למפגרים, ושלפני שאני מנסה לעזור לאחרים אני בעצמי צריך ללמוד על הנושא וכו.
כמובן, לא פרסמתי יותר כלום כי שונאים אותי בפורום הזה. שגם בו, אני רשום תחת השם האמיתי שלי.
זה תקף גם על כל אתרי תוכן: youtube, digg, technorati, ezine, וכו’
מצד אחד עד שאני אתחיל לפרסם מאמרים וסרטונים שאני “עומד מאחוריהם”, תוכן ש ל י שהוא איכותי ועוזר ולא קנוי או שעבר ספינינג - לשם שלי כבר יהיה ותק באתרים האלה ויתייחסו לפרסום שלי יותר. מצד שני, יהיו שם אותם סרטונים וכתבות שפרסמתי בתור מתחיל ואולי חלקם זכו ברייטינג נמוך ותגובות שליליות.
שאלה שלי היא, האם דברים כאלה ישפיעו בעתיד על האמינות שלי והתדמית שלי בקרב הגולשים? האם כדאי להרשם לכל מקום בשם אחר? לתת אימיילים שונים לכל אתר שאני בונה? האם זה יחסוך לי בעיות בעתיד?
או שבגלל שיש כמות עצומה של גולשיםבאינטרנט מקרים כאלה לא רלוונטיים ואף אחד לא יחפור בעתיד בדברים שעשיתי לפני?
אם הגעת לשורה הזאת - תודה רבה לך!!!
מצטער על ה"חפירה" ואשמח לשמוע דעות בנושא…
שלום אורח! אנא בצע