שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

כמה שאלות
פורסם: 03 נובמבר 2008 20:56   [ התעלם ]
חבר וותיק
RankRankRank
סך-הכל הודעות:  62

שלום,
אני כבר סיימתי את השיעור הרביעי שאגב לפי דעתי היה בו די הרבה דברים לא מובנים ומבולגנים....
עולות לי הרבה מאוד שאלות במהלך העבודה שלי שממש לא קיבלתי עליהם תשובה במהלך השיעורים..

אשמח לעזרתכם,

1. כמה קבוצות של מודעות בערך צריך בשביל קמפיין טוב?
2. כמה ביטוי מפתח בערך בכל קבוצת מודעות?
3. כמה ביטויים שליליים?
4. האם חייבים להשתמש בשלושת הסוגים של הFrase? (כי אני ממש לא רואה בזה צורך בקמפיין שלי)
5. אני הבנתי שהקבוצות של המודעות אמורות להיות מחולקות ע"פ ה"מי" וה"מה", אבל אם יש לי מילות מפתח שלא מכילות כל כך את המילים במודעה עצמה למרות שהם קשורים אחד לשנים, גם להם יש צורך לעשות קבוצה נפרדת????
6. אם גוגל כותב שעלות מינימלית לביטוי כדי שיופיע בדף הראשון הוא 1 דולר, האם יש משהו שאפשר לשנות בשביל שהעלות הזאת תרד מדולר??
7. האם כדאי בתחילת הדרך של כל מודעה לעלות את הביד לאיזה 1-2 דולר בשביל שהמודעה תוצג במקומות טובים בהתחלה ואז אחרי זה כשהיא מקבלת CTR גבוהה להוריד את הביד?
8. מה הוא CTR בסדר?? (כמה באחוזים?)
9. הייתה לי מודעה ישנה שלא הייתה טובה וסימנתי לגוגל למחוק אותה. למרות זאת גוגל מחשב לי את הCTR הכולל שביחד עם המודעה הישנה (עברו מאז 4 ימים) למה הוא עדיין מחשיב אותה.?

פרופיל

פורסם: 04 נובמבר 2008 16:23   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

בוקר טוב,

התשובות לשאלות וכן הנחיות לגבי כמויות ומספרים בחלוקת הקמפיין ובניית רשימת המילים מובאות בשיעור, אף כי פתיחת קמפיין נסיוני דורשת התמודדות עם משימות רבות וזה אך טבעי שיתעוררו שאלות, לשמחתי בשביל זה אני כאן:
1. מספר הקבוצות בקמפיין אינו קבוע וגם לאחר שפתחת מספר קבוצות, המספר הזה אינו סופי. גם בקמפיינים מתקדמים יותר שתפתח בעתיד, אתה תמחק קבוצות ותוסיף חדשות כל הזמן, עד לאופטימיזציה של הקמפיין.
המספר הראשוני של קבוצות מודעות אף הוא אינו קבוע (אף כי אני ממליצה על פתיחת 4-5 קבוצות בהתחלה), ותלוי במוצר שלך וברשימת מילות המפתח שהצלחת להרכיב. כדי להבין את המשמעות העומדת מאחורי פתיחת קבוצות מודעות ולא סתם לתת לך מספר, נסביר זאת כך:
כל קבוצת מודעות שתפתח פירושה מיקוד נוסף בקמפיין שלך.
ככל שאתה ממוקד יותר, כך קל יותר להשיג ציוני איכות גבוהים (ומתוך כך, גם להוריד עלויות ובידים ולהשיג מיקומים טובים יותר) וכן חיוני להשגת CTR גבוה, בשל הכוונה ממוקדת יותר של המודעה שלך למילות המפתח.
אני מציעה אפוא שתפתח כ 4-5 קבוצות מודעות, תראה אלו ציוני איכות אתה מקבל בכל קבוצה והאם הציונים הומוגניים בתוך כל קבוצה. אם בקבוצה מסוימת תראה שונות בציונים, כך שחלק ממילות המפתח קיבלו QS OK או GREAT, ואחרות POOR, פירוש הדבר שיש להוציא את המילים יוצאות הדופן (אלו בעלות הציונים הנמוכים) ולהעבירן לקבוצת מודעות נפרדת, לנסח להן מודעה ספציפית בעלת כותרת שכוללת את המילים הללו ומודעה שמתארת אותן טוב יותר, כך שנזכה ב QS גבוה יותר. הדרך לעשות זאת היא להקפיא את המילים הנ"ל בקבוצה הראשונית, לפתוח קבוצת מודעות חדשה ולהדביק את המילים בקבוצה החדשה, ולבדוק ציונים. אם המילים השיגו ציונים טובים יותר בקבוצה החדשה, אפשר כעת למחוק אותן מהקבוצה הראשונית (שבה הן הוקפאו). חשוב לא להשאיר ביטוי מפתח פעיל בשתי קבוצות מודעות שונות.
2. בכל קבוצת מודעות יש להכניס כ 10-15 מילות מפתח, אני מציעה לא לחרוג מהמספר הזה יותר מדי. סה"כ יש להכניס כ 150 מילות מפתח בקמפיין טסט, ולא לחרוג מהמספר הזה יותר מדי, אחרת קשה מאוד להעביר את הקמפיין “טסט” וגם קשה מאוד לעקוב אחרי כל הנתונים שלו.
3. לפחות ביטוי שלילה אחד על כל ביטוי חיובי, זו ההמלצה.
4. אנו מתחילים קמפיין טסט עם כל 3 סוגי ההתאמה. אם אתה משתמש רק בסוג התאמה אחד, קשה מצד אחד לקבל נפח של הופעות, ומצד שני בלתי אפשרי למקד בהמשך את הקמפיין, מאחר ואיננו יודעים מה הגולש באמת חיפש, את הביטוי או נגזרת שלו.
5. חלוקה לקבוצות לפי “מי ומה” הינה המלצה להתחלה, מאחר והיא יחסית קלה. בהמשך אנו נבנה קבוצות קצת יותר מורכבות. אינך חייב להיצמד להנחיה זו, אף שאני מקווה שהיא כן תעזור לך לעשות סדר בקבוצות. הדבר תלוי במוצר שלך, אתה יכול לחלק, למשל, לפי סוגי פתרונות כגון: cure, remedy, remove, treatment, או לפי סוגי סימפטומים, ולהצליב סוגי פתרונות עם עם סימפטומים שונים. כאמור, הדבר תלוי מאוד במוצר.
בחלק השני של שאלתך זו, האם אתה מתכוון שמילות המפתח שלך אינן נכללות במודעה? אם כן, נדרש פיצול לקבוצות כזה שישיג בדיוק זאת: שמילות המפתח המרכזיות תופענה במודעה (ובמיוחד בכותרת שלה).
6. כן, עלייך לשפר את ה quality score של אותה מילת מפתח. בשלב ראשון עשה זאת ע"י פיצול לקבוצות מודעות, כאמור.
7. זו אסטרטגיה מקובלת, אך לא הייתי נוקטת בה בקמפיין טסט, שכל מטרתו היא להתנסות ולהרגיש את השוק. בוודאי לא לפני שקיבלת quality score גבוה יחסית לרוב המילים שלך, כי אם תעלה ביד ל $2 לפני ששיפרת QS, פירושו שאתה וודאי משלם עד פי 10 מערכו האמיתי של הביד. במילים אחרות, יכולת לקבל מיקום גבוה גם בסכום נמוך בהרבה, לו שיפרת את ה quality score.
8. CTR התחלתי לעבודה הוא 2% מינימום. בהמשך נשאף למספר דו ספרתי.
9. זהו CTR ממוצע ואין איך לשנות את החישוב של גוגל. לטווח הארוך לא יהיה לו משקל רב, כי יש לשער שהמודעה הזו לא פעלה זמן רב בקמפיין שלך.

הרבה הצלחה,
טל

פרופיל

פורסם: 05 נובמבר 2008 22:09   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר וותיק
RankRankRank

טל! באמת תודה רבה על הפירוט!
אבל יש לי עוד כמה שאלות…

1. קודם כל יש משהו שאני לא מבין… את אומרת שהקמפיין צריך לכלול כמה שיותר מילות מפתח וכך ביטויי המפתח של אותו קמפיין מקבלים QS גבוהה יותר וצריך לשלם פחות, וגם גוגל מציגה את המודעה שלי במקומות שיותר קרובים להתחלה.
אבל כשהייה לי ביטוי מפתח מסויים עם QS מאושר אך עם ביד מינימלי 0.85 דולר והעברתי אותו לקבוצת מודעות ששם הוא יותר רלוונטי הביד המינימלי עליו עדיין נשאר 0.85 דולר. איך זה יכול להיות??

כמו כן, איך יכול להיות שאני עושה מודעה ממש רלוונטית למילות המפתח שלה וגוגל בכלל מציג הודעה שלא כל כך רלווטית של מישהו אחר אני יסביר למה אני מתכוון:

מגיד והמודעה נראית כך -
Natural Cure For Anxiety Problems
Cure Your Anxeity Problems Using
Natural Ways - Start Living!
http://www.PanicAway.com

אחד הביטויים באותו קמפיין למשל הוא - Natural Cure Anxiety Problems
אבל כשאני מקיש את הביטוי הזה או שהוא מראה את המודעה שלי ממש בסוף או שהוא בכלל לא מראה ומראה מודעה אחרת כמו
Anxeity Imediate Relief
Get An Imediate Relif For
Your Anxiety - Easy Steps.
http://www.PanicAway.com

שבכלל אין לה שום מיקוד וקשר לאומת המודעה שלי אז השאלה איך מצב כזה קורה ולמה הוא מראה מודעה של מישהו אחר במקרה הזה.. (ואגב הביד שלי באותה מודעה עומד על איזה 0.7 - יחסית גבוהה)

וכמו כן איך אפשר לעשות מודעות עם כל מיני שאלות שמופנות למשתמש אם צריך להשתמש בכל המילות מפתח זה כמעט בלתי אפשרי

נגיד אם הייתי רוצה משהו כזה..
Natural Cure For Anxiety
Have An Anxiety Problems? Get
An Amazing Method To Cure Anxiety Naturally
אז זה פשוט יוצא יותר מידי מילים איך אפשר??

פרופיל

פורסם: 06 נובמבר 2008 03:47   [ התעלם ]   [ # 3 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

ערב טוב,

נקודות מעניינות העלת כאן:
1. ביטוי מפתח שהעברת קבוצה:
א. המודעה שתנסח בקבוצה זו צריכה לכלול את ביטוי המפתח, חובה שהוא יופיע בכותרת! גם אם זה אומר שתהיה לך קבוצת מודעות עם ביטוי מפתח אחד בלבד.
ביטויים ארוכים: אי-אפשר לכלול את כל הביטוי בכותרת. ולפיכך יש לעשות כמה טסטים ולבחון איזה חלק מהביטוי יש לכלול בכותרת כך שנקבל QS גבוה.
ב. QS אינו מושפע רק מהקשר הטקסטואלי,ולכן לפעמים גם אם כללנו את הביטוי המדויק בכותרת, ציון האיכות לא ישתפר.
יש חשיבות רבה גם לניסוח המודעה והכותרת. ניסוח בעייתי מבחינה תחבירית לא יניב QS גבוה גם אם הוא מדויק למילת המפתח. היות ולעיתים אנו משתמשים בביטויי מפתח שאינם יוצרים משפט הגיוני, הרי שאם נדביק אותו ככותרת המודעה שלנו, ה QS שלנו יפגע! גוגל לא ייתן ציון גבוה למודעה שהכותרת שלה מהווה משפט לא שלם, לא הגיוני או מנוסח לא-נכון. זו לא חווית גלישה, זה לא מזמין קליקים, וזו לא המראה שגוגל רוצה לעצמה.
על כן עלינו להשתמש לעיתים בחלק מהביטוי ע"מ ליצור כותרת הגיונית (כלומר, כזו המהווה ביטוי שיכול לעמוד בפני עצמו ולהשמע הגיוני, או ליצור סביב הביטוי משפט קצר).
ג. ובהמשך לכך: לעיתים נקבל QS גבוה יותר ע"י הכללת הביטוי עצמו בלבד בכותרת
(למשל: “panic attack"), ולעיתים דווקא נקבל QS גבוה יותר על הכללתו בתוך משפט שלם (למשל: ביטוי המפתח הנו panic attack, כותרת המודעה תהווה משפט שלם יותר כגון: panic attack no more). המפתח הוא לעשות טסטים. זה שלב חיוני שגם ישפר את ביצועי הקמפיין שלך וגם ילמד אותך רבות ויקל עלייך בהמשך. עוד תווכח שניסוח מודעות הופך להיות יותר אינטואיטיבי עבורך ואתה צריך פחות טסטים כדי להשיג QS גבוה.
ד. כמו כן, QS הנו שיקלול של רלוונטיות בין 3 גורמים: מילת מפתח, מודעה, ודף נחיתה. נסה לכלול במודעה מילים מרכזיות מתוך כותרות בדף הנחיתה.
בדוגמת המתחרה שהבאת, אולי המילה relief מתארת טוב יותר את דף הנחיתה מאשר המילה problems?
כמובן שאינך יכול לשלוט בטקסט בדף הנחיתה והפיזור או המשקל שלו, מאחר והאתר אינו שלך. בעיה זו תיפתר כאשר תיצור דפי נחיתה משלך ותוכל ליצור דף נחיתה נפרד לכל קבוצת מודעות ובכך להשיג ציונים טובים יותר. בנתיים, הצמד לביטויים מתוך דף הנחיתה.
2. והנה הגענו למתחרה.
ראשית, אינך יודע מה ה QS שלו. כמובן, אתה יכול ליצור מודעה דומה ולראות האם ה QS שתקבל גבוה יותר. אך גם אם ה QS שלו נמוך, ייתכן ומודעה זו צברה כבר היסטוריה וקליקים מרובים, אולי יש לה CTR גבוה - כל הגורמים הללו עשויים לתקן QS ולהעניק למתחרה שלך QS גבוה משלך. אנו נתייחס לכך כאל בעיה זמנית, הרי גם אתה תצבור היסטוריה וקליקים ותשווה קו.
כמו כן, דירוג המודעה נקבע לא רק ע"י QS אלא גם CTR, היסטוריה וביד. גם אם ה QS של המתחרה נמוך משלך, CTR גבוה יכול לפצות על ה QS הנמוך.
הסיבה שגוגל מציג מודעה מתחרה היא שבמקרה של 2 מודעות בעלות כתובת תצוגה זהה בדף תוצאות מסוים, גוגל יציג רק אחת מהן, תמיד. המודעה שתעלה היא זו בעלת הדירוג הגבוה ביותר באותו רגע. דירוג=שיקלול של QS, CTR, MAX BID והיסטוריה.
3. ולשאלתך האחרונה: כדי לכלול ביטויים שונים במודעה עלייך לפצל את הקמפיין שלך לקבוצות מודעות, שכל אחת כוללת ביטויי מפתח דומים זה לזה ונגזרותיהם.
למשל, cure תהיה קבוצה אחת, וקבוצות אחרות תהיינה , treat, relief וכד’.
זאת נצליב עם panic, fear, anxiety וכד’.
והצלבה נוספת יכולה להיות עם מאפיינים ספציפיים של המחלה או של הפתרון, כגון natural, driving, social וכד’.
במודעה שהבאת לדוגמא אינני רואה שכל המילים הכרחיות. למעשה יש בה ביטוי מרכזי אחד:
natural cure anxiety, כל השאר זה ניסוח לפי בחירתך, ומוטל עלייך לקצרו כך שיתאר את המוצר בצורה קולעת ויכלול קריאה לפעולה. אין מה לעשות, הטקסט במודעה מוגבל.
אפשר לוותר על מילים כמו for, have למשל: natural anxiety cure במקום natural cure for anxiety.
הבעיה היחידה שאני רואה היא שניסית לכלול גם את המילה problems, שלמעשה צריכה להיות בקבוצה אחרת.

טסטים, טסטים. זה עושה את העבודה.
בהצלחה,
טל

פרופיל

פורסם: 10 נובמבר 2008 04:16   [ התעלם ]   [ # 4 ]
חבר וותיק
RankRankRank

אחלה טל אני ינסה לראות איך אני מסתדר מפה בנתיים תודה רבה!

פרופיל

‹‹ לגבי מפגשים...      שלום.. ››