הי יהודה,
מעניין, באופן חלקי השבתי על השאלה הזו בתגובה להודעה הקודמת שלך, לפני שקראתי את זו.
זאת מכיון שדברייך קלעו כ"כ למה שעובר על מפרסמים רבים שעושים צעדים ראשונים מול נישה גדולה, מלאה רעיונות ומילים - מאיפה להתחיל? מה להכניס ומה להשאיר בחוץ?
אז ראשית ראה תגובתי להודעה הקודמת שלך.
ובהמשך אליה: לא, כרגע אל תכניס גם יחיד וגם רבים, וצורות תחביריות שונות.
לך על עומק בינוני. בהמשך, גזור לעומק (יחיד, רבים, צורות תחביריות ונגזרות) ביטויים שהניבו ביצועים.
הסיבה כפולה: ראשית בהתחלה זה מטורף לנסות לעקוב אחרי כ"כ הרבה מילים. אני סבורה שזה לא יעיל ואף עלול לפגוע בהתקדמות שלך, מאחר וזה לא נחוץ כרגע.
שנית, זה יפגע בטסט שלך: אנו מעוניינים לקבל 300 קליקים כדי להעביר את המוצר טסט.
300 קליקים צריכים להתחלק על מספר ריאלי של מילות מפתח, נכון? אם יש לי 1000 מילים בקמפיין הרי ש 300 קליקים לא יספיקו לטסט, תצטרך כמעט 1000 קליקים לצורך כך - וזה ביזבוז של כסף וזמן על טסט.
אז בוא נצמד לכלל של כ 150 מילות מפתח בקמפיין טסט.
לאחר שהמוצר עובר טסט (כלומר הצלחנו למכור משהו) נרחיב את הרשימה - קודם כל לעומק, באמצעות יצירת נגזרות של הביטויים שהשיגו הופעות וקליקים.
לאחר מכן נרחיב לרוחב: ניצור תתי-נושאים חדשים.
אני מקווה שזה ברור.
בוא ניתן דוגמא:
מילת המפתח היא:
Weight loss system
כבר כוללת בתוכה (ב BROAD ו/או PHRASE) נגזרות, יחיד/רבים וצורות תחביריות שונות.
כלומר, אתה מצליח להגיע באמצעותה גם למי שחיפש: Natural weight loss system, ו/או צורות תחביריות אחרות של הביטוי.
אם השיגה ביצועים טובים, נעמיק אותה ע"י הוספת נגזרות, כגון:
Natural weight loss system
weight loss exercise system
וכד’,
ע"י הוספת צורת רבים, כגון:
natural weight loss systems
וכו’.
וכן נרחיב לרוחב, כלומר נפנה לקהלים חדשים, שאינם נכללים בתוך ביטוי האב, ובכך נגדיל את מספר החשיפות שלנו (מה שלא קורה באופן משמעותי כשאנו יוצרים נגזרות לעומק).
הרחבה לרוחב במקרה זה תהיה הכללת ביטויים שלא כוללים את ביטוי האב weight loss system, למשל:
get great abs.
גם את ההרחבות נגזור ונעמיק בהמשך, כמובן.
האופטימיזציה דורשת פירוק לגורמים, ריכוז ובמקביל חשיבה יצירתית והבנת השוק, אבל זה מה שהופך את זה למעניין, אחרת היינו נרדמים תוך כדי
בהצלחה,
טל