אני כותב פה כמה טיפים שישפרו (אפילו קצת) את איכות התמונות שלכם.
א. אני מזכיר לכם חברה ומהניסיון שלי בתחום הפרסום:
אסור להשתמש בתמונות של אחרים אפילו אלה שאתם חושבים שמרשים לכם. העתקת תמונות יכולה לעלות לכם עשרות אלפי שקלים (ברצינות,אין.. זה חוק), כמו שאתם הייתם משתגעים אם מישהו גונב לכם תמונה שטרחתם שעות וניסיון כדי לצלם אותה.אתם יכולים אבל להשתמש במאגר התמונות של אי ביי.בלי בעיה,זה כן.
1. תהיו ממוקדים בנושא שלכם, זאת אומרת, אם אתם רוצים לצלם ipod אל תצלמו איתו את כל השכונה מסביב (הגזמתי) תצלמו את ה ipod עם קצת מרווח מסביב שהעין תוכל לזהות את הגבולות שלו.זה גם חוסך לכם לעשות crop (גזירה) בפוטושופ או בתוכנה אחרת.
2. תנסו לצלם מזוויות שונות אם אתם מציגים יותר מתמונה אחת, אם החלטתם להשקיע בתמונה אחת אז תצלמו את המוצר בזוית 45 מעלות שמאל וימין כל שהלקוח יראה את רוב גוף המוצר.
3.תאורה: עדיף לצלם בתאורה טובה מאשר לתקן בתוכנה אחר כך, במצלמות הדיגיטליות(יש מישהו משתמש במצלמת פילם עוד??!אולי) יש לדאוג להגדרות שלה או שפשוט לשים אותה על גוון לבן אוטומטי למי שמסתבך. תנסו כמה שיותר לא להשתמש ב פלאש המובנה של המצלמה אלה לקנות פלאש חיצוני למצלמה או פלאש עם חצובה..חדש עולה בסביבות 2000 ש"ח למי שרוצה להשקיע ניתן לקנות פלאשים עם חצובה מבית ווילינסקי (מצוינים,יש לי שתיים) או פשוט תצלמו בשמש בין השעות 11:00 בבוקר עד 16:00 אח"צ התאורה בזמן הזה מאד חזקה ופחות עם גוון כתום(אנחנו מדברים על מוצרים לא בני אדם,כי שם זה ההפך).
4. תפרידו את המוצר כמה שיותר מהרקעים “המעוצבים” אלה אם זה לענין,מה הכוונה? אם יש לכם מוצר של בריאות אז אפשר לצלמו על דשא או בין הרבה מים או או או..אבל אם זה..זההה..אלקטרוניקה למשל תנסו להמציא רקע משלכם.. תשימו רקע לבן או כחול,לפי צבע המוצר. או תנסו לערוך שולחן יפה עם נרות אם אתם מוכרים יין למשל.תהיו יצירתיים אל תתעצלו (זה הנאה אגב)..
5. אם המוצר חדש לגמרי (לא משומש,אני מזהיר כי אסור לעוות ולשנות צורה בפוטושופ ולשלוח ללקוח), אתם יכולים באמצעות פוטושופ,תכף אני אסביר, להסיר כתמים או לכלוך שהופיע בתמונה בעת הצילום (אין מה לעשות)
אל תחשבו אפילו לרגע שהדוגמניות במגזינים הן כל כך מלאכיות ו..ו.. עם פנים חלקות לחלוטין,חברה התמונות מעובדות בפוטושופ (תבדקו), אפילו הדוגמן/ית הכי כו… שיש.
איך מסירים את זה: אני מניח שהתמונה לפניכם בפוטושופ.. יש כלי שנקרא “כלי חותמת” Stamp, זה כלי הקסם של הקוסמים של הקסמים של..שתקתי..זה הכלי ה חמישי מלמעלה למטה בצד שמאל.מצאתם? פשוט תעבירו עכבר על הכלים והשם יופיע.. לחצתם על הכלי >>> עכשו ALT במקלדת ולהחזיק,לא להרים אצבע, לדגום(ללחוץ) איזור נקי דומה למלוכלך (קרוב למלוכלך) לעזוב ALT להתחיל לצייר באזור המלוכלך,זה בדיוק כמו “השיפוצים” שעושים לבני אדם, לוקחים עור ושמים אותו במקום הרצוי.(אין כמו לתרגל)
6. SHOOT ALOT אל תתעצלו , תצלמו הרבהההה ותבחרו את הטובים מבין התמונות(הטובות). ו תקטינו את התמונות (הסברתי בפורום,חפשו).. תעלו את התמונות ל...ל....ל.... אפה ל אי ביי. או תדפיסו אותם ... חחח
ביייייייייייייייייייי.
שלום אורח! אנא בצע