שלום כולם,
שמחתי לפגוש אתכם הערב, צלחתם יפה הרבה חומר וכל הכבוד
שימו לב לרשימת הלינקים החיוניים המופיעה בראש פורום אדוורדס בדביק:
http://clickim.co.il/forums/viewthread/870/
תמצאו בה חלק מהקישורים שהדגמנו או דיברנו עליהם היום.
בשיעור הערב עסקנו בנושא בסיסי וחיוני בהקמת קמפיין אדוורדס: רלוונטיות. דיברנו על 2 מדדי רלוונטיות: QS (ציון הרלוונטיות של גוגל), ו CTR (ציון הרלוונטיות שמעניקים לנו הגולשים).
דיברנו על החשיבות של מדדים אלה וכיצד לשפר אותם באמצעות בנייה נכונה של הקמפיין, פיצול לקבוצות, יצירת מודעות, שמירה על מיקום המודעה שלנו, וקשר בין מילות מפתח למודעה.
אני מבקשת לא לעבוד עם מילות מפתח בעלות QS POOR - חבל על התקציב והזמן שלכם. העבירו אותן לקבוצות חדשות בעלות מודעות רלוונטיות, ובמידה ואין לכם מושג מה לעשות איתן, הקפיאו אותן עד שתבררו מה ניתן לעשות כדי לשפר אותן, אל תשאירו אותן פועלות בקמפיין.
במהלך השבוע זכרו לעקוב אחר הקמפיין שלכם: מילה שהשיגה CTR נמוך מ 1% צריכה לעבור הערכה מחדש: מעבר לקבוצה אחרת, שיפור מודעה, שיפור מיקום (אולי היא מפעילה מודעה במיקום נמוך במיוחד ולא רואים אותה?) ובמקרה הצורך הקפאת המילה. כרגע זה לא נורא אם תשארנה מילים בהקפאה, בהמשך כמובן עדיף למחוק.
משימות השבוע כוללות:
1. בניית קמפיין מפולח לאד-גרופס, כ 150 מילות מפתח בקמפיין כולו, כולל 3 סוגי ההתאמה , לא כולל מילות שלילה. בכל אד-גרופ כ 10-15 מילות מפתח (תאמינו לי שכמה שפחות יותר טוב), כפול 3 סוגי ההתאמה.
2. מעקב מיידי אחר ה QS שקיבלתם עבור כל מילה ופיצול לקבוצות נוספות בהתאם כדי לשפר QS למילים שהשיגו ציונים נמוכים.
3. אנא היכנסו לכלי המילים של אדוורדס או wordtracker העלו את מילות המפתח המרכזיות שלכם ומצאו נגזרות רלוונטיות. נגזרות לא רלוונטיות - שללו בהתאמה רחבה את המילה הלא רלוונטית מתוך הביטוי או הוסיפו את הביטוי כולו כמילת שלילה בהתאמה מדויקת.
4. עקבו במהלך השבוע אחרי ה CTR שלכם. מילה שקיבלה 100 הופעות ללא קליק לא צריכה להישאר במקומה. או לעבור קבוצה או להמחק.
5. חקרו את הנישה שלכם: היכנסו לפורומים, בלוגים, מאמרים בנישה שלכם ומצאו בעיות, סימפטומים, ז’רגון או סלנג רלוונטי למוצר שלכם.
6. נסו לפנות אל הוונדור (בעל המוצר) בבקשה לקבל עותק מהמוצר שלכם. קריאת האי-בוק שאתם מקדמים היא צעד אפקטיבי בהבנת המוצר עצמו וקהל היעד.
קראו היטב את עמוד המכירה ומצאו מילות מפתח רלוונטיות ישירות מדף המכירה, שימו לב לכותרות ועדויות.
בתחתית דף המכירה חפשו לינק affiliate, ייתכן ותמצאו בו חומר עזר לקידום המוצר, כמו רשימת מילות מפתח (אני אומרת מראש שיהיו אלה רשימות בסיסיות ביותר), דוגמאות לניסוח מודעות וכדומה.
בשיעור הבא נעבור על קמפיינים שלכם ונלמד חומר חדש,
עד אז “אני בפורום” והרבה הצלחה,
טל
שלום אורח! אנא בצע