שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

שאלה חשובה: זכויות על רעיונות
פורסם: 26 דצמבר 2008 05:09   [ התעלם ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  7

שלום, אני יודע שיש את אתר אילנ’ס ועוד, שעושים בשבילך את העבודה של כתיבת דפים לאתר וכו’ הם עובדים ומקבלים את הכסף ואתה לוקח על עצמך את הסיכון של להשקיע כסף במשהו שאולי לא תרוויח או שתרוויח המון מאשר להשקיע המון זמן בלהקים כל פעם אתר/ים.
יש לי רעיון שנראה לי די טוב וריווחי, אלא שזה לאתר דינאמי ואין לי מספיק ידע לעשות אותו כמו שצריך, או שזה יקח לי ים זמן, אני יכול במחיר סביר לשכור ישראלי(האתר בעברית) שיעשה את זה, אבל השאלה היא האם כשאני מציג לו את הרעיון של האתר הוא לא יכול לעשות את זה בעצמו ואז הלך לי הרעיון, או שעדיף שאני אבקש ממנו לבנות לי שלד של אתר ואני אכניס לשם את כל התוכן, האם זה אפשרי או שתמיד זה יעבור דרכו, כי זה בדפי php ואני לא יכול להכניס לשם לבד את התוכן? בקיצור, אני רוצה מערכת ניהול של אתר שאוכל להכניס לשם תוכן ולהוסיף/למחוק/לשנות דברים בעצמי, האם כל הזכויות שמורות לי?
אם הוא חושב שהרעיון מגוחך אז אין בעיה, אבל אם זה גם נראה לו טוב?
פשוט אין לי כ"כ ניסיון בזה ואני לא יודע מה מקובל, כי הרי הוגי הרעיון של פורומי תפוז או וואלה לדוגמא, בטח לא ישבו לבד ותיכננו את הכל…
תודה

פרופיל

פורסם: 26 דצמבר 2008 05:35   [ התעלם ]   [ # 1 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1973

היי,
לפי החוק (אני לא משפטן, אבל מנסיון), אתה לא יכול להגן, לרשום פטנט, סימן מסחר וכו’ על רעיון- אלא רק על משהו מוכח, ממשי, שיצא לפועל.

בנוסף, בישראל, חוק הפטנטים לא מגן על אתרי אינטרנט ותוכנות.

גם באילנס יכולים “לגנוב” לך רעיונות.

אבל מצד שני, המתכנת יודע לתכנת. הוא לא יודע שיווק אתרים, כתיבת תוכן וכו’, לכן, בד"כ אין לך מה לחשוש.
אגב, לוואלה ותפוז יש צוות (גדול) מתכנתים במשרה מלאה- in house (הם לא עושים את זה באילנס wink )

בהצלחה,
תומר.

חתימה 

תומר חן,
הצטרפו לעמוד הפייסבוק החדש שלי!

פרופיל

פורסם: 27 דצמבר 2008 01:57   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  7

תודה, במקרה זה מדובר על כאלו שכן יודעים לבנות אתר כמו שצריך וכמו כן מתחייבים לקדם אותו, ככה זה רוב החברות היום, אז אולי כדאי לפנות למישהו פרטי שרק בונה את השלד...?

פרופיל