הי יורם,
לא הייתי משתמשת בפרסומי PLR כדי להעתיק לאיבוק משלי, אלו בדיוק הספרים שנמכרים באי-ביי בסנט, בדיוק מהסיבה שהם נפוצים מאוד.
מה כן אפשר לעשות עם PLR ולמה אני דווקא אוהבת לרכוש חבילות PLR מפעם לפעם?
1. קודם כל הן זולות מאוד.
2. הרמה והאיכות של האיבוקים הללו נמוכה למדי, אבל החומר מאורגן, כמו באי-בוק בצורה מסודרת יחסית ולכן מקל על העבודה עם כמות עצומה של חומר שקנית.
3. מכיון ש PLR מותר לערוך, לשנות, לתרגם, לחתום את שמך ולהפכו לשלך - אפשר לעשות איתו המון דברים. אגב, הספר/סרט “הסוד” המפורסם שהפך את בעליו למיליונרים מן הסתם, הוא...ניחשת נכון, סוג של עריכת ספר שנמצא ברשות הציבור: מקורו בספר “מדע העושר” שנכתב לפני שנים רבות וזמין לכולם בחינם. אני חושבת שזו דוגמא יפה למה אפשר לעשות עם שיווק מעולה. אבל בחזרה לעניין:
אפשר לקחת איבוק כזה, או הכמה איבוקים יחדיו, לערוך אותם לאיבוק משלך. אפשר לבקש מעורך או קופירייטר שישתמש באיבוקים הללו כבסיס לכתיבת או עריכת האי-בוק שלך, כך שזה יעלה לך הרבה פחות מאשר אם תבקש ממישהו לכתוב לך הכל מהתחלה. אפשר להשתמש באיבוקים PLR לרשימות דיוור, כתמריץ להרשמה (כלומר לחלקם בחינם), לחלקם כבונוס לאי-בוק שלך וכדומה. במקרה כזה עלייך לוודא שיש לך RR או MRR כלומר, זכויות לחלק או למכור את הספר לאחרים או זכויות למכור את הספר עם זכויות מכירה עתידיות (Master Resell Rights)- מה שבדרך כלל כן מגיע עם החבילות הללו.
עוד שני דברים נחמדים שאפשר לעשות עם חבילות PLR:
1. אפשר להשתמש בהם לשיווק וירלי של האתר שלך, המוצר שלך או לינק האפילייאט שלך:
חלוקת האי-בוק בחינם (או מכירתו בסנט באי-ביי), עם לינקים-אפילייאט שלך בפנים לכל מיני שירותים ומוצרים בוודאי כדאי לך, ואם אתה מעניק עם האי-בוק גם זכויות מכירה עתידיות (כלורמ הקונה יכול למכור הלאה למי שרוצה בכמה כסף שהוא רוצה או לחלק חינם), השגת שיווק רשתי לאי-בוק שלך.
2. אפשר לפרק את האיבוקים ולהשתמש בפרקים כמאמרים לאתר שלך. כדאי לשנות את המילים כדי להימנע מתוכן כפול, כי האיבוקים הללו בטח שורצים בכל פינה ברשת.
בהצלחה, טל