שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

מה עושים עם המוכר שלא מחזיר משוב ( FEEDBACK)
פורסם: 23 נובמבר 2009 00:51   [ התעלם ]
חבר וותיק
RankRankRank
סך-הכל הודעות:  89

שלום לכולם !
רציתי לשאול שני שאלות בעיקרון :
1) קיבלתי את המוצר וכתבתי דרך ה EBAY במאייל למוכר שהכל בסדר ו - ורשמתי לו תודה והכל, וביקשתי שיכתוב לי בחזרה את המשוב , והוא לא מחזיר לי לא רק את המשוב אלא בכלל לא עונה לי . מה עושים ?
יש טעם להתלונן עליו ? והאם יש בכלל אפשרות כזאת ? מה גם שמרתי אותו ב SAVE SEARCH אצלי .
2) מה עושים אם המחקר השוק ? בקורס של EBAY סילביו אמר שזה חיוני וגם גיל לקטוש ( חבר וותיק - אחלה בחור , תמיד עוזר ) אמר בפורם הזה שזה חשוב מאוד , אבל בקורס עצמו סילביו אמר שיש EMPIRE - אתר ובו מבצעים את המחקר השוק , הוא כבר בתשלום או שבכלל לא עובד. אז יש את התחליף TEERRAPEK אבל הוא רק ל 14 יום ואחרי זה בתשלום , אז נניח נשתמש איתו תקופה קצרה ומה אחר כך ?
יש למשהו רעיון או דעה בעניין הזה ?

פרופיל

פורסם: 23 נובמבר 2009 01:43   [ התעלם ]   [ # 1 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  586

היי בוריס,

1. לא הבנתי בדיוק מה הבעיה… לא קיבלת פידבק מהמוכר? בסופו של דבר זו זכותו המלאה, כמו הזכות שלך, להשאיר או לא להשאיר פידבק. אם זה מוכר מיומן שמשתמש באוטומציה, יתכן שהשארת הפידבק עבורך תיעשה אוטומטית לאחר שאתה תשאיר לו פידבק חיובי.
בכל אופן, אם הדבר לא קורה - האפשרות היחידה שלך היא לשלוח לו במייל “תודה” ובקשה אישית שישאיר פידבק כיוון שזה מאוד חשוב עבורך.  כעת הכדור בידיים שלו וזו החלטה שלו.

2. לגביי המחקר שוק - זהו כלי עזר חשוב מאוד, וכמו כן - צריך להבין שזו הזכות המלאה של החברה לדרוש על כך כסף.
אני כרגע עובד הרבה על הנושא על מנת לפתור את העניין.
בכל אופן, אתה תמיד יכול לבצע מחקר שוק באופן עצמאי על ידי Completed Items.
תוכל לדעת מהם המחירים לאותו מוצר (טווח המחירים), באיזה ימים ושעות הכי כדאי למכור, וכמו כן לשלוף מילים עיקריות מהכותרות של המוצרים שנמכרו.

שיהיה המון בהצלחה,
 חתימה 

גיל לקטוש - מומחה SEO ושיווק באינטרנט. רוצה להופיע בעמוד הראשון בגוגל? אני אראה לך איך…
עקבו אחריי ב: Facebook | Google Plus | Linkedin

פרופיל

פורסם: 23 נובמבר 2009 05:25   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר וותיק
RankRankRank

1) הבנתי אותך גיל ( שוב תודה לך על התמיכה ותשובתך בעניין ) ! חבל שהבאתי לו משוב ודווקא סימנתי בכל מצויין כמו שסילביו אמר בקורס שהרי אנחנו כמוכרים חייבים לעזור אחד לשני ולתת את המשובים חיוביים עד כמה שאפשר .
2)בקשר למחקר שוק - אני יחזור על השיעור השלישי של סילביו על המחקר השוק - בצורה ידנית ( אבל להגיד לך את האמת לא קל בכלל ) אף אל פי שזה נראה לא נורא.

פרופיל

פורסם: 23 נובמבר 2009 06:40   [ התעלם ]   [ # 3 ]
חבר וותיק
RankRankRank
סך-הכל הודעות:  94

מבין אותך שזה לא קל בצורה ידנית בהתחלה זה קשה אבל אחרי כמה פעמים תראה שזה יותר ויותר קל וגם לוקח יותר מהר המלצה שלי בלי קשר להצטרף לחנות המחקר של גיל יש לו טיפים למוצרים חמים בשוק שווה בדיקה

פרופיל

פורסם: 26 נובמבר 2009 00:29   [ התעלם ]   [ # 4 ]
חבר וותיק
RankRankRank

רציתי לשאול בנושא זה עוד 3 שאלות ! גיל או עוזי אוחנה , אופיר אורן או תומר חן - אם אתם יכולים לענות , זה יעזור לי מאוד .
1) איך אני כותב מאייל בתוך ה EBAY עם כל ההיסטוריה של ההתכתבויות שלי . האם יש עוד אופציה שחייבים ללחוץ ? כלומר הייתה לי אופציה כזאת כאשר הייתי בשלבים של העיסקה ( RESPOND ) - כפתור כזה ועכשיו כבר אין , אז מה עושים ? איך אפשר לכתוב לו עם ההיסטוריה שיראה את התכתבויות , אולי הוא שכח ממני ?
2)עד מתי העיסקה נחשבת לא גמורה מבחינת המשובים ותלונות ,בירורים ,שאלות , טענות , בקשות למוכר או הפוך לקונה ?
3) האם יש טעם לכתוב למוקד העזרה ( HELP) של EBAY על המקרה שלי ? להסביר להם שלא עשיתי כלום למוכר וכתבתי בנימוסים עליו , אני עדיין לא מבין למה הזלזול הזה אליי ?

פרופיל

פורסם: 26 נובמבר 2009 02:49   [ התעלם ]   [ # 5 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

היי בוריס,
1. אין צורך לשלוח היסטוריה של התכתבויות, אם אתה רוצה לשלוח הודעה דרך איביי -
כנס ל- my ebay מצד שמאל תחת BUY תלחץ על Won ומצד ימין מהמוצר שקנית יהיה
משולש כחול - לחץ עליו, תפתח חלונית ולחץ שוב contact seller.
כעת תרשום לו הודעה - ותהיה נחמד…

2. לא הבנתי את כוונתך? שילמת.. קיבלת את המוצר… מה הבעיה? מתקשר לסעיף הבא.

3. אתה חייב לשנות את הגישה שלך, הוא לא חייב להשאיר לך פידבק. זו זכותו המלאה
לעשות בהקשר לכך מה שהוא רוצה, בדיוק כמו שזו זכותך להשאיר פידבק שלילי/חיובי
או לא להשאיר בכלל.
אם קיבלת את המוצר ולא היתה עם כך שום בעיה, ושלחת כבר הודעה שאתה מבקש שירשום
לך פידבק והוא לא רשם - תמשיך הלאה!

והמלצה קטנה - אם אין לך פידבקים בכלל, אני לא ממליץ לך לשלוח הודעות רבות למוכר
כי יכולים לזהות אותך בתור Spamer וזו תהיה בעיה גדולה יותר מאשר פידבק שלא השאירו לך.

חתימה 

גיל לקטוש - מומחה SEO ושיווק באינטרנט. רוצה להופיע בעמוד הראשון בגוגל? אני אראה לך איך…

פרופיל

פורסם: 26 נובמבר 2009 03:28   [ התעלם ]   [ # 6 ]
חבר וותיק
RankRankRank

תודה על התשובה גיל !!!
זה משגע לי את הצורה של המוכר הזה, ואני מרגיש חסר אונים. מילא זה היה מוצר של 1$ או שלא הייתי משאיר לו משוב בכלל או שלילי , אני מבין אבל קניתי מוצר בעלות של 145 $ והשארתי לו משוב מצויין ולא בילבלתי לו את המוח יותר מדי .
מה אני יגיד לך ? יאלה שיהיה בריא, כן אתה צודק - חייב לשנות את הגישה , וזה קשה אני מודה בזה grin
בכל זאת שלחתי לו מכתב עם נימוס וזהו בזה נגמר לי הפתרון לסוגיה זו.
לא חשוב , אני בינתיים ממשיך לקנות עוד מוצרים, ואם אני כבר כותב פה , אז עוד שאלה :
עוד מעט אני רוצה לעלות את המכירה הראשונה שלי - אני חייב לפי החוקים של EBAY לפחות 5 משובים ?

פרופיל

פורסם: 26 נובמבר 2009 05:59   [ התעלם ]   [ # 7 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

אתה יכול לפתוח מכירת Auction בלי צורך בפידבקים (למרות שמומלץ שיהיו לך לפחות 2-3 חיוביים כדי שקונים לא יחששו לקנות ממך).
כמו כן, עם כמות פידבקים מועטה אני לא ממליץ להעלות למכירה מוצרים יקרים.

חתימה 

פרופיל

פורסם: 27 נובמבר 2009 16:08   [ התעלם ]   [ # 8 ]
חבר וותיק
RankRankRank

הבנתי , תודה רבה גיל . אם כך יש לי עוד הרבה זמן עד שאני אקבל 2-3 משובים. בינתיים יש לי אחד.ועוד שני מוצרים בדרך שקניתי .אני רק מקווה שהם ( המוכרים ) יתנו לי משובים וטובים לא כמו המוכר הזה.
עוד שאלה גיל :
יש לי נעליים NIKE SHOX TL3 ורשום על הלשונית מידה US-12 ,EUR - 46 אבל למעשה הם קטנים אליי, ונראה לי שזה 45 או 45.5 אז במכירה העתידית שאני רוצה לעלות אותה לרשום שזה בערך 45 או 45.5 US-11 (כי זה המידות האמיתיות לדעתי) או להשאיר ככה ?
אני אומנם קניתי אותם פה בישראל לפני שנה בערך וחשבתי שאולי זה יסתדר ויתרחב , אבל הם באמת קטנים אלי מאוד.כי מה שיקרה ( ומזה אני מפחד מאוד) זה שהקונה הבאה - פוטנציאלי יקנה ממני , וכאשר ימדוד זה יהיה גם קטן אליו.נראה לי זה לא מקורי. הנעליים מה שקניתי עכשיו הם לפי המידה שלי ( כי בדקתי כבר בכמה חנויות ומדדתי אותם באותה מידה US-12 וזה 46.5 ב EUR . אז מה עושים ? אני בדילמה קשה , כי מצד אחד אני רוצה להתפטר מהם כי הם טנים אליי , מצד שני אני מפחד שהלקוח לא יהיה מרוצה, ויחשוב שזה מזוייף ולא אמיתי ולא מתאים לו ויחזיר לי , ובכל ישבור לי את המוטיבציה בכלל , כי לא בשחקים בכלל גם ככה

פרופיל

פורסם: 27 נובמבר 2009 19:21   [ התעלם ]   [ # 9 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

דעתי היא:
תעלה למכירה את הנעליים על פי התגיות המקוריות שלהן - זאת אומרת, אם רשום שהמידה
היא 12 אז לרשום - מידה 12!
בתוך עמוד המכירה אתה יכול לרשום הערה - שבקושי נעלת את הנעליים כיוון שהן לוחצות לך, ואתה מידה XXXX . אתה לא צריך לנחש מה המידה של הנעל! מה שרשום, זה מה שיש!
בנוסף, במקרה הזה אני ממליץ לך למכור את המוצר AS IS ולתת את כל הפרטים כגון דגם,
Made In וכו’…
בצורה הזו אתה פוטר את עצמך מכל תלונה מהצד השני, מי שיקנה את הנעליים זו אחריותו הבלעדית.

חתימה 

פרופיל