שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

אדוורדס - סיכום שיעור 6, הבהרה ומשימות השבוע
פורסם: 12 פברואר 2008 16:48   [ התעלם ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

בוקר טוב לכולם,

בשיעור האחרון התחלנו בנושא הרחבת החשיפה שלנו כמפרסמים.
תזכורת:
בשבועיים האחרונים עבדנו על הפיכת קמפיין טסט לרווחי. חלק מתהליך זה כלל הרחבת רשימת מילות המפתח שלנו לעומק: נגזרות של ביטויים כלליים, במטרה להפכם לזולים יותר ותחרותיים פחות, וכך להעלות את שיעור ההמרה, וכן כדי להעלות QS ו CTR ובכך להוריד את העלות לכל קליק.
הרחבנו את רשימת המילים שלנו, אך לא את קהל היעד: מכיון שכל מילות המפתח הנן נגזרות של אותם ביטויים כלליים. מקביל להגדלת רשימת המילים, גם צמצמנו אותה: נתוני מעקב ההמרות ומעקב אחר ה CTR גורר עמו מחיקת מילים.

אתמול דיברנו על הרחבת רשימת מילות המפתח שלנו לרוחב: שפירושה פנייה לקהלי יעד נוספים.
דיברנו על 3 שיטות עיקריות:
1.מילים נרדפות והצלבתן עם ביטויים ידועים כדי ליצור קבוצות מודעה חדשות. הדגמנו כמה שיטות למצוא אותן: העלאת ביטוי או חלק מהביטוי המרכזי שלנו בכלי המילים ושימוש בתוצאות שמתקבלות או הצלבתן וחיפוש מחדש. חיפוש בגוגל או באתרים. תזכורת: פורומים, בלוגים, מטה טגס.
2.קבוצות מילים של שגיאות כתיב והקלדה נפוצות.
3.מציאת ביטויים ייחודיים, הדגמנו שימוש ב wordtracker שמפצל את הביטוי שלנו לצורך העניין. היו יצירתיים.

בשבוע הבא נמשיך לעסוק בהרחבת החשיפה הפרסומית שלנו, באמצעות פנייה לערוצי פרסום נוספים, נדבר על רשת התוכן.

כמו כן למדנו שימוש בכותרות דינמיות, ואני לא שוכחת שהבטחתי להביא עבורכם דוגמאות משעשעות של שימוש קלוקל בפיצ’ר הזה…

כמו כן דיברנו על התמודדות עם מתחרים ועל 3 סוגים של מתחרים “על אותה display url”, ועל מספר שיטות יעילות להתמודד איתם.

אחת האסטרטגיות בהקשר הזה, וכן בהקשר הרחבת רשימת המילים שלנו, הייתה מציאת מילות מפתח ייחודיות, בעלות נפח חיפוש נמוך, ותחרות נמוכה מאוד, כזו המאפשרת לנו להיכלל בעמוד הראשון בעלות המינימום ביד שלנו.
הדגמנו כיצד למצוא מילים כאלה, וראינו שהדבר אפשרי גם בנישות תחרותיות.

בנושא זה אני שבה ומבהירה: מדובר כאן בשתי אסטרטגיות שונות לבניית קמפיין! השיטה שהדגמנו בשיעור יעילה באם: 1. מצאתם הרבה ביטויים שכאלה, על מנת לקבל נפח חיפוש. 2. יש באפשרותכם לעקוב ולנהל רשימת מילים כה גדולה.  התהליך הזה יכול להימשך זמן רב כולל מעקב המרות, ולכן תוצאותיו אינן מיידיות.

ההמלצה שלי היא להתחיל לחפש ביטויים כאלה, ולהוסיפם לקמפיין הקיים שלכם, ולא במקום! עם הזמן, תוכלו להוסיף מילים נוספות, כמובן שיש לנתח את ביצועי המילים באמצעות מעקב המרות, ולמחוק מה שלא ממיר, ואז להוסיף מילים חדשות.

השבוע: המשיכו לכייף עם מעקב המרות:) שיפור qs ו CTR ע"י פיצול, ולחבר’ה שמוכרים יפה אני מזכירה: לא צריך לתקן מה שלא מקולקל! אם יש נפח מכירות, ובוודאי אם ברווח, לא לגעת. גם אם ה CTR נמוך. המטרה היא להרוויח כסף, לא להיות פופולריים.
לכולם: התחילו לחפש ביטויים נוספים שירחיבו את רשימת המילים שלכם, בכמות סבירה המאפשרת מעקב,ובקמפיין שהוכיח כי יש לו פוטנציאל לרווח.

שבוע טוב ובהצלחה,

טל

פרופיל