שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

עיסקה גדולה - על מה צריך לחשוב מראש
פורסם: 20 יולי 2010 23:18   [ התעלם ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  27

קודם כל - שלום לכולם, מזמן לא כתבתי פה (למרות שמדי פעם אני קוראת).

יש לי מוצר מסויים שאני מוכרת באיביי בדרופשיפינג מסין, יש לי שם דרופשיפר שאני די סומכת עליו.

יצר איתי קשר מפיץ מאנגליה שרוצה לקנות כמות גדולה מהמוצר שלי להפיץ שם. הוא רוצה לקבל את המוצר ישירות בסין מכיוון שיש לו כבר משלוחים היוצאים משם והוא רוצה לחסוך בעלויות המשלוח.

השאלות שלי:

1. יש לי איזשהי דרך לבטח את עצמי שלאחר קבלת המוצר בסין לא תהיה לו כתובת ישירה של הספק שלי כך שימשיך לעשות עסקים בלעדי?

2. אני מניחה שהעיסקה, אם תתבצע, לא תהיה דרך איביי אלא ישירות בינינו. אני חוששת שאם הוא ישלם לי דרך פייפאל הם ישימו את הכסף ב-HOLD לתקופה מסויימת מכיוון שהסכום גדול בהרבה מהרגיל אצלי, ואז לא יהיה לי כסף לשלם לספק הסיני. יש איזשהי דרך לעקוף את זה? אני לא רוצה להסביר למפיץ האנגלי את החשש שלי, כדי שלא יבין מראש שזו עיסקה ראשונה שלי בהיקף הזה. יש דרך מקובלת לבקש שיעביר את הכסף ישר אלי?

3. יש עוד דברים שצריך לשים לב אליהם?

תודה!

פרופיל

פורסם: 24 יולי 2010 00:20   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1973

היי!
1. לא כל כך- יכול להיות שזו המטרה שלו בעסקה הזו, איתור ספקים. את יכולה לנסות לבקש מהספק לא לשים שם את הפרטים שלו, בתמורה לתשלום יותר גבוה עבור המוצרים.
2. את יכולה גם להשתמש בהעברה בנקאית או צ’ק - כך גם תחסכי עמלות PayPal גבוהות.
3. שלחי את המוצרים רק אחרי התשלום smile

שיהיה בהצלחה!
תומר

חתימה 

תומר חן,
הצטרפו לעמוד הפייסבוק החדש שלי!

פרופיל

פורסם: 28 יולי 2010 07:45   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  586

היי דבורה,
אני הייתי קצת חושש מסוג עסקה כזו… אני מסיק על פי שאלתך שאת מוכרת יחסית מתחילה באיביי (מקווה שאני טועה, אבל אם כן - אז תמשיכי לקרוא...) smile
אם אני שם את עצמי בנעליו של “המפיץ מאנגליה” (התלבטתי לגבי המרכאות), מה האינטרס שלי ליצור קשר עם מוכרת מישראל (מתחילה או לא) על מנת שתספק לי מוצרים סינים ל- סין.
טיפ’לה מחשיד…
אם מדובר בעסקה גדולה, ואני מחשיב את עצמי כמפיץ אנגלי מכובד, למה לי לעשות צעד מסוג זה? כי אני לא יכול למצוא את היצרן הסיני? או את הספק? לא נראה לי…
בכל אופן - בהסכמת המפיץ כמובן, הייתי מבקש לסגור את העסקה בהעברה בנקאית ולא דרך פייפאל… קודם כל שהכסף יהיה אצלך בכיס, או “בכיס” של הבנק.
בקיצור, הייתי נמנע מסיכונים בעסקה הזו.

לגביי שאלתך הראשונה:
בהקדמה רשמת שהספק הוא דרופשיפר, ולכן מראש פרטיו לא אמורים להיות על החבילה.
(למרות שתמיד אפשר לזהות אותו על ידי כתובת המען).

לגביי השאלה השניה והשלישית - עניתי בהתחלה.
בהצלחחחה.

חתימה 

גיל לקטוש - מומחה SEO ושיווק באינטרנט. רוצה להופיע בעמוד הראשון בגוגל? אני אראה לך איך…
עקבו אחריי ב: Facebook | Google Plus | Linkedin

פרופיל