תשמע על פניו ממה שאתה מתאר זאת התנהלות עסקית דיי מקובלת מהצד של הלקוח.
הנה כמה טיפים:
1)כשאתה שולח מוצר בדואר מה גם שאם אתה שולח בדואר רגיל לפעמים לוקח לזה 14-21 ימי עסקים (ז"א שזה מגיע תוך חודש). אתה יכול להביר את זה ללקוח במייל ולומר לו שיחכה עד ה 27.1 ואז אם זה לא יגיע תטפל בהחזר שלו.
2)זה שהלקוח העביר את הקייס לאיביי זה בסדר גמור כי זה עדיין לא אומר שום דבר…
כמו שסילויו אמר: תשלח לו הודעה ותאמר לו שיש עקובים כנראה בגלל החגים ושאתה תחזיר לו את הכסף אם הפריט לא יגיע אליו. אני הייתי גם אומר שבעיות כאלו קורות בגלל תנאים שמעבר לשליטתך ושאתה תשלח לו את המוצר מחדש במידה והדואר איבד את המשלוח.
3)לדעתי אתה צריך להשקיע באנגלית שלך כשאתה נותן תשובה ללקוח. אתה יכול לרשום את מה שאתה רוצה במסמך וורד (או תוכנה לאיות) ולהעזר בתיקונים שלהם כדי שההודעה שלך תהיה חפה משגיאות.
זה לא נראה טוב, זה לא נראה מקצועי, וזה גם מלחיץ לפעמים לקוחות באמריקה…
4)הדבר הכי חשוב, במידה והגעת למצב שאתה מחזיר כסף, אז תעשה את זה לא דרך מנגנון ההגנה של איביי. אתה יכול לעשות אקט יזום מהצד שלך ולהחזיר לו את הכסף (בפייפאל יש לך אופציה לעשות issue refund). זה חשוב מ-א-ד, כי אתה רוצה שהלקוח יבין שאתה החזרת לו את הכסף ולא “איביי החזירו לך”.
אם תחכה ותחכה ואיביי תאלץ אותך להחזיר כסף (דרך מנגנון פתיחת הקייס) אז הלקוח יחשוב שאיביי הכריחו אותך לעשות את זה ואז אתה מסתכן בפידבק שלילי בנוסף להחזר הכסף.
(ואני חוזר ואומר - אל תחכה שאיביי יחזירו לו את הכסף, אם צריך תחזיר אתה את הכסף ותכתוב לו על זה במכתב אישי).
פעם הבאה פשוט תוסיף למוצרים שלך שייתכנו עיקובים שהם מעבר לשליטתך ושבכל מקרה לוקח 21+ ימי עסקים לקבל את המוצר.