שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

שיפור קמפיין
פורסם: 16 מאי 2008 04:14   [ התעלם ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  137

טל היי,

בהמשך שיעור המאלף ולשיעורי הבית בהתאם התעוררה לי שאלה:
הקמפיין שיצרתי הוא (כמובן) רחב מדי ולא ממוקד ואותו אני רוצה לשפר.
ציינת שכאשר נעשים שינויים למטרות שיפור קמפיין ולו ציונים טובים יחסית למתחילים (3.5 - Avg. Pos
CTR ממוצע של 2.56) , השינויים חייבים להיות מזעריים וזאת כדי לשמור על יציבות ה-QS. שאלתי היא, אם כך, כאשר אני עושה גזירות ובהתאם לכך יוצרת קבוצות שונות, למעשה כל אחת מקבוצות אלו שיצרתי מתחרה במודעת הניסיון הרחבה הראשונה, לא?

אשמח למענה,
ג’ני

פרופיל

פורסם: 16 מאי 2008 21:56   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי ג’ני,

ראשית, כאשר את יוצרת נגזרות של אותם ביטויים את לא מכניסה אותם בד"כ בקבוצות מודעות חדשות, מאחר והן נגזרות של אותו ביטוי אב. ולכן אמורות להיות מספיק קשורות לביטוי האב כדי להופיע באותה קבוצת מודעות (בשלב זה). מילות מפתח שנפתח בקבוצות מודעות חדשות הן כאלה שאינן קשורות קשר הדוק למודעה ולמילות המפתח האחרות באותה קבוצה. לדוגמא:
ביטוי כללי: acne treatment
נגזרת: adult acne treatment

אותה מודעה, אותה קבוצת מודעות.

ביטוי כללי: acne remedy
נגזרת: acne natural remedy

אותה מודעה, אותה קבוצת מודעות.

הביטוי הכללי והנגזרת שלו אינם מתחרים זה בזה. במידה ומישהו חיפש ביטוי ספציפי יותר, תעלה הנגזרת ולא ביטוי האב. אנו משאירים את ביטוי האב מאחר ואנו מודעים לכך שבשלב זה לא יכול להיות שחשבנו על כל הנגזרות. (בהמשך נסנן, לא לדאוג).
מה את משיגה בזה? אם מישהו חיפש ביטוי ספציפי יותר, ועלתה הנגזרת ולא ביטוי האב, היא לרוב תהיה זולה יותר מאחר ופחות מפרסמים מתשמשים בביטויים ספציפיים מאשר כללים.

שימי לב: גם אם ביטויים אלה נמצאים בשתי קבוצות מודעות שונות, עם מודעות שונות: הם אינם מתחרים זה בזה! כל ביטוי עומד בפני עצמו, אפילו אם יש בו מילים חופפות. כל עוד לא כל המילים בביטוי זהות - הן לא מתחרות זו בזו. אוטומטית המודעה הממוקדת יותר לחיפוש של הגולש היא זו שתעלה, בהנחה שנתת אותו ביד לכל הקבוצות.

אבל! וזהו אבל גדול: מאחר ויש המון דרכים לפצל לקבוצות (ראי דוגמא המשך), אנו נפצל לפי מה שמשיג QS גבוה יותר. וכאן עשויות להיות מילות מפתח שלכאורה “מתחרות” זו בזו בקבוצות מודעות שונות. אבל רק לכאורה.

לדוגמא:
ביטוי כללי: acne treatment
נגזרות: acne adult treatment
acne natural treatment

אפשר גם לפצל לקבוצות באופן אחר:
ביטוי כללי: acne Natural
נגזרות: acne natural treatment
acne natural remedy
adult acne natural cure

במקרה כזה המילה treatment תופיע בשתי קבוצות מודעות שונות, אבל כחלק משני ביטויים שונים. פעם עם המילה adult ופעם עם המילה natural.
אני מציעה ללכת בכיוון מה שמופיע יותר בדף הנחיתה וכן משקף את מירב החיפושים.
בד"כ הדגש יהיה על cure, remedy, treatment כקבוצות מודעות ראשוניות
ופחות על adult או סוגי אקנה ספציפיים.
ולכן הייתי בשלב ראשון מפצלת לקבוצות לפי cure, remedy, treatment
ואותן מצליבה עם adult, natural וכד’. זכרי דוגמאת ההצלבה בשיעור עם נאומי החתונה.

ולבסוף:
אחרי שעשינו את כל זה, ייתכן ועדיין מילות מפתח מסוימות יקבלו ציונים נמוכים בתוך הקבוצה. במקרה של מילת מפתח או מעט מילות מפתח בקבוצה שמקבלות ציונים נמוכים, הייתי פותחת אותן בקבוצת מודעות נפרדת ומצמידה להן מודעה שכותרתה היא מילת המפתח. גם אם זה אומר שבקבוצת מודעות תהיה רק מילה או שתיים. ובודקת מה ה QS.
אם כל הקבוצה משיגה ציונים נמוכים, יש בעיה בכל הקבוצה ואין טעם להתחיל להעביר ממנה ביטויים, נדרש שם שינוי מהותי של כל הקבוצה: פיצול מהותי, חשיבה מחדש על ניסוח המודעה וכו’.
טסטים, טסטים זה הסוד.
חומר למחשבה ולעבודה לכולם...סופ"ש נעים

טל

פרופיל

פורסם: 18 מאי 2008 01:54   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  137

תודה טל.

נראה לי שאת זה אצטרך ליישם כבר בקמפיין חדש ולגבי הנוכחי.... אני כבר בתסבוכת כי נראה לי שפספסתי את הכיוון. אמנם CTR כבר בערך 4.5% אך המכירות המכירות… confused . התחלתי טוב וזה נשאר בהתחלה.

ג’ני

פרופיל