שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

טיפ eBay מאת תומר חן בנושא: משלוחים אבודים
פורסם: 15 יוני 2008 19:27   [ התעלם ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1973

שלום לכולם!

מכרתם מוצר, קיבלתם כסף, ארזתם הרמטית, הלכתם לדואר ועכשיו אתם מחכים לפידבק מהקונה.
החיים לא תמיד הוגנים, ולפעמים ישנן הפתעות בלתי צפויות בדואר (כן, גם בדואר רשום):
- המוצר אבד בדואר
- המוצר לא הגיע ליעדו
- המוצר הגיע אם פגום / שבור וכו’…

הלקוח המתין 18-20 יום ועדיין לא קיבל את המוצר, ולכן פונה אליכם לבירור (במקרה הטוב), בקשת זיכוי (מקרה פחות טוב) או הגרוע מכל: הקונה משאיר פידבק שלילי!

במקרה מהסוג הזה ישנן 2 אפשרויות:
1. לזכות את הלקוח, ולפתוח בירור באמצעות הדואר (הסברים נוספים בהמשך)
2. לבקש מהלקוח להמתין מספר ימים (3-4, לא יותר)

בדקו את עצמכם: האם הבהרתם במכירה כי אין ביטוח על המשלוח? האם הבהרתם שאתם לא אחראים על משלוחים לא מבוטחים? אם כן, אני ממליץ לנצל זאת לטובה: אמרו ללקוח שלמרות שאמרתם שאתם לא מבטחים את החבילה מכיוון שאין ביטוח, אתם מוכנים להתחשב ו- “לספוג” את העלות של המשלוח + עלות המוצר - בפועל אתם מקבלים את הכסף חזרה מהדואר (עלות המוצר + עלות המשלוח).

איך לקבל פיצוי מהדואר על משלוחים שלא הגיעו ליעדם או הגיעו פגומים?
במידה והמשלוח לא הגיע ליעדו, או הגיע פגום בפרק זמן סביר של 18-21 יום לאחר תאריך המשלוח, מומלץ לברר עם הדואר מה מצב המוצר.

יש לגשת לסניף הדואר שממנו שלחתם המוצר עם הדברים הבאים:
1. צילום קבלה מהדואר שקיבלתם כששלחתם את המוצר - את הקבלה המקורית השאירו אצלכם לאסמכתא.
2. צילום של אישור מלא (כולל כתובת למשלוח) שקיבלתם מהדואר על אותו המשלוח - את האישור המקורי השאירו אצלכם לאסמכתא.

בקשו מהאשנבאי טופס בירור לגבי דבר דואר רשום, מלאו אותו והדקו את הקבלה +אישור דואר רשום והביאו לאשנבאי.

אתם תקבלו תשובה מהדואר תוך כמה ימים עד שבועות ובד"כ תקבלו את הכסף (צ’ק או העברה בנקאית) לפחות חודשיים (!) מיום הגשת הבקשה לבירור.

אתם תמיד מוזמנים לשלוח לי מייל לבירורים נוספים:

בהצלחה, עד הטיפ הבא,
תומר חן.

חתימה 

תומר חן,
הצטרפו לעמוד הפייסבוק החדש שלי!

פרופיל

‹‹ חברת sniper      תשלום לקוח ››