אמממ… קצת בעיה!
נעשה קצת סדר ונגיע לפתרון אני מקווה:
1. פרסמת מוצר במאות דולרים (נמכר!).
2. הלקוח העביר לפייפאל את הכסף הדרוש + $50 למשלוח מהיר.
3. פייפאל מחזיקים בכסף שלך כבן ערובה עד שתספק להם את מס’ המעקב.
4. אתה צריך לשלם לספק על מנת שישלח את המוצר, ויביא לך מספר מעקב
כדי שתשלח אותו לפייפאל על מנת שישחררו את הכסף שלך לחשבון.
5. ממה שהבנתי, אין לך כסף לשלוח לספק בגלל שהכסף שקיבלת מהלקוח תקוע
אצל פייפאל כבן ערובה.
מסקנות: הכסף תקוע! אתה לא יכול לשלם לספק! הוא לא ישלח את המוצר! לא יהיה לך
מס’ מעקב על מנת לשחרר את הכסף! הלקוח לא יקבל את המוצר, ובנוסף הוא שילם
עוד $50 בשביל משלוח מהיר, ז"א שבקרוב תקבל ממנו מיילים חשדניים כגון:
“נו מה קורה עם המשלוח? למה לא קיבלתי...” וכו’.
באנגלית קוראים לזה: Deep Shit.
יש 2 פתרונות שאני יכול להציע לך… פתרון רגיל ופתרון יצירתי!
הפתרון הרגיל:
לשלם לספק עם פייפאל (כאשר ה- Balance שלך בפייפאל שווה 0) במצב זה פייפאל ימשכו את הסכום ישירות מכרטיס האשראי שלך, הספק יקבל את התשלום, יתן לך את מס’ המעקב, אתה תשלח אותו לפייפאל, הם ישחררו את הכסף שתקוע כבן ערובה לחשבון הפייפאל שלך ואז תצטרך
לעשות Withdrawal לכרטיס האשראי ע"מ לכסות את החוב ששילמת לספק (נתון לבחירתך, כמובן אפשר להשאיר את הכסף בפייפאל).
חשוב לוודא שהספק אכן שולח במשלוח מהיר ומספק לך את מספר המעקב! אחרת יוצא שקנית מתנה יקרה לבחור מארה"ב!
הפתרון היצירתי:
לשתף את הספק במה שקרה ולבקש ממנו לשלוח מוצר קטן (Gift) בעלות של מס’ דולרים בודדים אל הלקוח שלך במשלוח מהיר (תשלם לו בפייפאל)! צור קשר עם הלקוח ותגיד לו שבנוסף למוצר (Nokia) שהוא רכש אתה שולח לו גם “מתנה במיוחד בשבילו”, הוא ישמח ויהיה פחות חשדן ופחות מציק לגביי “נו יאללה מה קורה עם המשלוח שלי???”
מה שיקרה זה, הספק ישלח את ה- Gift במשלוח מהיר ויספק לך את מספר המעקב, את אותו מספר מעקב של ה Gift שעלה כמה דולרים בודדים תשלח לפייפאל, בעקבות כך הם ישחררו את הכסף שתקוע אצלם כבן ערובה, ואז תוכל לשלם שוב לספק בעזרת ה- Balance שיהיה לך בפייפאל עבור המוצר (Nokia).
אלה הפתרונות שקפצו לי לראש במקרה המיוחד שלך… מקווה שעזרתי! תהיה בקשר
ותעדכן אותנו!