שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

צעדים ראשונים…
פורסם: 07 ינואר 2010 16:27   [ התעלם ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  5

שלום לכולם,
אני כרגע בעיצומו של הקורס וממש עכשיו מכרתי את המכירה הראשונה שלי באי ביי (ג’אנק מהבויידם) ויש לי זוכה במוצר.
עכשיו אני רואה שיש לי אפשרות לשלוח לו בקשת תשלום, האם אני צריך לשלוח לו את זה? כי אני יודע שכשאני קניתי מוצר באי ביי אז ישר הייתה לי אפשרות לשלם על המוצר בלי לחכות שהמוכר ישלח לי בקשת תשלום.
מחכה לתשובה,
תודה

פרופיל

פורסם: 07 ינואר 2010 16:56   [ התעלם ]   [ # 1 ]
מנהל
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  3614

קודם כל מזל טוב!

אם אין לקונה דרישות מיוחדות המשנות את מחיר הזכייה (כמו למשל משלוח שונה ממה שהצעת), אתה לא נדרש לעשות כלום. חכה שהוא ישלם.

במידה שהוא לא משלם תוך 2-3 ימים, שלח לו בקשת תשלום.

אשמח לעידכונים בכל מקרה.

בהצלחה

פרופיל

פורסם: 10 ינואר 2010 13:45   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר חדש
Rank

סילביו תודה על התגובה המהירה,
הבחור שילם והכל מעולה אבל נתקלתי בתופעה חדשה.
העליתי עד עכשיו 3 מכירות באי ביי של דברים מהבית ללא שימוש ועל שני מוצרים מתוכם קיבלתי אי מיילים, בהתחלה חשבתי שמדובר בשאלות על המוצר אבל מקריאה של המייל התברר לי שמדובר במישהו שמעוניין לקנות ממני את המוצר ישירות ולא דרך אי ביי, אז הסברתי לקונה שאני לא יכול לעצור את המכירה באמצע ושאני מחוייב למי שהציע שם, במייל השני שקיבלתי הייתה הצעה לרכוש ממני מוצר שמפורסם עכשיו באי ביי תמורת לא פחות מ450$ בזמן שהמוצר שווה משהו כמו 20$ וכרגע ההצעה הכי גבוהה בדף המכירה עומדת על 5.5$
האם זו תופעה של רמאות? ואיך התופעה הזו כל כך רחבת היקף שמתוך 3 מוצרים שהעליתי על שניים מהם כבר קיבלתי הצעות? זה בגלל שאני מוכר חדש ורואים שאין לי פידבקים (אז אולי קל לעבוד עלי)?

שאלה נוספת, אחרי שיש לי זוכה אני יכול לראות את פרטי המשלוח אליו בפיי פאל האם יש אפשר לראות את פרטי המשלוח גם דרך הMY EBAY?
תודה

פרופיל

פורסם: 10 ינואר 2010 14:18   [ התעלם ]   [ # 3 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  586

היי עידו, ברוכים הבאים לעולם איביי…
מה שתארת בהודעה הקודמת זו טכניקת רמאות מוכרת - בשום פנים ואופן לא להסכים ואף לא להתייחס! בתקופה האחרונה יש המון “ציידי מתחילים” שמנסים לנצל את חוסר הנסיון של המוכרים.

אתה יכול לראות את פרטי המשלוח באיביי - כנס ל My eBay
מצד שמאל Sold.
באותה שורה של המוצר שנמכר פתח מצד ימין את החלונית ע"י לחיצה על המשולש הכחול ולחץ על View Order Details.
שם תראה את כתובת המשלוח של הקונה כפי שהזין אותה באיביי.

שים לב! תמיד תשלח לכתובת הפייפאל של הקונה!

בהצלחה,

חתימה 

גיל לקטוש - מומחה SEO ושיווק באינטרנט. רוצה להופיע בעמוד הראשון בגוגל? אני אראה לך איך…
עקבו אחריי ב: Facebook | Google Plus | Linkedin

פרופיל

פורסם: 10 ינואר 2010 15:16   [ התעלם ]   [ # 4 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  456

סתם רעיון,
כך משהו קצת יקר, 100 שקל +
שים את זה ב auction בהתחלה של 0.01.
תראה את האדרנלין מתחיל לזרום כשאתה רואה כמה אתה עלול להפסיד.
וכזה יסתיים, תראה את הפוטנציאל ששם, בזה שיש מספיק אנשים לעלות את המכיר למשהו סביר (גם אם בהפסד קטן).
אני חושב שאחרי מכירה אחת כזאת תראה דברים באור אחר. (סתם רעיון מניסיון אישי)

יכול להיות שאנשים לא יסכימו איתי, אבל קח תנסה, מקסימום שכר לימוד של כמה שקלים/עשרות שקלים על משהו שיכול להשפיע עליך עמוקות ויכול לא.

חתימה 

SEMMonitor.com - כלי מחקר מתחרים בארץ

יומו של משווק - קידום אתרים ושיווק אינטרנט לסוגיו כולל שיווק שותפים.

קורס חינם “מחזון לרווח ראשון” באתר, ליווי צעד אחד צעד!מתחרים בארץ

פרופיל

פורסם: 10 ינואר 2010 17:48   [ התעלם ]   [ # 5 ]
מנהל
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  3614

אני בעד.

פרופיל

פורסם: 10 ינואר 2010 19:47   [ התעלם ]   [ # 6 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1973

מסכים עם אופיר, עשיתי את זה פעם rasberry

חתימה 

תומר חן,
הצטרפו לעמוד הפייסבוק החדש שלי!

פרופיל

פורסם: 10 ינואר 2010 22:06   [ התעלם ]   [ # 7 ]
חבר חדש
Rank

היי שוב, ותודה על התגובות!
בתור סוחר מתחיל באי ביי הגעתי למסקנה שכרגע לפני התעסקות עם דרופשיפרים וסיטונאים, שזה נשמע דבר די מסובך, עדיף לי להתחיל עם מוצרים מקמעונאים בארץ ופערי ארביטראז’.
העניין הוא שממש 99% מהמוצרים שנמכרים בארץ הם יקרים יותר מבחו"ל ומה לעשות למדינת ישראל אין יתרון תחרותי במוצרים כי המפעלים לא ממוקמים פה וממש לא משתלם לייצר בארץ לכן המחירים בהתאם.
פערי ארביטראז’ דווקא מצאתי אבל כל העניין של משלוח אלי ואז לקונה בחזרה הופך את העסקה ללא משתלמת במיוחד, מה גם שתמיד ישנו החשש שהגולשים באי ביי לא כל כך פראיירים כמו שנדמה והם יעשו השוואה פשוטה על ידי הקלדת שם המוצר בגוגל ויראו שאני בעצם יותר יקר.
גם אם בכל זאת נמצא הפראייר שלא יעשה את זה ויקנה ממני, אני ממש ממש לא מעוניין למכור לו ואז לקנות נניח מאמאזון ולתת את הכתובת שלו למשלוח ושהוא יקבל הבייתה משלוח עם קבלה מאמאזון על מחיר יותר נמוך ממה שהוא שילם....
אשמח להתייחסות לשני הדברים
תודה!

פרופיל

פורסם: 11 ינואר 2010 01:28   [ התעלם ]   [ # 8 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  456

1."מה גם שתמיד ישנו החשש שהגולשים באי ביי לא כל כך פראיירים...”
א. שכח מזה, לא עניינך למה הם קונים ב ebay, אולי הם מעדיפים בגלל האחריות המוגברת, אולי הם מכירים רק את זה, אולי 1,001 סיבות. לא עינייך!
ב. זכור שרוב משתמשי האינטרנט כמו רוב האנשים בחיים לא חיים את מקצועות האינטרנט ומבזבזים שעות בחיפושים וחנויות יקרות מרוויחות הרבה יותר מאשר חנויות בזיל הזול.......
ג. אם מחקר שוק אומר שקונים, אז קונים. (במחיר הזה).

2. “אין יתרון תחרותי במוצרים כי המפעלים לא ממוקמים פה וממש לא משתלם לייצר בארץ לכן המחירים בהתאם. “
שטויות
בארץ יש מוצרים “קדושים” כי הם מארץ הקודש.
מייצרים הרבה קוסמטיקה מקומית.
יצור היי טק.
יצור פרי הדר.
יצור פרחים.
טקסטיל ו apperal, מה שזה לא אמור מיוצא הרבה מישראל ומהווה אחוז גבוהה מהתמ"ג. אני מצאתי למשל מותג כזה דיי יקר שהולך טוב ב ebay.

כן, חלק לא רלוונטי, חלק דורש יותר עבודה… אבל משהו למצוא אפשר! אז זה לוקח כמה שעות/ימים לשבור את הראש, לבדוק ולהתאכזב אבל מוביל למשהו אחר - בסוף מוצאים!

3. “אני ממש ממש לא מעוניין למכור לו ואז לקנות נניח מאמאזון ולתת את הכתובת שלו למשלוח ושהוא יקבל הבייתה משלוח עם קבלה מאמאזון על מחיר יותר נמוך ממה שהוא שילם....”
דובר כבר בפורום - בקש כמתנה! (יעיף את המחיר לפחות)

סיכום - תפסיק לתרץ למה לא? תתחיל לחשוב מה אשפר? מה ילך טוב? (ותבדוק אחר כך)
אפשרויות:
1. לך בקניון, תעבור חנות חנות במיוחד אלה שאתה לא רגיל להיכנס ותעשה רשימה של מוצרים לבדוק.
2. קח עיתון מקומי/אחר - תקרא את הפרסומות אחת אחת ותאסוף מוצרים למחקר.
3. סע לאזור תעשיה הקרוב, תעשה רשימה של יצרנים/מותגים/מוצרים לבדיקה.

אני עשיתי את 1, 3 וטיפונת את 2.
טיפ קטן לגבי 1, אם אתה רוצה לדעת אם זה מותג מישראל או מחו"ל (יש מותגים עם שם באנגלית שהם ישראלים! ואז יש יתרון מקומי) תבדוק את הברקוד, המספר מתחת לקווים.
מותג ישראלי מתחיל ב 792.

מספיק לתרץ - לך לעבוד.
תאסוף רעיונות.
תחקור.
תנסה למכור.
תכשל.
תשפר.
להיכשל זה לא מילה רעה! ככה לומדים.

חתימה 

SEMMonitor.com - כלי מחקר מתחרים בארץ

יומו של משווק - קידום אתרים ושיווק אינטרנט לסוגיו כולל שיווק שותפים.

קורס חינם “מחזון לרווח ראשון” באתר, ליווי צעד אחד צעד!מתחרים בארץ

פרופיל

פורסם: 11 ינואר 2010 21:29   [ התעלם ]   [ # 9 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1973

אופיר, כל הכבוד על התשובה המעולה, בהחלט מה שאני אומר ומסביר לכולם- להפסיק לתרץ ולהתחיל לעבוד! smile

בהצלחה!

חתימה 

תומר חן,
הצטרפו לעמוד הפייסבוק החדש שלי!

פרופיל