1."מה גם שתמיד ישנו החשש שהגולשים באי ביי לא כל כך פראיירים...”
א. שכח מזה, לא עניינך למה הם קונים ב ebay, אולי הם מעדיפים בגלל האחריות המוגברת, אולי הם מכירים רק את זה, אולי 1,001 סיבות. לא עינייך!
ב. זכור שרוב משתמשי האינטרנט כמו רוב האנשים בחיים לא חיים את מקצועות האינטרנט ומבזבזים שעות בחיפושים וחנויות יקרות מרוויחות הרבה יותר מאשר חנויות בזיל הזול.......
ג. אם מחקר שוק אומר שקונים, אז קונים. (במחיר הזה).
2. “אין יתרון תחרותי במוצרים כי המפעלים לא ממוקמים פה וממש לא משתלם לייצר בארץ לכן המחירים בהתאם. “
שטויות
בארץ יש מוצרים “קדושים” כי הם מארץ הקודש.
מייצרים הרבה קוסמטיקה מקומית.
יצור היי טק.
יצור פרי הדר.
יצור פרחים.
טקסטיל ו apperal, מה שזה לא אמור מיוצא הרבה מישראל ומהווה אחוז גבוהה מהתמ"ג. אני מצאתי למשל מותג כזה דיי יקר שהולך טוב ב ebay.
כן, חלק לא רלוונטי, חלק דורש יותר עבודה… אבל משהו למצוא אפשר! אז זה לוקח כמה שעות/ימים לשבור את הראש, לבדוק ולהתאכזב אבל מוביל למשהו אחר - בסוף מוצאים!
3. “אני ממש ממש לא מעוניין למכור לו ואז לקנות נניח מאמאזון ולתת את הכתובת שלו למשלוח ושהוא יקבל הבייתה משלוח עם קבלה מאמאזון על מחיר יותר נמוך ממה שהוא שילם....”
דובר כבר בפורום - בקש כמתנה! (יעיף את המחיר לפחות)
סיכום - תפסיק לתרץ למה לא? תתחיל לחשוב מה אשפר? מה ילך טוב? (ותבדוק אחר כך)
אפשרויות:
1. לך בקניון, תעבור חנות חנות במיוחד אלה שאתה לא רגיל להיכנס ותעשה רשימה של מוצרים לבדוק.
2. קח עיתון מקומי/אחר - תקרא את הפרסומות אחת אחת ותאסוף מוצרים למחקר.
3. סע לאזור תעשיה הקרוב, תעשה רשימה של יצרנים/מותגים/מוצרים לבדיקה.
אני עשיתי את 1, 3 וטיפונת את 2.
טיפ קטן לגבי 1, אם אתה רוצה לדעת אם זה מותג מישראל או מחו"ל (יש מותגים עם שם באנגלית שהם ישראלים! ואז יש יתרון מקומי) תבדוק את הברקוד, המספר מתחת לקווים.
מותג ישראלי מתחיל ב 792.
מספיק לתרץ - לך לעבוד.
תאסוף רעיונות.
תחקור.
תנסה למכור.
תכשל.
תשפר.
להיכשל זה לא מילה רעה! ככה לומדים.