שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

סין, הונג קונג ומשלוחים
פורסם: 20 ינואר 2010 03:00   [ התעלם ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  19

שלום לכולם

אני חדש בתחום המכירות האינטרנטיות ויש לי חברה לסחר עם סין.
אני רוצה להכנס לתחום הזה כיוון שאני יודע מנסיוני שהמחיר הסופי ללקוח הוא הכסף הגדול והסיכון מינימלי, ולא המכירה לחברות ועסקים שם הסיכון גבוהה יותר והמרווחים קטנים יותר.

אולם בבחינת העסק עלו לי כמה שאלות שהייתי רוצה לשתף ולשמוע מנסיונכם:

1. האם מחיר משלוח מסין ישירות ללקוח בארהב לא גורע מכדאיות המוצר ללקוח? (הכוונה היא האם המחיר לא יוצא גבוהה מדי עד הלקוח?)השאלה מוכוונת בעיקר למוצרים כבדים כמו טלויזיות, מקרנים, מערכות קולנוע וכו’.

2. האם ישנו פתרון אחסנה ושילוח מהונג קונג לרחבי העולם? (בעזרתו ניתן לשלוח במחירים נמוכים משמעותית מאשר מתוך סין)

3. האם לקשר טוב עם סין (קשר מסחרי + 2 עובדים) יש יתרון בעסק אינטרנטי מעין זה? (ebay)

4. האם ניתן להתחיל למכור ישר מוצרים יקרים? האם זה עלול להרתיע קונים העובדה שאין לי עבר של מוצרים זולים וישר אני מוכר מוצרים יקרים?

תודה מראש ויום טוב,

אלעד

פרופיל

פורסם: 20 ינואר 2010 05:35   [ התעלם ]   [ # 1 ]
חבר חדש
Rank

סילויו, גיל ואופיר - אשמח לתשובה מכם. נראה לי שהתנסתם בתחום..

תודה

פרופיל

פורסם: 20 ינואר 2010 07:48   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  586

היי אלעד,
על פי הבנתי יש לך חברה בבעלותך אשר נמצאת בקשרי מסחר עם חברות/יצרנים מסין.
אני לא מסכים איתך בקשר לסיכונים בין אספקת מוצרים ללקוחות/חברות ועסקים, דעתי בעניין היא שכל עסק טומן בחובו סיכון מסויים ולא נכון לקטלג זאת כ"מסוכן יותר” או “מסוכן פחות” כהגדרתך אלא יש לנתח כל עסקה לגופה…
באופן אישי, דעתי היא שעדיף לבצע עסקאות על פי כמות הכסף הסופית ש"נשארת לך בכיס” בתום העסקה, למשל:
אספקת מוצרים לחברות/עסקים עוסקת ברכישת/מכירת כמויות גדולות עם מרווח קטן לכל מוצר אך “הכסף שנשאר בכיס” מסך העסקה יכול (וצריך) להיות גדול משמעותית ממכירה ללקוח בודד בעסקה יחידה.
כאן נכנס גם תחום “כח הקניה” - חברה יכולה לרכוש ממך מאות/אלפי מוצרים בעסקה אחת עם מרווח נמוך יחסית למוצר הבודד אך עם רווח סופי גדול, מאשר מכירה ישירות ללקוח עם מרווח גדול אך מוצר בודד כל פעם והתעסקות רבה מאוד עם מס’ רב של לקוחות בעת הזמנות בודדות כל פעם.

כפי שציינתי - כל עסקה לגופה, ואין לקטלג מה נכון יותר - נכון פחות לעשות. בסופו של דבר מה שקובע הוא היכולת שלך לביצוע עסקאות מסוגים כאלה וכמו כן מה הרווח הסופי - הכסף ש"נשאר לך בכיס” בהשוואה להשקעה של הזמן וההון העצמי.

לגביי שאלותייך (1-3) יש אספקטים רבים ו"נתונים חסרים” שמקשים על תשובות ברורות וחד משמעיות, אך בכל זאת אנסה להציג לך את קו מחשבתי:

1. כל מוצר לגופו! לא ניתן לענות על כך באופן גורף… ישנם מוצרים שיהיו כדאיים ויהיו מוצרים שלא יהיו כדאיים (גם ממבחינת עלויות השילוח וגם מבחינת עלויות של מסים ואגרות שיש לשלם בנוסף לתמחור המוצר). כמו כן, צריך לבדוק האם אותו יצרן/ספק גדול כבר נמצא בשוק (ארה"ב) ואם כן - לא יהיה לך סיכוי להכנס עמו ל"תחרות" כי הרי הוא קובע את מחירי השוק, ותמיד הוא יהיה בעל גמישות רבה יותר בתמחור המוצרים בהשוואה אלייך (בסופו של דבר הוא גם הספק שלך! אם הוא מספק את המוצרים ישירות ללקוחות ואתה נכנס כ"יד" נוספת, מחירי המוצרים הסופיים שלך ללקוח יהיו גבוהים בהרבה).

2. בכל מדינה מתוקנת יש פתרונות אחסון, שילוח והפצה - חלקן “מרושתות” וחלקן לא.
ברגע שאתה רוכש סחורה ומאחסן אותה - המחיר פר מוצר קופץ משמעותית (הרי יש לך הוצאה נוספת), ולכן לא תמיד כדאי לאחסן מוצרים לפני שילוח (אלא אם כן מדובר בעסקאות גדולות שמחוייבות אחסון - וגם אז צריך לבדוק כדאיות, כמו תמיד!).

3. כל חברה/עסק מכל סוג שהוא אשר מנוהלת באופן מאורגן, יעיל, היררכי, בעלת מטרות ברורות, יעדים ודרכים להשגתן היא בעלת יתרונות ברורים! הן ב- eBay והן בכל שיטת מסחר אחרת ללא קשר לכמות העובדים! כמות העובדים נקבעת על פי צרכי החברה להשגת המטרות והרווחיות הגדולה ביותר.
אם בתור חברה, ניתן להשיג את המטרות (תפעוליות, שיווקיות, כספיות, שירות לקוחות וכו’wink בעזרת 2 עובדים בלבד - הרי זה נהדר. לפעמים צריך 10 עובדים, לפעמים 100 עובדים, לפעמים 1000, זה מאוד תלוי ולא ניתן לקבוע אם 2 עובדים זה טוב או לא טוב, גם כאן חסרים נתונים רבים - מי אלה העובדים? מה תפקידם? מה כישוריהם? וכו’ וכו’.
לפעמים “חברת יחיד” יכולה להיות רווחית ויעילה הרבה יותר מאשר חברה אחרת עם כמות גדולה של עובדים.
קשר מסחרי טוב - זה מצויין. כמובן תלוי איך אתה מגדיר “קשר מסחרי טוב”.

המשך בהודעה הבאה..

חתימה 

גיל לקטוש - מומחה SEO ושיווק באינטרנט. רוצה להופיע בעמוד הראשון בגוגל? אני אראה לך איך…
עקבו אחריי ב: Facebook | Google Plus | Linkedin

פרופיל

פורסם: 20 ינואר 2010 07:49   [ התעלם ]   [ # 3 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

המשך..

4. לא מומלץ להתחיל למכור באיביי מוצרים יקרים ממס’ סיבות, כאשר העיקריות הן “חוסר מוניטין” או במילים “איבייות” - “חוסר פידבקים”, אנשים יהססו לרכוש מוצרים יקרים ממשתמש חדש ללא פידבקים או עם מס’ מועט של פידבקים… כמו כן, בתור מוכר מתחיל שמנסה למכור מוצרים יקרים תדלק לאיביי ופייפאל “נורת אזהרה” בקשר לחשבון שלך ולאמינותך והם לא יהססו לסגור לך את החשבון ו/או לבקש ממך מסמכים רבים ובירוקרטים, עם פרוצדורה ארוכה ומסורבלת כאשר קיים אחוז גבוה מאוד שחשבונך יסגר גם אם תוכיח כביכול את אמינותך - עבורם מספיק חשד בלבד וכח ההחלטה נמצא בידיהם בלבד.
לכן מומלץ להתחיל בקטן, ולהתקדם בקצב זהיר על מנת לא לעורר חשד מוטעה כלשהו…
יש לציין שההרתעה מצד הקונים באיביי היא לא בגלל שאין לך היסטורית מכירות של מוצרים זולים, אלא שאין לך היסטוריה במכירות כלל שמתבטא בכמות הפידבקים הנמוכה שלך בתור מוכר וכמו כן פירוט דירוג המוכר שלך (DSR).

שיהיה המון בהצלחה, ואני מקווה שהצלחתי להעביר לך את ראייתי העסקית בהקשר לשאלותייך… שיהיה יום מקסים!

חתימה 

גיל לקטוש - מומחה SEO ושיווק באינטרנט. רוצה להופיע בעמוד הראשון בגוגל? אני אראה לך איך…

פרופיל

פורסם: 20 ינואר 2010 08:23   [ התעלם ]   [ # 4 ]
חבר חדש
Rank

שלום גיל ותודה רבה על תשובתך המורחבת.

בקשר לתחילת תשובתך - אין ספק שמכירה לחברות ועסקים הינה רווחית יותר - הרי ברור שעל עסקה גדולה יותר אחוז הרווח גדול יותר. ובנינו - זה אכן פחות כאב ראש ובלאגן.
אבל - תנאי התשלום נוקשים לעתים קרובות (שותף 30, שותף 60 ואף 120 אם מדובר ברשתות גדולות). לעתים עדיף לך לא לקחת עסקה בה אתה מרוויח 10,000 שח רק כדי שלא להסתכן בביטול צ’ק או בהחזרתו בגלל פשיטת רגל. (ויש המון מקרים כאלו לצערי, שממוטטים עסקים).
לכן, הסכנה במתן אשראי ללקוחות היא לא מבוטלת בכלל.. (גם ערבויות ושאר טכניקות משפטיות לא עוזרות)
כאשר עובדים עם לקוח סופי - מקבלים את הכסף מייד וביד. והראש הרבה יותר רגוע. לטעמי לפחות. אני מאמין שאמשיך בדרך הישנה ואבחן גם את דרך האיבי - נבחן מה ישתלם יותר במינימום סיכון.

לגבי שאר תשובותיך - שוב תודה. עזרת לי מאוד. אתחיל בקטן - ושאשיג מספיק פידבקים אמשיך למוצרים כבדים יותר.

דרך אגב - אתה באופן אישי השתמשת במרכז לוגיסטי בהונג קונג? האם מנסיונך סחורה שמגיעה מהונג קונג לארה"ב נראית בעיני האמריקאים כפחות איכותית או אפילו מזוייפת?

יום טוב

פרופיל

פורסם: 20 ינואר 2010 10:03   [ התעלם ]   [ # 5 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

היי,
לא התכוונתי שעסקה גדולה עם חברות היא עם פחות כאב ראש מאשר לקוחות בודדים,אלא שזהו כאב ראש מסוג שונה… smile

לגביי תנאי התשלום - לא כל המדינות “מכירות” את המושג “שוטף פלוס” כמו שלא כולן “מכירות” את המושג “לחלק לתשלומים"… כל מדינה והחוקים שלה, במדינות מסוג זה ניתן להשתמש בשיטת חשבון נאמנות (Escrow) עם ערבות של בנק גדול ומוכר - שם מופקד הסכום, או חלק מהסכום ומשתחרר לאחר התנאים שנסגרו בין 2 הצדדים.

לגביי איביי - שיהיה המון בהצלחה, לכל שאלה/בעיה תוכל להשתמש בפורום.

לגביי נסיון אישי במזרח הרחוק - בתחילת דרכי השתמשתי בשירותי דרופשיפינג מהמזרח הרחוק (כמו כולם?) ולאחר נסיון רב בתחום ולאחר מחקר מקיף שבצעתי הגעתי למסקנה ברורה שזו השיטה הגרועה ביותר ליצירת רווחים באיביי!!! 3 אפקטים כלכליים הפועלים לרעתנו תמיד!! למעט שיטה מאוד ספציפית ונקודתית שם אפשר לקצור הצלחה (בגדול, מדובר על נחיתת מחיר וטווחי זמן קצרים). בשלב מתקדם יותר טסתי לתערוכות בגוואנג’ו (קנטון), שנגחאי, הונג קונג - חוויה מדהימה ומומלצת אך לא נוצרו קשרי מסחר רלוונטים כלשהם וכמו כן לא נאלצתי להשתמש בשירות אחסון, הפצה וכו’ במזרח… דבר שלא הייתי עושה מראש בכל אופן!
במידה והייתי מוצא “מציאה” כלשהי הייתי מעדיף לבצע יבוא ישיר למחסנים בישראל ו/או בארה"ב.
כעת (יותר נכון עד לפני מס’ חודשים), אחוז המוצרים “הסינים” שלי היווה בסביבות 10% מכלל המוצרים (אחוז נכבד מהמוצרים היו “צברים").

לגביי האמריקאים - מוצרים סינים הם מוצרים סינים! עם כל מה שמשתמע מכך - לטוב ולרע. אני (לפחות… לבינתיים) smile לא חברת ענק שיכולה להעתיק את קווי היצור שלה למזרח הרחוק או לעסוק ביבוא ישירות מחברות אלו ולכן רוב הספקים/יצרנים הרלוונטיים עבורי יהיו מקומיים והסחורה בהתאם… (ויש גם סחורה מצויינת!).
לגביי זיופים - בשום פנים ואופן!!! עם קשר לאיביי ובלי קשר לאיביי - לא שווה את זה! אז כן - אפשר לעשות את עסקת ה- $10,000 - $100,000 ללא בעיה גדולה במיוחד , אבל מספיקה תביעה אחת (למשל של APPLE) בשביל להיות עמוק עמוק בתוך הבוץ. וגם… יושרה! שאני מאוד מאמין בה…

שיהיה המון בהצלחה,

חתימה 

פרופיל

פורסם: 20 ינואר 2010 17:06   [ התעלם ]   [ # 6 ]
חבר חדש
Rank

אהלן גיל

שוב תודה על התשובה המפורטת.
לגבי ה” 3 אפקטים כלכליים הפועלים לרעתנו תמיד!! “ שהזכרת.

מהם האפקטים המכשילים אותנו?

ואתה מפתיע אותי לגבי אחוז המוצרים הצבריים שלך - הייתי בטוח שדוקא מוצרים ישראליים לא ימכרו טוב כיוון שהם יקרים יותר ורק ייחודיות יכולה לשחק לטובתם.. אבל שמחתי לדעת.

תודה רבה והצלחה גם לך.

פרופיל

פורסם: 21 ינואר 2010 05:55   [ התעלם ]   [ # 7 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

היי, בלינק הבא תוכל לקרוא על 3 האפקטים הכלכליים הפועלים בדרופשיפינג:

http://www.ersi.co.il/BargainsGuideDemo.pdf
(חלק מפרק א’ מ"מדריך הסחורות של הפאוורסלרס הישראלים").

בהצלחה,

חתימה 

פרופיל

פורסם: 21 ינואר 2010 13:04   [ התעלם ]   [ # 8 ]
חבר וותיק
RankRankRank
סך-הכל הודעות:  94

ואני ממליץ בחום לרכוש את כל שאר המדריך של גיל

פרופיל

פורסם: 21 ינואר 2010 15:09   [ התעלם ]   [ # 9 ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  37

מצטרף למוריס , אלעד אם אתה רוצה לקחת את העסק ברצינות ממליץ לך בחום על מדריך הסחורות של גיל ... אתה תוכל להפיק ממנו המון, הן תיאורטית והן מעשית .

פרופיל

פורסם: 21 ינואר 2010 20:17   [ התעלם ]   [ # 10 ]
מנהל
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  3614

ש
1. השאלה כללית מידי ולא כל כך רלוונטית.
2. כן. ישנן חברות לוגויסטיקה רבות גם בHK וגם בshenzhen. אבל בדוק גם בשוק היעד (ארה"ב למשל), יכול להיות שזה עדיף.

3. בד"כ כן, אבל לא חייב.

4. אני מציע לך להתחיל עם מוצרים זולים ואפילו עם מוצרים משומשים. אתה חייב לצבור נסיון לפני שאתה מוכר מוצרים יקרים. כדאי שתכיר את המערכת טוב.

פרופיל

פורסם: 23 ינואר 2010 13:00   [ התעלם ]   [ # 11 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

מסכים עם כל מילה…

חתימה 

פרופיל

פורסם: 27 ינואר 2010 06:13   [ התעלם ]   [ # 12 ]
חבר חדש
Rank

תודה רבה לכולם על המידע..
והחלק הראשון של המדריך סחורות ששלחת לי (גיל) נראה מועיל ונחמד - תודה על זה וכל הכבוד.

פרופיל

‹‹ איך לשלם      מחשבון עמלות ››