שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

eBay רוצים לתבוע אותי … מה עושים?
פורסם: 26 ינואר 2010 15:01   [ התעלם ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  44

לאחרונה רכשתי את הדומיין והעלתי את האתר תחת השם:
http://www.allebay4u.com
על מנת לתת שירות לאנשים שירצו לסחור באיביי
סטייל לוקטש ותומר חן..

ופתאום מגיע המייל הזה:
We are writing concerning your registration and use of the domain name allebay4u.com, which contains the famous eBay trademark.

As you undoubtedly know, eBay is the leading provider of online person-to-person trading services and related goods and services. eBay adopted the name and trademark eBay in September 1995 and, since that time, eBay has actively used the eBay name and trademark in connection with its online trading and related services, including maintaining the web site http://www.eBay.com. The coined term eBay is one of the most famous trademarks on the Internet.  eBay owns exclusive trademark rights to the eBay name in the United States and internationally, including related common law rights and has registered the EBAY name as a trademark in many jurisdictions around the globe. Accordingly, eBay enjoys broad trademark rights in its name.

eBay has made a substantial investment in developing and providing its services. As a result of eBay’s pioneering efforts and devoting substantial effort and resources to providing only high quality services, the eBay name and trademarks are widely known among the consuming public worldwide, and the name and trademarks embody substantial and valuable goodwill.

Accordingly, we were concerned when we learned of your registration and use of allebay4u.com.  As we hope you can appreciate, protection of its trademarks is very important to eBay. Your registration and use of allebay4u.com violates the Lanham Act (15 U.S.C. 1051 et seq.) because it infringes and dilutes the famous eBay trademark. 

Infringement occurs when someone, without authorization, uses a trademark that is identical or confusingly similar to a trademark owned by someone else.  Trademark infringement occurs when this unauthorized use confuses consumers to falsely believe that the two parties are related to one-another, or that the true trademark owner is either endorsing or sponsoring the activities of the infringer.  Trademark dilution occurs when the unauthorized use is likely to lessen the distinctiveness of the true trademark owner’s famous trademark.

We have filed several successful federal court actions in the United States against companies and individuals employing the famous eBay trademark in their domain names, as well as a large number of proceedings before the World Intellectual Property Organization’s arbitration panel. eBay has prevailed in each case and the domain names at issue were all ordered to be transferred to eBay. 

In addition to the above, the United States Patent and Trademark Office ("USPTO") has recently denied registration of the mark “ebaysecurities” by a third party. Like your domain name, “ebaysecurities” incorporated the entire eBay trademark, adding only a generic term to eBay’s famous mark. The USPTO recognized that eBay is a famous trademark and therefore denied registration of ebaysecurities. eBay is concerned that your unauthorized use of the eBay name may cause confusion as to whether you or your company’s activities are authorized, endorsed or sponsored by eBay when, in fact, they are not. 

We understand that you may have registered allebay4u.com without full knowledge of the law in this area. However, eBay is concerned about your use of the eBay trademark in your domain name.  As you may know, the Anticybersquatting Consumer Protection Act provides for serious penalties (up to $100,000 per domain name) against persons who, without authorization, use, sell, or offer for sale a domain name that infringes another’s trademark.

While eBay respects your right of expression and your desire to conduct business on the Internet, eBay must enforce its own rights in order to protect its valuable and famous trademark. For these reasons, and to avoid consumer confusion, eBay must insist that you immediately stop using allebay4u.com and disable any site available at that address. You should not sell, offer to sell, or transfer the domain name to a third party and should let the domain registration expire. 
Just to be clear, eBay does not desire to interfere with any legitimate business you may be conducting. We are simply asking that you offer those legitimate services under a name, mark and domain name that is not likely to confuse consumers to believe that your company on one hand and eBay on the other hand are related and/or affiliated.
Please reply to this email and confirm that you will comply as requested.  If we do not receive a response from you, we will have no choice but to escalate this further and take whatever action that may be required to protect eBay’s trademark rights. 
Thank you for your anticipated cooperation.

Sincerely,
Edith
eBay Legal Department

מה עושים? :(

פרופיל

פורסם: 26 ינואר 2010 15:18   [ התעלם ]   [ # 1 ]
מנהל
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  3614

קודם כל תבדוק טוב שהאימייל הוא אכן מאיביי. אם כן, קח עו"ד טוב ונהל איתם מו"מ על הדומיין.
לא כאן המקום לתת ייעוץ משפטי אבל העניין לא פשוט כפי שמוצג במייל שקיבלת.

פרופיל

פורסם: 26 ינואר 2010 16:11   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר
RankRank

כיצד ניתן לוודא שהמייל אכן מהם?

אתה חושב שווה לנסות להילחם בהם?

זו תחנת רוח עם כח משפטי חזק מאוד (אני מאמין)

תודה על התגובה המהירה לPOST

פרופיל

פורסם: 26 ינואר 2010 16:56   [ התעלם ]   [ # 3 ]
מנהל
RankRankRankRank

אל תעשה שום דבר לבד. רק עם עו"ד.

פרופיל

פורסם: 26 ינואר 2010 20:55   [ התעלם ]   [ # 4 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1973

אני לא חושב שבכלל יש טעם להלחם, אתה יכול למצוא דומיין בלי השם eBay.

שלח להם הודעה שאתה מסכים ומצטער, שעשית זאת בלי ידיעה ומתוך תמימות, ושכבר הסרת את הדומיין מהאינטרנט.

או כמו שסילביו המליץ, קח עורך דין.

חתימה 

תומר חן,
הצטרפו לעמוד הפייסבוק החדש שלי!

פרופיל

פורסם: 26 ינואר 2010 21:57   [ התעלם ]   [ # 5 ]
חבר
RankRank

אז ככה..

דיברתי עם עו"ד מומחה בתחום (כמה שאפשר להיות)

בגדול אפשר להשאיר את האתר ולהגיע (או לנסות) איתם להסכמה
ובמקרה הגרוע לתביעה שתתוקשר ותביא לפרסום עצום של האתר..

לבינתיים אני מחכהלתשובה מאיביי וגודאדי שמכרו לי דומיין בעייתי
ולא ציינו את העובדה שיכול להיות בעיות.

האמריקאים זה עם שקודם עושה את העבירה (או מאפשר לך לבצע אותה) ואז הם באים עם חוקים משפטיים ותובעים אחד את השני - לך תבין קפיטלסים..!!!

עדכונים בקרוב..

פרופיל

פורסם: 26 ינואר 2010 23:59   [ התעלם ]   [ # 6 ]
מנהל
RankRankRankRank

אני אחלוק פה על תומר.
אין לך מה לבקש מהם סליחה. כל עוד האתר לא פעיל וגם אם הוא פעיל בתחום שלא קשור אליהם אין להם מה לבוא אליך בטענות. הם קודם יורים ואח"כ מסמנים עיגולים…
האמן לי שיש לי הרבה מה להגיד בנושא גם מידע וגם מנסיון רב מאד בתחום. מכיוון שאיני עו"ד אני נמנע מכך.
לדעתי זה לא המקום לדון בענין. גם בשביל זה יש עו"ד....

פרופיל

פורסם: 27 ינואר 2010 00:01   [ התעלם ]   [ # 7 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1973

מה שאמרתי הגיע מתוך מחשבה אישית, ולא מתוך ידע, כי אין לי כל כך ידע בתחום הקניין הרוחני.
לכן אני ממליץ לך להקשיב לסילויו במקרה הזה smile

חתימה 

תומר חן,
הצטרפו לעמוד הפייסבוק החדש שלי!

פרופיל

פורסם: 27 ינואר 2010 09:47   [ התעלם ]   [ # 8 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  586

בסופו של דבר תעשה חושבים עם עצמך - האם אתה באמת רוצה להכנס לכל העניין הזה של תביעות, משפטים, השקעה כספית בעו"ד וכו’ בשלב כה מוקדם כשעוד אין לך “מוצר"/"פטנט" כלשהו? האם זה שווה את זה? שווה את הסיכון?  אם כן, נהדר.
אם לא - רד מזה ומהר…

ודרך אגב, “אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש”.

חתימה 

גיל לקטוש - מומחה SEO ושיווק באינטרנט. רוצה להופיע בעמוד הראשון בגוגל? אני אראה לך איך…
עקבו אחריי ב: Facebook | Google Plus | Linkedin

פרופיל

פורסם: 28 ינואר 2010 16:52   [ התעלם ]   [ # 9 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  456

אני גם לא עו"ד, אז זה לא עצה מוסמכת....

שים לב לטענה המרכזית:
“Infringement occurs when someone, without authorization, uses a trademark that is identical or confusingly similar to a trademark owned by someone else.  Trademark infringement occurs when this unauthorized use confuses consumers to falsely believe that the two parties are related to one-another, or that the true trademark owner is either endorsing or sponsoring the activities of the infringer.  Trademark dilution occurs when the unauthorized use is likely to lessen the distinctiveness of the true trademark owner’s famous trademark.”

הם מדברים על הטעיה לגבי הקשר שלך עם eBay, אם תטען שאתה חלק מ eBay, נותן שורתים שלהם וכו’…
אז יש לך בעיה, כי יש להם טענה משפטית חזקה.
לכן, אני לא הייתי מעלה את האתר שתכננת על ה domain הזה, מה גם שאם הם לא יתבעו, הם עדיין עשויים לא לתת לך שירות שבוא אתה הולך להשתמש api וכו’. (אלה אם אתה נותן שרות שלא נתמך מהם… כמו קורס)

Anticybersquatting, הכוונה היא להחזקת ה domain לשם מכירה/סחיטה… אז אם אתה מחזיק בשם כדאי לך לעלות שם משהו לגיטימי (שוב שלא מזכיר את המותג שלהם ישירות)

“federal court actions in the United States...” שים לב שהם כמובן רוצים לתבוע אותך מבסגרת החוק האמריקאי, בבית משפט אמריקאי…
למרות שארה"ב היא הרשם הראשי של ה domainים, אני לא חושב שסמכותה לפסוק בדבר כל ה domainים (צריך בדיקה).
כדי לצמצם את השליטה שלהם במקרה הייתי (לאחר בדיקה בנושא הקודם):
א. מוודא שה domain ב private. (שeBay, לא יתחילו להתנכל לך לחשבונות ודברים אחרים)
ב. מעביר אותו לרשם ישראלי/לא מארה"ב. (לגבי פניות ישירות לרשם..)
ג. דואג שלא יהיה על hosting בארה"ב. (שוב נושא של פניות ישירות)

אני לא יודע אם שווה לך כל הקשקוש הזה…
1. קח בחשבון שרק על שם המתחם יהיה להם קשה להשיג משהו, השם שלך לא מספיק מטעה, אם הוא היה הם לא היו מדברים איתך בכלל. הם היו שולחים את המייל שלהם ל godaddy ודורשים הסרה מידית וגם מקבלים.
מהצד שלהם, שלב ראשון עם עו"ד - שלח מכתב (מאיים ככל שניתן). אל תשכח שזה הליך מאוד זול. זה לא אומר שכבר בא להם להוציא סכומים על טביעה משפטים (גם כסף, גם יחסי ציבור שלילים… אל תשכח שאתה לא היחיד ואם הם היו תובעים כל אחז זה יכל להיות עשרות אלפי תביעות...)
2. אתה יכול לנסות להשתמש בזה כמו שהעו"ד שלך אמר לפרסום, אבל זה אומר שתצטרך יעוץ משפטי רב, וזה יעלה לך הרבה כסף כנראה (אלה אם התכנית פשוט לתת להם לנצח...)
3. אתה יכול סתם לעמוד על שלך, להחזיק את ה domain, לעלות שם משהו “תקין”.

שים לב שיש אנשים שלא שמים קצוץ על החוק האמריקאי באינטרנט, דוגמא thepiratebay, שים לב לחלק שלם של טביעות שהם קיבלו. אבל זה צריך לדעת כדי לעשות אני מניח.
http://thepiratebay.org/legal

אני הכי הייתי חושש מערבוב מקרים וסירוב של eBay לעשות איתך עסקים ודואג להסתרת הבעלות וקשרים (מיילים, שמות… )… (כמובן בהנחה שאתה רוצה לעשות איתם עסקים wink )

חתימה 

SEMMonitor.com - כלי מחקר מתחרים בארץ

יומו של משווק - קידום אתרים ושיווק אינטרנט לסוגיו כולל שיווק שותפים.

קורס חינם “מחזון לרווח ראשון” באתר, ליווי צעד אחד צעד!מתחרים בארץ

פרופיל

פורסם: 28 ינואר 2010 18:47   [ התעלם ]   [ # 10 ]
מנהל
RankRankRankRank

טיפ קטן:
יש מקצועות שהעיסוק בהם מחייב מספר ליד השם.

פרופיל

פורסם: 28 ינואר 2010 21:53   [ התעלם ]   [ # 11 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  456

סילויו, אתה צודק ב 100%, אפילו רשמתי על ההתחלה:
“אני גם לא עו"ד, אז זה לא עצה מוסמכת....”

לצערי או לשמחתי כבר הייתי מספר פעמים בבתי משפט (בישראל), והמספר עוד צפוי לגדול.

הבעיה עם כל היועצים לא רק עו"ד, שאתה צריך קצת ידע ורעיונות כדי לדעת מה לשאול, מה האפשרויות ולאן לכוון.

כל בעל מקצוע, קשה לו לנחש, מה אתה רוצה רוצה להפיק מהנושא, זה אישי, ובלי שמץ של ידע אתה לא יכול לענות על זה.

אני חושב שיש לי עו"ד טוב, ועדיין כשרציתי להוסיף דברים, חקרתי את הנושאים באינטרנט ופניתי אליו עם משהו “מושכל” מבוסס על מידע ועל סעיפי חוקים.
לא הגשתי את זה לבד.
נתתי לעו"ד!
הוא שינה את זה לכאן ולכאן כמובן, הוריד אותי מחלק מהדברים, הוסיף שינה וכו’.
צריך עו"ד!, לא מזלזל, צריך!

אבל כדי לדעת לדבר איתו, לעלות נושאים צריך קצת ידע ורעיונות.
וכל התגובות כאן צריכות להילקח רק במסגרת זו - רעיונות לדיון מול עו"ד.

גם לפני שאני מדבר עם הרו"ח או יועץ המס שלי, כשזה נושא חדש אני חוקר קצת ושואל שאלות מושכלות או מבקש אישור למה שאני *חושב* שאני כבר יודע.

העניין החצי מעצבן עם עו"ד, זה ששיחות כאלה (חוץ מהראשונה או הובלה ל"תיק") עולות כסף וחבל לבזבז אותם ללא ידע/צפיה למה אתה רוצה להשיג.

יכול להיות שאנשים לא יזדהו, אני ידוע כאוגר ידע רב מדי לפעמים.

זה לא המצאה רק שלי, גם רוברט כתב בנושא של יועצים כעו"ד ויועצי השקעות, הם חייבים לרדת לרמה שלך, אם אתה לא מסוגל לדבר בשפה שלהם ולהבין את המושגים שלהם, לא יעזור לך היועץ הכי יקר, הוא עדיין יצטרך לעבוד איתך רק ברמה הבסיסית ביותר. כדי להשיג מהם יותר - אתה צריך לגדול.

אני גם ידגיש בנושא הנוכחי, הדעה האישית שלי היא (שלא שווה כלום ללא עו"ד ^^):
“אני לא יודע אם שווה לך כל הקשקוש הזה… “
כי עדיין אין שום ערך ל domain, מקסימום זרקת 10$. (בניגוד לאם הוא היה מפעיל את האתר כבר מספר חודשים/שנים)

שוב:
קח עו"ד, אל תפעל לבד. (שים לב שהוא כבר דיבר עם אחד)
וכן לכל עו"ד יש מספר רשמי :D.

שים לב גם שלא כל העו"ד שווים ויש התמקצעויות, ובטח שחוק ישראלי מול אמריקאי ואמנות שקובעות של מי רלוונטי במקרה…

קח עו"ד (עוד פעם כדי לרצות את סילויו)

חתימה 

SEMMonitor.com - כלי מחקר מתחרים בארץ

יומו של משווק - קידום אתרים ושיווק אינטרנט לסוגיו כולל שיווק שותפים.

קורס חינם “מחזון לרווח ראשון” באתר, ליווי צעד אחד צעד!מתחרים בארץ

פרופיל

פורסם: 30 ינואר 2010 23:05   [ התעלם ]   [ # 12 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  287

זה מקרה מאד מעניין.
אני חושב שהדומיין שלך מאד אמורפי לעומת ה TM שלהם. פרסמת את זה ב PPC או משהו בסגנון ורשמת שם במפורש את השם של איביי?
בהנחה והם *כן* יתבעו אותך, וזה כן יגיע אלייך אתה צריך לשאול את עצמך אם שווה לך
להשקיע זמן וכסף אם זה יגיע למצב כזה.

אם אני הייתי נתקל בזה אז הייתי שוקל אולי לקנות דומיין אחר ולשים את הנושאים של eBay ב Sub-domain.

כמו כן, ההצעה של סילויו נשמעת מאד הגיונית כי אתה מספק שירותים שעוזרים לאיביי לעשות עסקים ולכן, כדאי לעשות איתם מו"מ. (בטח ובטח אם האתר לא באמת פעיל נכון לעכשיו!)

מעניין…

חתימה 

[

פרופיל

פורסם: 01 פברואר 2010 06:36   [ התעלם ]   [ # 13 ]
חבר וותיק
RankRankRank
סך-הכל הודעות:  89

אביב הסתבכת חביבי ! עזוב אותך משטויות , תנסה לנהל משא ומתן איתם , תסביר להם שאתה עוזר לאנשים להבין את תורת האייבי , אבל אל תלחם איתם , אין טעם זמן וכסף להתעסק איתם , מה לעשות כי הם אימפריה ואתה עם העורך הדין לא יכולים להלחם איתם , ככה לי נראה לפחות , תעשה מה שאתה חושב לנכון

פרופיל

פורסם: 28 דצמבר 2010 21:50   [ התעלם ]   [ # 14 ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  43

אני גם רוצה לקנות דומיין עם מילה ebay.
עשיתי בדיקה וראיתי הרבה דומיינים שבהם מופיעה מילה זו.
איך אתם מסבירים את זה?

אביב,
איך נגמר הסיפור?

פרופיל

פורסם: 02 ינואר 2011 01:24   [ התעלם ]   [ # 15 ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  37
דני פולוביץ - 28 דצמבר 2010 21:50

אני גם רוצה לקנות דומיין עם מילה ebay.
עשיתי בדיקה וראיתי הרבה דומיינים שבהם מופיעה מילה זו.
איך אתם מסבירים את זה?

אביב,
איך נגמר הסיפור?

ההסבר הוא פשוט - לאיביי יש זכויות של TRADEMARK על השם שלהם משמע כל שימוש בשם הזה למטרה מסחרית או אחרת צריך לעבור דרך אישורם ובהתאם לתנאים שלהם.

פרופיל