רציתי לדעת האם כשמדובר במעטפה מרופדת במשקל של כמה גרמים (תכשיטים זולים) במשלוח בדואר אוויר רגיל (לא רשום וללא מספר מעקב) יש צורך בהליך משלוח מיוחד- מילוי טפסים, מדבקות, פרטים ע"ג המעטפה.
כל חבילה מהסוג הזה שאני מקבלת מהמזרח (סין, הונג קונג) מלאה בפרטים למרות המחיר הנמוך.
בעקרון כל משלוח שהוא עם ערך מסחרי, כלומר, הוא אינו מכיל מסמכים בלבד, דורש הצהרה על תכולה וערך כספי.
לגבי ההתנהלות בשטח בפועל: בד"כ במשלוחים בסגנון שאת מדברת עליו, לא ממש מעוררים תשומת לב אצל רשויות המכס במדינות השונות. בייחוד שממילא את אומרת שהמשלוחים שלך בערך נמוך אמיתי (ולא רק מוצהר).
במידה ואני מעוניינת למנוע מצב שפותחים את המעטפה או מעכבים אותה במכס (אם יכול להיווצר מצב כזה) במדינת היעד, דורשים עליה מע"מ (בתחום הזה אני יכולה להעיד על בורות כרגע..)יש משהו שאני יכולה לעשות?
ברוב המדינות יש פטור ממיסים עד $50 או 50 אירו באירופה, כך שאם המוצרים שאת שולחת לא מגיעים לסכום זה הם אוטומטיים פטורים ממכס או מיסים כולל חבות מע"מ.
חבילות לרוב אינן נפתחות וגם אם נופלות מדגמית לבדיקה הן עוברות שיקוף (בדיקה של תכולה ללא צורך בפתיחה).
שוב פעם, תלוי מהי מדינת היעד. לדוגמה מהנסיון שלי: ארה"ב היא ממש מדינה פתוחה, אני שולח מוצרים בערך של אלפי דולרים והם עוברים “חלק” עד לדלת הלקוח.