שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

כמה שאלות חשובות…
פורסם: 29 אוקטובר 2007 06:13   [ התעלם ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  50

הי רן וטל,

קודם כל רציתי להציע לכם להעלות כאן דף של שאלות ותשובות נפוצות לפי קטגוריות.
אולי זה יכול לחסוך לכם הרבה עבודה בהמשך.. smile

ולשאלותי:

1) האם מותר לי להקליק על המודעה שלי כדי להעלות את ה- CTR ומה ההשלכות של הדבר?
2) האם מותר/רצוי לפרסם כמה מוצרים שמציעים את אותו הדבר באותו קמפיין/חשבון? נראית לי דרך טובה להשוות בין מוצרים שונים…
3) אני זוכר שרן אמר שלא כדאי ללכת על המוצרים הכי פופולריים בגלל שיש עליהם תחרות גדולה.. האין זה נכון שהתחרות היא בעצם על מילות החיפוש ולכן זה לא כ"כ משנה באיזה מוצר בוחרים?
4) אני מתקשה לבחור פחות מ- 50 מילים לקמפיין (עם ה- phrase וה- match זה יוצא 150). האם זה יקשה עלי במיוחד בניתוח הקמפיין?
5) יש לי adgroup עם 4 ווריאציות של מודעות. האם זה יקשה עלי במיוחד בניתוח הקמפיין?

עכשיו לא שעשיתי משכורת אבל יש כבר כמה מכירות smile. אז כמה שאלות “כלכליות” בנושא:

6) מה עושים עם מס הכנסה?
7) האם הפרסום בגוגל הוא הוצאה מוכרת?
8) האם אני יכול “לדחות” את מועד הצ’ק הראשון מקליק בנק, ובכך לשנות את “מועד תחילת העבודה” שלי כעצמאי?
9) כמה זמן התחלתי מאפשר מס הכנסה “לבנות את העסק” מבלי לגבות מס?

פרופיל

פורסם: 29 אוקטובר 2007 15:09   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

בוקר טוב אסף!

(הסימן קריאה זה על המכירות, המשך כךsmile

1. בבקשה אל תקליק על המודעה שלך כדי להעלות CTR. זה בסדר פעם/פעמיים אם אתה רוצה לבדוק שהמודעה עובדת, שההופ לינק תקין וכד’- אבל לא כאסטרטגיה, היה סמוך ובטוח שגוגל יודע שאתה מקליק על המודעה של עצמך, והסנקציות יכולות להגיע בלי שום התראה.
2. כן, אתה יכול לפרסם 2 מוצרים זהים-אבל-שונים, אבל שים לב איך אתה עושה את זה:
אתה לא יכול לפתוח שני קמפיינים נפרדים, כי אסור שמילת מפתח תופיע ביותר מקמפיין פעיל אחד. היות ואינך יכול להחזיק מילים כפולות בשני קמפיינים נפרדים, אתה צריך להחזיק שני מוצרים באותו קמפיין עם אותן מילות מפתח.
דרך טובה לעשות זאת היא לפתוח 2 מודעות (באותה אד גרופ) - כשכל מודעה מפנה למוצר אחר, ולעקוב - איזו מודעה ממירה טוב יותר למכירות, ומכאן - גם איזה מוצר ממיר טוב יותר. הייתי מציעה לך לנקוט בשיטה הזו כטסט למוצר, ולא דרך קבע.
3. התחרות היא על מילות החיפוש ויש גם את עניין כתובת האתר לתצוגה, ראה תשובתי לרותי.
בעניין המילים אתה צודק, אבל זה תלוי מה המוצר שלך. בד"כ במוצרים עם תחרות גבוהה גם יהיה לך קשה יותר למצוא מילים שאף אחד אחר לא חשב עליהן, ולכן רצוי לא להסתבך דווקא איתם בהתחלה. כמובן שזה אפשרי למצוא מילים חדשות ואני בהחלט מעודדת לעשות זאת.
4. אני צריכה לראות את רשימת המילים כדי להבין באיזו רמת פירוט מדובר, אבל בגדול 150 זה לא נורא, תשתדל לא לעבור את זה כרגע, אנחנו נרחיב את רשימת המילים שלנו במהלך הקורס, והמעקב קריטי להצלחת הקמפיין.
5. נשמע לי הרבה מדי. שמור 2 ווריאציות בצד. תריץ 2 מודעות נבחרות. חכה לתוצאות מובחנות מי מהן משיגה CTR גבוה יותר. כעת מחק את הנמוכה והעלה במקומה אחת מ 2 הווריאציות ששמרת בצד. וחוזר חלילה. תמיד תשאף לשפר.

כל השאלות הרו"חיות אני משאירה לרו"ח, וכדאי שתתייעץ עם אחד. צריך לשלם מסים על הכנסותייך מהאינטרנט, כלומר, כשתתחיל להפקיד צ’קים תצטרך לפתוח עוסק מורשה.

יום טוב,
טל

פרופיל

פורסם: 30 אוקטובר 2007 11:50   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר
RankRank

הי טל,
תודה על הפרגון והתשובות הממצות! smile

לגבי נושא הרצת 2 מוצרים באותו אד-גרופ: אני בעקרון מוסיף ידנית את ה-TID לכל מילה בנפרד (טרם יצא לי לפנות לבעלי המוצרים ולבקש מהם TID). האם אני עדיין יכול להריץ 2 מוצרים על אותו אד-גרופ במצב כזה?
משום מה נראה לי שלא…

מצפה לתשובתך (ולשיעור שלנו ביום ה’smile)
אסף

פרופיל

פורסם: 30 אוקטובר 2007 11:58   [ התעלם ]   [ # 3 ]
חבר
RankRank

ועוד שאלה חשובה,

התחלתי להריץ קמפיין נסיון חדש דנדש כדי “להתחיל מהתחלה” ולרוץ ביחד עם הכיתה, ויש לי התלבטות אם ללכת על מוצר שישר מוכר את עצמו, או כזה שמשתמש בטכניקה של ניזלטר מקדים (פשוט יקח יותר זמן עד שיהיו תוצאות, ואני לא רוצה לפספס חלקים חשובים בתהליך הלמידה כמו אבחון הריווחיות של הקמפיין).
מה אומרת המורה? smile

פרופיל

פורסם: 30 אוקטובר 2007 12:22   [ התעלם ]   [ # 4 ]
חבר
RankRank

ושאלה אחרונה…

לגבי “תשובתך לרותי”:
לא הייתי ב-2 השיעורים הראשונים של המחזור הזה אז כנראה שפיספסתי דברים חשובים: מה זה ה- Ad preview tool?
הגעתי אליו דרך גוגל אבל לא מצליח לתפעל אותו (כותב לי: Navigation Cancelled). מה הכלי עושה ולמה הוא לא עובד לי?

אסף

פרופיל

פורסם: 30 אוקטובר 2007 13:55   [ התעלם ]   [ # 5 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי אסף בוקר טוב,

אני מבינה שיש לך קצת ניסיון קודם באדוורדס?

אז אחת אחת:
1. לא, אתה לא יכול - כל טסט בעתו. תצטרך קודם לסיים עם הטסט למוצר (כלומר: להגדיר יעד ברמת המודעה, 2 מודעות בהגדרת סיבוב, לכל מודעה יעד נפרד שהוא מוצר שונה), ואח"כ להתחיל עם יעדים ברמת מילות המפתח. כי היעד המוגדר במילות המפתח יתפוס כאן, אלא אם כן השארת את המילים בברירת מחדל, והגדרת יעד רק למודעה.
2. לפי דעתי יש חשיבות בשלבים הראשונים לקבל משוב מיידי על מאמצי השיווק שלנו, כדי לדעת מה עובד ומה לא. ניוזלטר/מיני קורס יכול למכור יפה, אבל אתה תדע את זה רק בעוד שבוע (לפחות) - ובנתיים אתה משלם על קליקים, בלי לדעת אם זה בכלל מוכר.
3. שירות של גוגל שמאפשר למפרסמים לראות את המודעה שלהם ואת מיקומה, מבלי לצבור הופעות שיקטינו את ה CTR שלהם. הכניסה היא דרך Tools בחשבון האדוורדס שלך.
המודעות אינן פעילות, אי אפשר להקליק על כלום, זה לצפייה בלבד.

בוקר טוב!
טל

פרופיל