קמפיין יקר |
|
|
| פורסם: 19 אפריל 2008 13:55 |
[ התעלם ]
|
|
|
חבר
סך-הכל הודעות: 40
|
הי טל,מבקשת להתייעץ איתך:יש לי קמפיין שמביא לי את רוב המכירות-כמעט
כל יום מכירה בשווי 40$,Q.S כמעט הכל Great ו-CTR מעל 3%.אבל...הוצאות
הפרסום מאוד גבוהות ומגיעות לכ-50$ ביום ואני מיום ליום צוברת יותר ויותר הפסדים. יש לך אולי המלצה?
תודה וחג שמח
יעל
|
|
|
|
|
|
| פורסם: 19 אפריל 2008 17:46 |
[ התעלם ]
[ # 1 ]
|
|
|
עורך
סך-הכל הודעות: 1059
|
הי יעל,
למעשה את מתארת מצב סטנדרטי של קמפיין למוצר פוטנציאלי, לפני אופטימיזציה. הקמפיין מוכר יחידה אחת ביום, כלומר, בתקציב גדול יותר ועם חשיפה לערוצים שונים (מילות מפתח, אתרים שונים וכו’) ייתכן ויש לו פוטנציאל לכמה מכירות ביום. ואולם, בשלב ראשון יש להפכו לרווחי, ורק אח"כ להתרחב באופן כזה. את מתארת מצב של הפסד יומי של $10, כאשר עלויות הפרסום עולות על ההכנסה מהעמלה.
יש כמה וכמה דברים שצריך לעשות, אם תוכלי פרטי עד כמה ביצעת את השלבים הנ"ל:
1. מעקב המרות ומחיקת מילים שאינן ממירות: בד"כ חותך חלק ניכר מההוצאות על קליקים לא מניבים.
2. תזמון מודעות: בד"כ חוסך לפחות 30% מההוצאות על קליקים בשעות לא ממירות. שלב זה לבד עשוי להפוך את הקמפיין שלך לרווחי.
3. מעקב אחר ארצות ממירות, מחיקת ארצות שאינן ממירות. בשלב הבא: מחיקת אזורים ספציפיים שאינם ממירים.
4. מה המיקום שלך ומה ה CPC ? אולי יש מקום להוריד מעט את הביד מבלי לפגוע במיקום?
5. כמה זמן הקמפיין קיים? אם כחודש או יותר: האם יש ירידה ב CPC כתוצאה מ CTR? אם כן, זו מגמה שתימשך, זה לוקח זמן.
6. אם העלות הגבוהה נובעת ממתחרה על אותה כתובת, אולי כדאי ליצור דף נחיתה משלך כדי להשתחרר מהצורך לתת ביד גבוה ממנו, או לחפש מילים/אזורים שהוא אינו מפרסם בהם.
חג שמח והרבה הצלחה,
טל
|
|
|
|
|
|
| פורסם: 20 אפריל 2008 02:33 |
[ התעלם ]
[ # 2 ]
|
|
|
חבר בכיר
סך-הכל הודעות: 204
|
היי טל,
יש לי מצב מאוד דומה.
ההשקעה היא 30 עד 40 דולר ליום , והרווח הוא בין 0 ל110 דולר , כאשר הממוצע זה 1-2 מכירות ליום כ30 דולר(ימים טובים זה 3-4 מכירות). יש גם ימים לפעמים ללא מכירות(יש ימים מעולים).
קשה לי מאוד למצוא שעות ומיקומי מכירה ספציפיים - כי זה ממש רנדומלי -לדוגמא יום חמישי אחד לא מוכר כלום ושבוע אחרי זה ב50 דולר - היו מכירות בכל הימים, כל יום הגיע לשיא וגם לשפל , וכנ"ל לגבי השעות , היו מכירות כמעט בכל שעה והמיקומים בארה"ב משתנים כל הזמן ...כבר נראה לי מכרתי בכל המדינות .
אני מנסה לשמור על מקום 1-4 במודעות ,הכל הכל GREAT , יש לי CTR גבוהים מאוד 12%-50%,יש כאלה אפילו 100% ..
כשאני מוריד את הבידים הCTR יורד וזה לפעמים מוביל לכך שהGREAT הופך לOK ולפעמים זה קורה שאני עושה מודעות מתחלפות ..מה שהופך לOK אני מעיף , או פותח GROUP חדש.
רוב המילים שאני משאיר מוכרות 1 ל100 או 2 ל100 כאשר אני משלם בממוצע 0.42 לקליק , למילים עם תחרות קשה אני עולה עד ל0.83 ויש כאלה של 0.21 , אני שם לב שאני מוריד את הביד לאט לאט , ככה גם מס’ ההופעות יורד,הCTR יורד ועד למקרה עצוב שאני מקבל OK על מילה.
אני כל הזמן מוצא מילים חדשות ובודק אותם , מעיף מילים שלא מוכרות לאחר 100 הופעות. למרות שקורה הרבה שמילה מוכרת אחת ל100 ואז במאה הבאה אין מכירה - ואז קצת מבאס להעיף אותן ..אבל הכל זאת אני מעיף אותן (אני משתמש בHלולה ואני יודע בדיוק מה מוכר , ואני בשלב שאני עובד כמעט רק עם EXACT)
אגב ..פרסמתי גם ברשת התוכן והפסקתי , ועכשיו אני מנסה שוב ...אולי זה יציל את המצב
יש לך עצות ?
חג שמח!!!!!!!!! ותודה
בני
|
|
|
|
|
|
| פורסם: 20 אפריל 2008 04:59 |
[ התעלם ]
[ # 3 ]
|
|
|
חבר
|
תודה לשניכם,חלק מהדברים כבר ביצעתי ואנסה לעבוד על מילים לא ממירות ועמודי נחיתה
חג שמח
יעל
|
|
|
|
|
|
| פורסם: 20 אפריל 2008 05:05 |
[ התעלם ]
[ # 4 ]
|
|
|
חבר בכיר
|
אצלי עמודי נחיתה לא נראה לי ממש יעזרו,כי כל המילים הם GREAT.
טל או רן, יש לכם אולי כמה עצות בשבילי?
תודה רבה,
בני
|
|
|
|
|
|
| פורסם: 22 אפריל 2008 16:17 |
[ התעלם ]
[ # 5 ]
|
|
|
עורך
|
הי בני,
מה שלומך? אין לי מספיק נתונים, אבל זה מה שאני יכולה לאמר:
ראשית נשמע שאתה עובד יפה על הקמפיין שלך, נשמע כמו משהו שעובר שיפורים מתמידים.
עם הזמן העבודה על מילים וזמנים ממירים תעלה תוצאות ברורות יותר, זה לוקח זמן.
ה CPC שהצגת כאן זה בשקלים או דולרים?
אז אתה מתאר מצב של הוצאות של כ $40 ביום, כאשר ישנם ימים רווחיים ביותר, בהם ההכנסות מעל $100, ואילו ימים ללא הכנסות כלל. הימים האלה מקזזים אחד את השני, כך שבחישוב כללי אתה בברייק-איבן, אבל אם יכולת להשאיר רק את הימים הרווחיים, ולא להוציא כסף בימים שאינך מוכר, הרי שהיית מרוויח תמיד.
אני חושבת שהדבר החשוב ביותר הוא לבדוק: מה קורה שם בדיוק בימים שאין מכירות? מה ה CPC בימים אלה, מה ה CTR? כמה (במספר, לא באחוזים) קליקים המודעה מקבלת? האם יש הבדל במיקום הממוצע שלך בין ימים ממירים ולא ממירים?
כי יש כמה אפשרויות: המקרה הפשוט והמהנה ביותר, הוא שיש ימים ממירים וימים לא ממירים. יכול להיות שייקח לך עוד זמן להבין מהם, כרגע נראה לך שאין שום תבנית מבחינת הימים, אבל אולי אינך רואה עדיין את כל התמונה, מספיק איזה חג באמצע כדי לשבש את כל הסטטיסטיקה. ברגע שיתחילו לצוף ימים ספציפיים שהנם רווחיים יותר, תוכל לוותר על כל השאר ולא לדאוג יותר שמא ייפול לך יום ללא הכנסות.
אפשרות אחרת היא, ואם אתה משתמש ב Hlola אז מאוד קל לך לראות את זה: שההמרות שלך מגיעות ממקורות ברשת החיפוש של גוגל. AOL למשל, יציגו רק מודעות במיקום 1-3. אם יש לך המרות מ AOL עפ"י Hlola, אולי שווה לך להישאר רק במיקומים האלו. ייתכן שבימים שאתה יורד במיקום נפגעות גם ההמרות שלך, זו רק דוגמא, ייתכנו כל מיני סיבות.
האפשרות הפחות מהנה היא, שיש איזה מתחרה שבחלק מהימים צף ועולה בדיוק בשעה ממירה ועוקף אותך בביד. באותה שעה אתה מקבל את הקליקים והוא את המכירה. זו לא אסטרטגיה מוצלחת במיוחד, כך שלא סביר שהוא עושה את זה באופן מודע או בכוונה.
אני מציעה לך לעקוב אחרי יום כזה ולראות אם יש ירידה בכמות הקליקים ו/או עלייה ב CPC שלך, זה יכול להעיד על מתחרה על אותה כתובת תצוגה.
הדרך הפשוטה להתמודד עם כל הגורמים המסיחים הנ"ל היא להעלות את הביד: זה פותר גם את בעיית המיקום, גם התחרות וכו’. אם נשאר לך פער בין עלות הקליק ויחס ההמרה- לרווח, תעלה קצת את הביד.
כשאתה מנתח את התוצאות עשה הפרדה בין רווחיות הקליק לבין רווחיות הקמפיין כולו: אם ה CPC כרגע רווחית מבחינת יחס ההמרה, יש מקום להעלות אותה כדי להתמודד עם ימים לא-ממירים. (עדיף לשלם יותר פר-קליק ולקבל המרות בכל הימים, זה ישפר את רווחיות הקמפיין כולו).
כמו כן, עמודי נחיתה כן יעזרו במקרה של מתחרה על אותה כתובת.
חג שמח והצלחה,
טל
|
|
|
|
|
|
| פורסם: 22 אפריל 2008 22:37 |
[ התעלם ]
[ # 6 ]
|
|
|
חבר
|
טל,האם יכול להיות שפשוט עמוד המכירה של הוונדור לא מוצלח? כי על כל-כך הרבה
הקלקות,ההגיון אומר שצריכות להיות לפחות 2-3 מכירות ביום ואין!! יש התעניינות עצומה
וכניסה מסיבית לעמוד המכירה ומכירות במשורה.עד שאצליח לעלות את עמוד הנחיתה שלי,השהתי
את הקמפיין הזה כי עוד מעט אני פושטת את הרגל.
תודה על כל העצות המקדמות וחג שמח
יעל
|
|
|
|
|
|
| פורסם: 23 אפריל 2008 02:28 |
[ התעלם ]
[ # 7 ]
|
|
|
עורך
|
הי יעל,
אני לא יודעת בכמה קליקים מדובר, את יכולה לפרט (כמות יומית). אני מבינה שההוצאות הן כ $50 ביום, אבל חשבתי שזה מכיון שהקליקים עצמם יקרים, לא בגלל כמות הקליקים. ספרי לי מה העלות הממוצעת לקליק וכמה קליקים ביום. אם מדובר בהרבה קליקים בהחלט ייתכן שיש בעיה עם ההמרה של המוצר (איזה ניוזלטר או מיני קורס חינם, או כל דבר אחר שמעקב או מונע המרות).
עדכני אותי,
טל
|
|
|
|
|
|
| פורסם: 23 אפריל 2008 03:01 |
[ התעלם ]
[ # 8 ]
|
|
|
חבר בכיר
|
היי טל !!
הכל טוב , תודה רבה מה המצב? יש איזה קורס חדש בפתח?
תודה רבה על התשובה המפורטת!
הנה קצת נתונים:
ימי המכירות די מפוזרים בממוצע כולם מתקרבים לשווה. כנראה שאני אצטרך עוד זמן להבין אילו ימים יותר רווחים. למרות שמכרתי כבר 60 מכירות אי אפשר להבין איזה ימים יותר כדאים - זה ממש נראה רנדומלי ובשקלול נראה שכולם מתחרים ראויים.
הCPC הוא בדולרים ..הכל בדולרים
מה שכן יש מילים שמוכרות פעמיים למאה בממוצע ומילים שמוכרות אחד למאה.המטרה שלי זה באמת כמו שאמרת להתמקד על מילים רווחיות.
בHLOLA רוב המכירות הם מגוגל , יש מעט מכירות ממקורות אחרים גם לא AOL .
CTR נשאר בממוצע 10% לכל הקמפיין עם 100 קליקים ליום כאשר אין סטייה מיוחדת בין ימים שמוכרים לאלה שלא.
יש לי 59 AD Groups -בערך 4-5 מילים בממוצע לכל קבוצה ,אני מעיף מילים שלא מכרו אחרי 100 פעמים בפעם הראשונה. הרבה מילים וקבוצות הורדתי עם הזמן.
התחלתי לפרסם בCONTENT אבל כבר 4 ימים לא הראו אותי…
אני מרגיש שהדרך עוד ארוכה אבל יש דרך אני לא מהסס לעלות את הבידים אם אני מרגיש צורך , רוב ההופעות הוא בין 1-3 , ומעט 4-5 , אבל אני לא מעלה מעל 0.83 שאני נותן רק למילים שמוכרות ממש טוב כדי לנטרל מתחרים.
תודה רבה על כל העצות ..אם יש לך עוד הערות בשל הנתונים אשמח לשמוע!
בעצם ...שאלה אחת קטנה: את יכולה בבקשה להזכיר אם אני רוצה לנטרל שעות מסויימות בקליק בנק - נגיד שאני רואה שביום חמישי אין מכירות בין:
2200-0400 (שזה גולש ליום שישי) , אילו שעות אני הולך ומבטל בגוגל?
משהו כמו 8 שעות אחורה (9 בשביל החלטה ) - זאת אומרת :
ביטול של יום חמישי 0630-1130?
חג שמח
בני
|
|
|
|
|
|
| פורסם: 24 אפריל 2008 10:25 |
[ התעלם ]
[ # 9 ]
|
|
|
חבר
|
הי טל,כמות הקליקים ליום הינה בסביבות ה-200 ובימים האחרונים אף הגיעה לכ -300 .
העלות היומית עוברת את ה-$50 ואפילו הגיעה כבר ל-$70 .עלות ממוצעת לקליק-כ-25 סנט.
המוצר הוא איבוק ולא משהו אחר,בנושא custody -נושא טעון המעורר הרבה התעניינות ולא
מעט הקלקות וגם מכירות ,אבל לא כל יום ולא מכסה (אפילו לא קרוב לכסות)את ההוצאות עליו.
תודה על תשובותייך המהירות והמאירות
יעל
|
|
|
|
|
|
| פורסם: 24 אפריל 2008 17:04 |
[ התעלם ]
[ # 10 ]
|
|
|
עורך
|
הי יעל,
או-קיי, יותר ברור.
העלות שלך לקליק סבירה ביותר, למעשה בשיעור המרה של 1% (ובהחלט יכול להיות גם שיעור המרה של 1.5% וזה לא בשמיים)את אמורה להיות ברווח, שכן 100 קליקים עולים לך $25, והעמלה היא כ $40.
יכול להיות שהמוצר עצמו יקר יחסית וזה מוריד קצת את שיעור ההמרה.
באופן סטנדרטי, כמות כזו של קליקים אמורה להוביל ל 1-4 מכירות ביום. יכול להיות שיש בדף איזשהו גורם מעכב. אם את רוצה שלחי לי לינק לדף הוונדור בפרטי אני אבדוק.
במקביל אני מציעה לך לבדוק שוב את רשימת מילות המפתח שלך+המודעה, להיות בטוחה שהן אינן מטעות באיזשהו אופן שגורם לאנשים להקליק, אבל לא לקנות.
|
|
|
|
|
|
| פורסם: 26 אפריל 2008 06:18 |
[ התעלם ]
[ # 11 ]
|
|
|
חבר בכיר
|
שיהיה בהצלחה יעל
טל , תוכלי בבקשה לענות להודעה האחרונה שלי ? יש לך אולי עוד עצות?
תודה רבה,
בני
|
|
|
|
|
|
| פורסם: 26 אפריל 2008 17:22 |
[ התעלם ]
[ # 12 ]
|
|
|
עורך
|
הי בני,
לגבי תזמון מודעות:
השעה אצלנו מקדימה את שעון קליק בנק ב 10 שעות.
למשל, כרגע השעה 13:00 בישראל, ושעון קליק בנק מראה 3:00 בלילה (אותו תאריך).
כך שאם אנו מתזמנים מודעות באדוורדס, עלינו להוסיף כ 9 שעות לשעה/ות הממירות ביותר.
אנו לוקחים בחשבון שללקוח לוקח זמן לקרוא את דף המכירה, להשוות, לקבל החלטה, לשלם וכו’. כדי להיות על ה safe-side אנו מפרגנים למערכת בשעה נוספת, ועל כן 9 שעות ולא 10. מכירה ב 22:00 בוצעה ב 8:00 שלנו, נכוון ל 7:00.
לפיכך, מכירות קבועות שיש לך בין 22:00 ל 4:00 שעון קליק בנק, עלייך לכוון ל 7:00 עד 14:00, וזה לשיקולך לתת עוד שעה נוספת (עד 15:00) ולעקוב אחרי שעות ההמרה.
אני מבקשת להזכיר לכולם שתזמון מודעות לפני שעבר לפחות חודש של מכירות רצופות, ולפחות 20 המרות, הוא בלתי יעיל ועלול להזיק מסיבות שונות, לא רק איבוד שעות ממירות אלא פתח למתחרים ובעיקר קושי ואי-סדר במעקב.
לגבי הקמפיין שלך, שני הדברים שעולים בדעתי זה שהקליקים יקרים במבט ראשון, אבל אתה מתאר עבודה על מילים שממירות גם 2%, וכן יש לך עבודה בלתי פוסקת על המרות ומילים ב hlola, כך שאני בטוחה שרבים מהקליקים הלא ממירים עוד ירדו, וגם העלות שלך לקליק תרד, כי לאט לאט אתה תכניס רק מילים מדויקות שממירות, וכידוע העלות שלהן הרבה יותר נמוכה, בגלל שהן ארוכות וייחודיות יותר.
לגבי תזמון מודעות אני מבינה שהימים פחות או יותר דומים, אבל אתה בטוח שהשעות דומות? תעבור שוב ותבדוק אם אין שעות שבהן אתה מוכר משמעותית יותר. נכון, אם עברת 60 המרות, אז כנראה כבר מכרת ברוב שעות היממה, אבל: איפה עיקר המכירות? אם מכרת פעמיים ב 12:00 זה עדיין לא אומר שזו שעה רווחית! היא אולי המירה פעמיים, אבל כמה עלו לך 2 ההמרות הללו? לעומת זאת, אם מכרת 20 פעמים ב 21:00, אולי עדיף למקד את הופעת המודעות בשעות הללו, גם אם תפסיד 20 מכירות אחרות, הרי שתהיה ברווח. שוב: תכניס פחות כסף (בנפח, פחות מכירות) אבל תהיה ברווח.
הרבה הצלחה,
טל
|
|
|
|
|
|
| פורסם: 26 אפריל 2008 19:58 |
[ התעלם ]
[ # 13 ]
|
|
|
חבר בכיר
|
המון המון תודה !!נתת לי עצות שימושיות ביותר!
בני
|
|
|
|
|