שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

מודעה לא מוצגת
פורסם: 05 מאי 2008 23:34   [ התעלם ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  50

הי טל,

שמח לשמוע שאת זוכרת אותי smile
רציתי לשאול אותך לגבי אי הופעה של מודעה.
התחלתי להריץ קמפיין עם 4 קבוצות מודעות, כאשר קבוצת המודעות הכי חשובה לא מקבלת הופעות!
רוב המילים שלי הם בציון ok או poor, אבל גם מילים פעילות עם ציון ok לא מציגות את המודעה.
בדקתי ב- Ads Diagnostic Tool, וקיבלתי את ההערה הבאה:
Other ad groups where the keyword ‘XXXXXXXX’ is used
זה מאד מוזר לי כי המילה הזו לא מופיעה באף קבוצת מודעות אחרת בקמפיין (אותו הכנ"ל לגבי מילים אחרות בקבוצת מודעה זו).
איך אפשר להבין את זה?
האם יתכן שבמידה והמילה כן מופיעה בקמפיין אחר אז זה יבטל אותה בקמפיין הנוכחי? נראה לי לא הגיוני אבל אולי אני טועה…

אשמח לעצה טובה..
אסף

פרופיל

פורסם: 06 מאי 2008 00:04   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי אסף,

נוסח ההערה כפי שרשמת אותה כאן אינו מעיד כי המודעה אינה פעילה עקב מילה זהה בשימוש בקבוצה אחרת, אלא זהו חלק מהטקסט של גוגל כפי שמופיע תמיד כשעושים חיפוש בכלי הזה. כלומר, הוא מציין כדרך אגב האם יש קבוצות / קמפיינים נוספים שבהם מופיעה המילה, גם אם הם אינם פעילים.
אני משערת שהמילים אינן מפעילות את המודעה בגלל ציוני האיכות. ציון האיכות בשיקלול CTR והביד המקסימלי קובעים את דירוג המודעה. ייתכן ודירוג המודעה אינו גבוה דיו כדי שהיא תופיע, או אינו גבוה דיו כדי להיכלל בעמוד הראשון, והמודעה מופיעה בעמודים אחרים, אך לא זוכה לצפיות. ייתכן גם מתחרה עם דירוג גבוה משלך. מה אומרת הזכוכית מגדלת ליד כל מילה?
לשאלתך השנייה: אסור שמילת מפתח (כביטוי) תופיע פעמיים בשתי קבוצות מודעות או בשני קמפיינים נפרדים. ביטוי מפתח מסוים יכול להופיע רק בקב’ מודעות פעילה אחת.
במידה ויש כפילות, המילה שתעלה תהיה זו בעלת הדירוג הגבוה ביותר, כלומר היקרה יותר או האיכותית יותר (ביחס למודעה). לעיתים כפילויות רבות יפגעו בביצועי הקמפיין כי יש לך בתוך החשבון מילים שמתחרות זו בזו.
כאמור, אני לא רואה בטקסט שציינת כאן סימן לכך שזו הבעיה, אלא אם כן גוגל ציין משהו נוסף שלא רשמת כאן.
שוב: עמוד עם העכבר על הזכוכית מגדלת ליד כל מילה וראה מה כתוב בחלון הנפתח: מופיעה או לא+סיבות.

בהצלחה,

טל

פרופיל

פורסם: 06 מאי 2008 02:36   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר וותיק
RankRankRank
סך-הכל הודעות:  99

הי טל,
בעקבות קריאת השאלה והתשובה, גם לי יש שאלה.

איך אפשר לעקוב אחרי כל הכמות של מילות המפתח, כאשר עוברים לקמפיינים מלאים?
האם יש איזו דרך בגוגל שיכולה להגיד לנו, במידה והכנסתי פתאום מילת מפתח, שכבר קיימת אצלי בקמפיין אחר? או אולי קיימת בקבוצת מודעות אחרת שגם יכולה להפעיל אותה?

לאה

פרופיל

פורסם: 06 מאי 2008 15:10   [ התעלם ]   [ # 3 ]
חבר
RankRank
טל בר-לביא - 06 מאי 2008 00:04
הי אסף,

נוסח ההערה כפי שרשמת אותה כאן אינו מעיד כי המודעה אינה פעילה עקב מילה זהה בשימוש בקבוצה אחרת, אלא זהו חלק מהטקסט של גוגל כפי שמופיע תמיד כשעושים חיפוש בכלי הזה. כלומר, הוא מציין כדרך אגב האם יש קבוצות / קמפיינים נוספים שבהם מופיעה המילה, גם אם הם אינם פעילים.
אני משערת שהמילים אינן מפעילות את המודעה בגלל ציוני האיכות. ציון האיכות בשיקלול CTR והביד המקסימלי קובעים את דירוג המודעה. ייתכן ודירוג המודעה אינו גבוה דיו כדי שהיא תופיע, או אינו גבוה דיו כדי להיכלל בעמוד הראשון, והמודעה מופיעה בעמודים אחרים, אך לא זוכה לצפיות. ייתכן גם מתחרה עם דירוג גבוה משלך. מה אומרת הזכוכית מגדלת ליד כל מילה?

הי טל,

אוקי, אז התחלתי לקבל קצת הופעות, אבל ה- QS שלי עדיין על הפרצוף..
זו ההודעה שאני מקבל מהזכוכית מגדלת:

Note: in this diagnosis the search XXXXXXX did not trigger this keyword. However, another keyword in this ad group ( [XXXXXXX] ) is triggered by this search.
Quality Score:  Poor
Minimum bid is $1.00

מדובר בביטויים שמופיעים לי בגוף המודעה (כותרת דינמית) כך שנראה לי לא הגיוני שהם לא רלוונטיים למודעה. יחד עם זאת- יכול להיות שחלקם לא מופיעים בשלמותם בעמוד המכירה.
האם זו סיבה מספיק טובה בשביל גוגל לתת לי ציון poor ?
אגב- יש לי מילות חיפוש שכן מופיעות בבעמוד המכירה ועדיין מקבלות רק ok ולא great… (אגב- ה CTR לקמפיין הוא 2%-4%)
אני אשמח לטיפ בהקדם, כי אני משלם המון על קליקים (0.40-0.60) ורק אתמול גוגל גילחו אותי ב- 100$ (בעיקר מהקמפיין הזה...)

תודה..
ואגב- יש בסוף שיעור היום?

פרופיל

פורסם: 06 מאי 2008 18:05   [ התעלם ]   [ # 4 ]
עורך
RankRankRankRank

הי אסף,

ראשית, אין שיעור היום, ערב יום הזיכרון. אנו נפגש בשבוע הבא.

ההודעה שרשמת כאן היא הודעה קבועה שמתקבלת על מילים בהתאמה לא מדויקת. היא מציינת שמילת המפתח בהתאמה המדויקת עשויה להפעיל את הביטוי. לכן אני מציעה לבדוק בזכוכית מגדלת רק מילים בהתאמה מדויקת ולראות מה כתוב.
כותרות דינמיות אינן בהכרח משפרות QS, אם אין מראש חלוקה מאוד ממוקדת לקבוצות, הרי שטקסט דינמי יכול אפילו לפגוע בציון.
לכן יש לפצל לקבוצות על-פי קהלי יעד בצורה מאוד ממוקדת, זה יהיה הנושא העיקרי בשיעור הקרוב.
לגבי מילים עם ציונים נמוכים למרות שהן מופיעות בעמוד המכירה, יכולות להיות סיבות רבות, בעיקר טקסט המודעה והכותרת שלה, כאמור כותרות דינמיות לא יעשו את הקסם אם אין פיצול ראשוני מאוד ממוקד. כמו כן יש דפי מכירה לא איכותיים שמקבלים ציונים נמוכים.
ישנה גם אפשרות שירידה ב CTR פגעה בציוני האיכות.
בעניין יוקר הבידים שלך: אני ממליצה שלא לעבוד בכלל עם מילים בציון poor. שפר את איכות המילים והמודעה או השהה מילים אלו עד שתלמד לעשות זאת בצורה מיטבית. מניסיוני, מילים בציונים כאלה לא משיגות תוצאות חיוביות. גם אם אתה מפצה על הציון הנמוך בביד גבוה, הרי שאתה משלם לעיתים פי 10 ממה שהקליקים הללו שווים באמת, המיקומים ירודים, ה CTR נמוך מכיון שהרלוונטיות נמוכה, וכל אלו הם תפקודים חסרים שמזינים אחד את השני ופוגעים בביצועי הקמפיין בכללותו.
ההמלצה שלי כרגע היא להתמקד בביטויים בעלי ציונים גבוהים, או מינימום OK.

בהצלחה,

טל

פרופיל

פורסם: 06 מאי 2008 19:27   [ התעלם ]   [ # 5 ]
חבר
RankRank

סבבה לגמרי!!
עזרת לי מאד… smile
תודה.

אגב, כתבתי מאמר פשוט פצצה על איזשהו מוצר, ואני מפיץ אותו עכשיו לכל מיני אתרי מאמרים. (מנסה לחפר קצת על ההפסדים בגוגל עם “רווחים נקיים מהוצאות” smile
בזמנו סיפרת לי שאת עובדת גם בשיטה הזו, ורציתי לשאול כמה הצלחה את רואה ממנה?
אני אשמח לכמה טיפים מרכזיים בנושא אם תוכלי..

שוב תודה,
אסף

פרופיל

פורסם: 06 מאי 2008 20:05   [ התעלם ]   [ # 6 ]
עורך
RankRankRankRank

הי אסף,

קידום באמצעות מאמרים נחלק באופן ראשוני לשניים, כמובן שיש אח"כ יעדים רבים נוספים ושיטות מגוונות. כתיבת מאמרים במטרה לקדם אתר (בהקשר שלנו, נניח אתר אפילייאט) וכאן התוצאות יכולות לקחת זמן (שבועות או חודשים), אך הן מתגמלות בסופו של דבר. או כתיבת מאמרים לצורך קידום מהיר של מוצר מסוים (כפי שאני מבינה שאתה עשית)וכאן התוצאות יכולות להיות מהירות מאוד.
שים לב: אם אתה מפרסם מאמר שלך ב Ezine, לדוגמא, אתר שגוגל סורק ומאנדקס מאוד מהר, ודירוגו גבוה, הרי שאם תשתמש במילים ייחודיות המאמר שלך עשוי להיות מאונדקס בעמוד תוצאות ראשון בגוגל תוך כמה ימים. הדגש הוא על מילים קצת פחות סטנדרטיות (בעיקר בכותרת המאמר)- שאולי אין להן חיפושים רבים, אבל קל לטפס איתן למעלה.
אפשר גם ללכת על מילים סטנדרטיות, התנועה עדיין תזרום מהמאמר עצמו (מהאתר שבו הוא פורסם), גם ללא גוגל.
אם אתה משתמש במאמר גם באתר שלך, כדאי לפרסם את המאמר קודם באתרך, לחכות כמה ימים שיאונדקס בגוגל ואז לפרסם אותו באתרי מאמרים, כדי שמנועי החיפוש יראו באתר שלך מקור ולא חיקוי.
המאמר צריך להיכתב עם חשיבה מראש על סוגיות SEO, בעיקר שימוש במילות מפתח (שזו סוגיה בפני עצמה, כמות, פיזור, איכות),כותרות, מקוריות הטקסט, הטקסט המשמש את הלינקים (anchor text) וכד’.

בהצלחה!

טל

פרופיל

פורסם: 06 מאי 2008 20:09   [ התעלם ]   [ # 7 ]
עורך
RankRankRankRank

הי לאה,

ב Ad diagnostic tool תוכלי לראות באילו קבוצות מופיעה מילת מפתח ספציפית, גם אם הקבוצה אינה פעילה.

בהצלחה,

טל

פרופיל

פורסם: 06 מאי 2008 21:31   [ התעלם ]   [ # 8 ]
חבר
RankRank

טל את פשוט נפלאה!

האמת ששום דבר שאמרת לא היה לי חדש לגמרי (על רוב העקרונות דיברנו בקורס של אדסנס) אבל בואי נגיד שאירגנת לי המידע הזה יופי יופי!! smile

תענוג איתך..
מחכה כבר לשיעורים smile

יאללה שיהיה חג שמייח (כשיגיע)
אסף

פרופיל