שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

קמפיין שמדורג טוב אך ….
פורסם: 11 מאי 2008 02:19   [ התעלם ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  137

היי טל רן או כל אחד שיודע,

אתמול העלתי קמפיין חדש שכבר מההתחלה היה מדורג טוב ותוך מס’ שעות קיבלת עליו מעל 300 צפיות, מס’ לא רע של קליקים ואף מכירה אחת.
הכל טוב ויפה אך לאחר מס’ שעות ומאז כל הנתונים הקיימים: מס’ צפיות, קליקים CTR וכל לא השתנה למעט מחירי הבידים המשתנים כל הזמן ודורשים תחזוק ושינוי מצידי.
בדקתי גם בדיאגנוסטיק ונראה שהמודעה מופיעה במקומול הראשונים אך… כפי שציינתי מעלה, שום נתון לא משתנה, כלומר מס’ הצפיות בעינן עומדות וכו’.....

האם למישהו יש רעיון לפתרון התעלומה?

תודה,
ג’ני

פרופיל

פורסם: 11 מאי 2008 02:36   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי ג’ני,

האם תוכלי לחדד את השאלה:
האם את מתכוונת שה CPC משתנה ואם כן, אנא צייני בכמה ולאיזה כיוון, או שהמינימום ביד הנדרש ע"י גוגל משתנה? (צייני כנ"ל).

טל

פרופיל

פורסם: 11 מאי 2008 02:37   [ התעלם ]   [ # 2 ]
עורך
RankRankRankRank

אה, כן: מזל טוב על המכירה! (הכי חשוב).

פרופיל

פורסם: 11 מאי 2008 02:57   [ התעלם ]   [ # 3 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

תודה תודה ולשאלותייך… גם ה-CPC משתנה וגם המינימום ביד.

פרופיל

פורסם: 11 מאי 2008 03:00   [ התעלם ]   [ # 4 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

שכחתי להוסיף שהשינוי תמיד עולה....

פרופיל

פורסם: 11 מאי 2008 03:11   [ התעלם ]   [ # 5 ]
עורך
RankRankRankRank

הי ג’ני,

לא ציינת בכמה הם עולים, בכל מקרה שינויים ב CPC זה דבר נורמלי, אם הם קטנים. העלות הממשית היא דינמית, משתנה כל רגע בהתאם לתחרות ולדירוג המודעה ברגע נתון (אלו אינם קבועים אף פעם למעט מצבים קיצוניים של שוק יציב) דירוג המודעה ובעקבותיה ה CPC משוקללים מחדש בכל רגע נתון.
הביד המינימלי, לעומת זאת, בד"כ נשאר יחסית יציב. הוא נקבע לפי QS ובמידה מסוימת גם עפ"י תחרות. מאחר וה QS בד"כ נשאר יציב לאחר כמה ימים, אין שינויים בביד המינימלי.
ייתכן שדירוג המודעה המשתנה השפיע על ה QS, אבל לא עד כדי שינויים מתמידים ללא הרף.
אם תוכלי, צייני בכמה הביד המינימלי (פר מילה) עולה, וכמה פעמים התרחש שינוי כזה. אם זה לא יותר מפעמיים-שלוש, אני לא הייתי מייחסת לזה משמעות גדולה, מאחר ומדובר בקמפיין חדש וייקח לו כשבוע להתייצב.

בהצלחה רבה,

טל

פרופיל

פורסם: 11 מאי 2008 03:35   [ התעלם ]   [ # 6 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

טל היי,

השינוי ב-CPC ברור לי.
לגבי הביד, אם בהתחלה נניח נדרשתי למינימום 0.05 $ ורשמתי 0.08 $ לצד אותה מילה, המילה הפכה להיות אקטיבית עם ציון GREAT או OK. לאחר מס’ שעות נרשם לי שהיא אינה מופיעה בקמפיין עקב ביד נמוך ובהתאם לכך שיניתי. התוצאה של צעד כזה לא שינתה את שרשום היה מלכתחילה Not enough data to give estimates לגבי המיקום שלה אז כיצד הביד המינימלי עולה אם אין מספיק נתונים . אך מעבר לכך, שאלתי העיקרית מתייחסת לכך שלמרות שיש דינמיקה בביד המינימלי וב-CPC, וכבר היו לי צפיות וקליקים פתאום נתוני הצפייה או הקליקים או ה-CTR אינם משתנים כלל כבר מאתמול אז מה בעצם קורה? אם מודעתי מוצגת הנתונים צריכים להשתנות בהתאם ואם הפסיקה להיות מוצגת, מה קרה פתאום?

מקווה שהייתי ברורה,
ג’ני

פרופיל

פורסם: 11 מאי 2008 04:00   [ התעלם ]   [ # 7 ]
עורך
RankRankRankRank

הי ג’ני,

אם חלה ירידה ב QS שבעקבותיה עלה המינימום ביד, במקרה שלך זה מכיון שהמודעה עברה סריקה והשתנה הציון (סיבה אחרת יכולה להיות ירידה ב CTR, אך זה לא המקרה).
אם לא השתנה ה QS, העליה בביד יכולה להיות שינוי בתחרות (מפרסמים שמצטרפים בשעות מסוימות, למשל, או מפרסמים חדשים לגמרי), או סריקה של המודעות שלך שהובילה להעלאת הביד גם אם אינך רואה שינוי ב QS, הרי שבתוך כל מדרגת QS שאנו רואים (יש 3), יש טווח די רחב של בידים אפשריים. ציון GREAT יכול לזכות במינימום ביד של 2 סנט, אך גם 7 סנט, למשל. בציון OK הטווח רחב יותר וב POOR הוא עצום.

לשאלתך השנייה, את אומרת שהמודעה שלך לא רק עלתה בבידים אלא הפסיקה להופיע לחלוטין מאז אתמול?
האם את מסתכלת על התאריך של היום או של אתמול? בדקי בחשבון.
אם לא טעית בתאריכים בדקי מה אומרת הזכוכית מגדלת ליד כל מילה, האם המילים מופיעות (בצעי בדיקה זו רק ליד מילים בהתאמה מדויקת []) וחזרי אליי.

בהצלחה,

טל

פרופיל

פורסם: 11 מאי 2008 04:16   [ התעלם ]   [ # 8 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

טל היי,

לשאלתי השנייה, אני לא יודעת איך לאייר את תגובתי אך תדמייני איך אני תופסת את ראשי באוי, אוי, אוי… פשוט לא שמתי לב לכך התאריך לא מתעדכן אלא אם אני מעדכנת אותו. אז התשובה לכך היא כן, העולם לא עצר מלכת רק אני נשארתי במקומי… אז תודה על ההארה.

ולשאלתי הראשונה, למשל: יש לי ביד עליו קיבלתי ציון GREAT אך אם אני מצביעה על זכוכית המגדלת מופיעה לי: No
Your ad shares a similar Display URL with a competing, higher ranking ad.
הכיצד?

תודה,
ג’ני

פרופיל

פורסם: 11 מאי 2008 04:25   [ התעלם ]   [ # 9 ]
עורך
RankRankRankRank

הי ג’ני,

smile זה על הדמיון המודרך (של דמותך עוזבת את המקלדת ותופסת את הראש), שמחה שהסתדרת.

ההודעה שאת מקבלת היא שיש מודעה מתחרה בעלת אותה כתובת תצוגה, ודירוגה גבוה משלך. גוגל אינו מתיר הצגת 2 מודעות בעלות כתובת תצוגה זהה באותו דף תוצאות (כלומר, על אותה מילת מפתח) מכיון שזו לא חוויית גלישה טובה עבור גולשיו.
אי לכך, במקרה של 2 מודעות בעלות כתובת דיספליי זהה, תעלה המודעה בעלת הדירוג הגבוה ביותר. אם רצונך לעקוף את המתחרה שלך, עלייך להגדיל את הביד או לשפר QS.
אופציה אחרת היא לחפש מילות מפתח שהוא לא מהמר עליהן או אזורים גיאוגרפיים אחרים.
נושא ההתמודדות עם מתחרים ידון בחלקו בשיעור הקרוב ובהרחבה באמצע הקורס.
אל תכנסי למלחמת בידים שתגרום לך להעלות בידים לסכומים לא ריאליים ולא רווחיים.

בהצלחה,

טל

פרופיל

פורסם: 11 מאי 2008 04:33   [ התעלם ]   [ # 10 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

או.קיי. אך לא הבנתי איך רשום GREAT למרות שמודעתי לא מופיעה.
אגב, שאלה נוספת שעולה לי בנושא ה-OVERLAPPING. מתי החפיפה בעצם קורית? ומה לעשות בקשר לכך?

מבטיחה שזו השאלה האחרונה ללילה זה.....

ג’ני

פרופיל

פורסם: 11 מאי 2008 04:44   [ התעלם ]   [ # 11 ]
עורך
RankRankRankRank

הי ג’ני,

נושא ה QS טרם נלמד והוא יועבר בשיעור הקרוב בצורה מסודרת, והדברים יתבהרו.
לשלאתך, QS GREAT אינו קשור להופעת המודעה במקרה של מתחרה בעל דיספליי זהה, מכיון שה QS מציין את מידת איכות המודעה ומילות המפתח שלך. האיכות יכולה להיות טובה, למרות שקיים מתחרה בעל דירוג גבוה יותר, למשל: יש לו QS, CTR או ביד גבוה יותר, או שלושתם יחד. במקרה כזה הציון שלך נשאר מצוין מכיון שאיכות המודעה והמילים שלך גבוהה, גם אינך מוצגת.
זו שאלה מצוינת בנושא החפיפה. היא מתרחשת כאשר ברגע נתון אחד, בעבור מילת מפתח זהה, באזור גיאוגרפי זהה, קיימים יותר ממפרסם אחד בעלי מודעה פעילה, עם כתובת תצוגה זהה.
במקרה שלך, כנראה שמדובר באפילייאט המפרסם בדיוק את המוצר שלך.
שוב, את יכולה להעלות את הביד או לשפר את האיכות, או להתרחק ממנו ולחפש מילות מפתח אחרות. התחרות היא לא על מוצר, אלא על דף התוצאות, כלומר: על מילות מפתח.
אם את לא יוצאת מזה, עברי למוצר אחר. אני שוב לא ממליצה להיכנס למלחמת בידים, בודאי שלא בשלב מוקדם זה.

בהצלחה,

טל

פרופיל

פורסם: 11 מאי 2008 04:52   [ התעלם ]   [ # 12 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

טל היי,

המון תודה.

לילה טוב,
ג’ני

פרופיל