שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

טל - לשמור או לזרוק?
פורסם: 01 יוני 2008 00:37   [ התעלם ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  21

היי טל.

יש לי קמפיין שלוקח לי 25 דולר כל יום ויש לו בממוצע, בחודשת האחרון 2 המרות בשבוע שכל אחת 20 דולר. ברור שאני מפסיד הרבה על הקמפיין אז השאלה שלי היא האם לחכות שהקמפיין יהיה באופטימיזציה מלאה או שאפשר לזרוק אותו כבר עכשיו?
כמה נתונים: יש לי 3-4 אחוז CTR, אני מתחרה עם עוד מישהו והמודעה לא מציגה 100% מהפעמים, ויש לי בעיקר שתי מילים שמהן באות ההמרות אבל הן ב BROAD וככל שאני מנסה לגזור אני כנראה עדיין מפספס משהו כי הן ממשיכות להיות אלה עם ההמרות.
תודה!

פרופיל

פורסם: 03 יוני 2008 14:06   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי ארז,

אז נסכם:
אתה מוציא בשבוע $175 ומכניס $40.
ה CTR שלך יפה, אפשר לשפר, לא ראיתי את נוסח המודעה אז קשה לאמר, ואני מניחה שאתה עובד עם QS GREAT ולא מנסה להתמודד עם המתחרה הזה עם נקודת פתיחה פחות טובה מזו, נכון?
הבעיה היא כזאת: גם אם תשפר CTR ו QS בצורה משמעותית, ולהערכתי תמיד יש מה לשפר, אתה מוציא פי 4 ממה שאתה מכניס כך שעלייך לקצץ את ההוצאות שלך פי 5-8 כדי להיות באמת רווחי ושהמאמץ ישתלם. אני מעריכה ששיפור CTR ו QS (אם נשאר שם מה לשפר בציון) יכול לקצץ בשבועות הקרובים עד 50%, זה עדיין לא יספיק.
מה שאתה צריך לעשות זה 2 דברים:
1. כמה אתה משלם על קליק? כמה קליקים יש לך ביום? נראה שאתה משלם הרבה, כי עם הוצאה של $25, החישוב הגס אומר שתשיג בסביבות ה 100 קליקים ביום, ואלו בד"כ ישיגו בערך 5-7 מכירות בשבוע. אז למה אתה משלם כ"כ הרבה? אם זה בגלל המיקום, האם אתה יכול לרדת קצת ועדיין להישאר בחלקו העליון של הדף? אם זה בגלל המתחרה, האם אתה יכול לעבוד עם דף מקביל/מוצר מקביל/דף נחיתה משלך? אולי בכלל לא שווה לך להיכלל בעמוד הראשון עם עלויות כאלה? אם זה ביטוי עם חיפושים רבים (תבדוק בכלי המילים)אולי שווה לך לרדת לדף השני? תיפטר מהמתחרה ותשלם פחות? שים לב שאתה יורד לחלקו העליון של הדף השני, ולא לתחתון שלא תפגע ב CTR שלך, הרי המטרה שלנו זה להעלות אותו. אם הוא יהיה גבוה יותר ממה שהשגת בעמוד הראשון, המודעה שלך לבד תתחיל לטפס לעמוד הראשון, אפילו עד כדי מצב שתעבור את המתחרה מבלי להעלות את הביד! זה קרה וקורה לעיתים קרובות, יכול לקחת שבועיים או שלושה.
2. מעקב המרות: בקרוב תוכל להוריד שעות לא ממירות ואלו בד"כ יחסכו לך 20%-70% מהקליקים, זה יכול להיות הקיצוץ המשמעותי שאנחנו מחפשים.
אני מבינה שיש מילה אחת/שתיים ממירות, אבל אינך יודע מהן. אני מציעה שתירשם לחודש ניסיון של HLOLA ותוכל לקבל תוך זמן קצר את התשובה לשאלה שלך: מה הביטוי/ים המדויק שמחפשים, ואז להמר רק עליו, גם כאן יהיה קיצוץ משמעותי.
האם אתה ממשיך להמר על המילים האחרות שאינן ממירות? אני מציעה שתשהה אותן כרגע אם הן לא מושהות, ותתמקד רק בשתי המילים הללו.
לסיכום: אינך יכול להמשיך להוציא פי 4 ממה שאתה מכניס, הפער גדול מכדי ששיפור ב CTR יציל את המצב, עלייך לעשות שילוב של אופטימיזציה ואז יש כאן סיכוי. אני אומרת זאת בעיקר מכיון שמילה אחת מביאה את עיקר ההמרות: אם יכולת להמר רק עליה…
כרגע, כדי שתפסיק מייד להפסיד כסף, אני מציעה שתוריד את הביד, הרי אין טעם. היום נדבר בשיעור על תזמון מודעות, ואולי בקרוב תחזיר את הבידים למחיר הקודם, ותשלב עם מעקב המרות כך שיהיה רווחי. כמה להוריד את הביד? כמה שווה לך לשלם, בהנחה שאתה מהמר אך ורק על אותה מילה או שתיים ממירה. תשהה את השאר כרגע.

בהצלחה!
טל

פרופיל

פורסם: 03 יוני 2008 17:37   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  21

היי טל.
עשתי בעצתך והורדתי בידים. אני אנסה לראות כמה קורה עם זה כי כבר כמה ימים שזה לא מכר כי באמת אין לי מספיק קליקים ביום כי אני משלם עליהם יותר מדי ומגיע לתקרת תשלום היומית שלי די מהר. לאחר כמה ימים של הרצה אני אולי אתחבר באמת לHLOLA.
דבר נוסף שיש לי לציין זה שאני לא עובד על QS GREAT אלא על OK ומטה כאשר הרוב המוחץ על OK. זה הקמפיין ששאלתי עליו לפני כמה ימים למה אני לא מגיע לGREAT למרות שאני ממשיך לגזור ולגזור. כנראה האתר לא מוצא חן בעיני גוגל.
בינתיים קיצצתי גם בשעות וכרגע אני מציג רק ב75 אחוז מהיום.
לגבי התחרות עם המתחרה שלי, אני מתכנן בסופו של דבר לעשות דף נחיתה אבל כרגע אין לי את הידע לזה אז כנראה אני אצרך להתאפק עוד קצתsmile
תודה על כל העצות ואם יש לך עוד אני אשמח לשמוע.

פרופיל

פורסם: 03 יוני 2008 18:11   [ התעלם ]   [ # 3 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

או-קיי, לא הבנתי שאתה עובד עם OK. אם תרצה נעבור על זה בשיעור ונראה מה בדיוק לא מוצא חן בעיני G.

טל

פרופיל