מלבד זה, ייתכן שמישהו נכנס דרך המודעה שלך, אמר “נראה את האופציות האחרות”, נכנס למודעה של מישהו אחר ואמר “אממ… אם כולם מפרסמים את זה, זה חייב להיות משהו שווה” וקנה. את קיבלת המרה בגוגל, המפרסם השני קיבל עמלה.
זה קורה הרבה. נכון שזה מאוד מעצבן, אבל הנה פתרון שאולי יעזור:
אפשר לכוון את המודעה קצת יותר למטה כדי שאנשים שעושים סקר שוק יראו אותך אחרונה ויחשבו “אהה… זה בטח טוב!”. שימי לב שאת המילים שאומרות “אני רוצה לקנות” את שמה במקום יותר טוב, כי את רוצה להיות ראשונה (הם לא מעוניינים בסקר שוק, הם כבר עם כרטיס האשראי ביד).
אם הגולש לחץ על המודעה שלך, נשמר אצלו קוקי של אדוורדס שאומר “אם אתה מגיע לעמוד X, תרשום המרה בחשבון Y”.
ייתכן שאותו גולש לחץ על המודעה שלך, קיבל את הקוקי, חזר אחורה ולחץ על מודעה אחרת. הקוקי של אדוורדס נשמר, אבל הקוקי של קליקבנק עבר למישהו אחר. ברגע שהוא הגיע לעמוד התודה אחרי הקניה, אדוורדס רשמו לך המרה (כי יש לו קוקי) אבל קליקבנק רשמו את ההמרה למישהו אחר (כי הוא נכנס דרכו).
אם הגולש לחץ על המודעה שלך, נשמר אצלו קוקי של אדוורדס שאומר “אם אתה מגיע לעמוד X, תרשום המרה בחשבון Y”. - זה מובן.
וההמשך… ייתכן שאותו גולש לחץ על המודעה שלך, קיבל את הקוקי, חזר אחורה ולחץ על מודעה אחרת. הקוקי של אדוורדס נשמר, אבל הקוקי של קליקבנק עבר למישהו אחר. ברגע שהוא הגיע לעמוד התודה אחרי הקניה, אדוורדס רשמו לך המרה (כי יש לו קוקי) אבל קליקבנק רשמו את ההמרה למישהו אחר (כי הוא נכנס דרכו). - חלק זה לא מובן לי - מכיוון ששתי מודעות המכוונות לאותו דף מכירה לא קיימות בו זמנית והרי הוא היה צריך להכנס במועד אחר כשהמתחרה שלי מופיע ואני לא ואם אז רכש, ודאי חשבונו זוכה. אני הייתי אמורה “לספוג” קליק בלבד וזאת בגלישתו הראשונה, לא?
אם את מכוונת את המודעה ישירות לעמוד המכירה לא תיתכן מודעה אחרת שמובילה לשם גם כן, אבל אנשים בונים דפי נחיתה משלהם בשביל להפנות גולשים לדפי המכירה האלה, וייתכן שגולש נכנס לדף נחיתה של מישהו, שוכנע סופית וקנה.
עדיין איני מבינה למה אצלי רשומה המרה ולא קליק או אולי .... האם כאשר הלקוח עובר לדף הרכישה אך מתחרט ולא רוכש, האם אז מתחיל תהליך שרושם המרה בגוגל למרות שלא התבצעה בפועל?
המרה נרשמת בגוגל רק אחרי הקניה, כלומר בדף התודה. הקוקי של מעקב ההמרות נשמרת גם אם מישהו סוגר את הדפדפן.
פשוט מאוד ייתכן שמישהו קנה דרך לינק של מישהו אחר מאתר אחר (שאולי הוא מצא בחיפוש האורגני). ככה הוא קיבל את העמלה (כי הוא האפילייט האחרון) ואת קיבלת “המרה” בגוגל (כי הקוקי עדיין שלך).
לא תמיד אנשים קונים בפעם הראשונה שהם נתקלים באתר, ובגלל זה הקוקי של קליקבנק מחזיקה 60 יום. אבל אם מישהו בסוף החליט לקנות אבל עשה את זה דרך אתר אחר, הפסדת את המכירה בקליקבנק, אבל גוגל ירשום לך המרה.
היי חבר’ה
האם יכול להיות מצב שאכן הייתה מכירה ואכן נרשמה ההמרה גם בקליקבנק וגם באדוורדס כצפוי, אך הגולש ביטל הקניה ובקליקבנק מחקו את ההמרה ובגוגל לא?
מה הפרוצדורה של החזרת מוצר מבחינת רישום נתונים?
אם היתה קניה, היא תירשם לעד בקליקבנק (יותר נכון עד שלושה חודשים ממועד הקניה). ברגע שיש החזרה היא נרשמת בנפרד מהקניה.
לגוגל לא ממש איכפת מהחזרות. הם לא קשורים לקליקבנק, אז הם לא יכולים לדעת שמישהו קנה ואז החזיר. בגלל זה הם לא ימחקו את ההמרה מ-AdWords.
מעקב ההמרות של גוגל לא נותן אינפורמציה מדוייקת, אבל הוא נותן מידע מאוד חשוב - המילים הממירות. זה לא משנה אם הגולש קנה עם המילים האלה בפעם אחת או בפעם השלישית, הן ממירות. עם דפי נחיתה טובים גם גולש שמתכנן קניה בפעם השלישית יכול לקנות בפעם הראשונה.
האם בדיווח של KB נמסרים לנו נתונים אם היו החזרות של מוצרים שנקנו דרכינו בתאריך… ומה מספר ההחזרות שהיו בזמן נתון? האם אפשר לראות במידע ש KB שולח לנו אם המוצר שאכן מופיע לג’ני בגוגל ולא ב KB אכן הוחזר?
בוודאי שאפשר לראות. נכנסים לקליקבנק (זה CB, לא KB ), לוחצים על Reporting ואז על Transactions. שם אפשר לראות את כל המכירות וההחזרות בשלושת החודשים האחרונים.
גם אם מוצר מוחזר, העמודה שלו בעמוד הראשי של קליקבנק עדיין מופיעה. אם אין עמודה, לא היתה מכירה מלכתחילה.
היי נדב
1. האם אני יכולה להבין מדבריך שגוגל קובע המרה לפני קבלת תשלום? הרי דף תודה הוא אחרי תשלום ולא לפני והרי את ההמרה רושם גוגל על דף תודה, משמעו: התקבל תשלום, לא?
2. האם HLOLA יכולה לפתור לנו מצב זה? האם אם אני רואה המרה בגוגל ולא רואה המרה בKB, אני יכולה לסמוך בודאות על תוצאות HLOLA.
1. גוגל קובע המרה לפי הגעה לדף מסויים. ברגע שהגולש מגיע לעמוד הזה, הסקריפט של גוגל אומר “בוא נבדוק אם הקוקי של נעמי נמצא על המחשב הזה”. אם כן, הוא רושם לך המרה.
אכן, אם היתה המרה, התקבל תשלום. השאלה היא מי קיבל את התשלום, והתשובה היא שלא תמיד את (מעצבן, אבל ככה זה הולך).
2. אני לא עובד עם HLOLA ולא יודע מה היא עושה עם החזרות. אולי טל או רן יוכלו לשפוך אור בנושא הזה.