שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

שאלה לגבי קניה דרך PAYPAL (האם יש ביטוח )
פורסם: 12 דצמבר 2011 16:56   [ התעלם ]
חבר וותיק
RankRankRank
סך-הכל הודעות:  89

שלום רב ! רציתי לשאול 2 שאלות :
1) רציתי לקנות מכשיר סלולארי IPHONE 4S או SAMSUNG S2 דרך מישהו פה בארץ וכמובן לשלם דרך PAYPAL ,השאלה היא האם יש ביטוח מבחינת הקניה עצמה שהכן כן הוא ישלח , והשאלה השניה שקשורה לזה , האם אני צריך לשלם מכס עבור המכשיר הזה ? או שאפשר לקנות עד 6 מכשירים בשנה ?
2) שאלה שניה היא לגבי החוק החדש - שפאשר לקנו תמחו"ל מוצרים עד לסכום של 1200 ש"ח ? האם הוא נכנס לתוקף ?
תעזרו לי בבקשה , אני צריך לדעת דחוף ,תודה לכלום מראש

פרופיל

פורסם: 12 דצמבר 2011 18:09   [ התעלם ]   [ # 1 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  586

שלום שלום,
1. אתה מתכוון ל buyer protection - אם הזמנת דרך פייפאל יש לך 45 יום כדי להגיש דיספיוט במידה והמוצר לא הגיע.
המטרה היא שתיצור קשר עם המוכר ולשאול אותו “מה קורה?!?!” - אם עדיין לא שלח / לא הסתדר העניין אתה יכול תוך 20 יום מהגשת הדיספיוט, להגיש תלונה ואז הכדור בידיים של פייפאל, המוכר יצטרך להוכיח ששלח לך את המוצר, במידה ולא תקבל את מלוא כספך חזרה.

מכס?!?!? אמרת שאתה קונה דרך מישהו מהארץ.

2. החוק החדש עדיין לא נכנס לתוקף (צפי לינואר 2012).

בהזדמנות זו, קצת רקע על החוק החדש:
הצעת החוק מדברת על העלאת הפטור ממכס על מוצרים המיובאים לארץ לשימוש אישי מסכום של 50 דולר לרוב המוצרים ועד 75 דולר על ספרים ומוצרי הלבשה והנעלה לסכום של 1200 ש"ח (בערך 320 דולר נכון להיום).
צריך לשים לב שמדובר על פטור ממכס בלבד, זאת אומרת שמוצרים שעולים מעל $50 יחויבו עדיין במס קניה + מע"מ (יכול להגיע לאזור ה 30%).
המחירים מתייחסים כמובן למחיר המלא קרי מחיר מוצר+מחיר משלוח.

חתימה 

גיל לקטוש - מומחה SEO ושיווק באינטרנט. רוצה להופיע בעמוד הראשון בגוגל? אני אראה לך איך…
עקבו אחריי ב: Facebook | Google Plus | Linkedin

פרופיל

פורסם: 12 דצמבר 2011 20:28   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  456

עוד משהו לגבי החוק.
חלק מהבעיה שהייתה עד היום היא לא רק המכס עצמו, אלה הבירוקרטיה והעמלות שמלוות את תהליך השחרור מהמכס. ולא ברור עדיין אם השינוי החדש הזה, יפחית אותן או לא, כי הדברים לא הוסדרו עד הפרטים הקטנים ובמיוחד לא ידוע מה יעשו חברות המשלוחים מבחינת עמלות במקרים האלה.

לדוגמא מקרה אמיתי עדכני,
הזמנתי מוצר בעלות כוללת של כ800 שקל מסין.
הוא עבר דרך TNT (חברת המשלוחים), ששאלו אם יש לי עמיל מכס, ולא רציתי להתעסק עם זה, וננתי להם לעשות את זה בעלות של “200 שקל”.
כל החשבונית על הטיפול יצאה 650 שקל. מתוכה אם הבנתי נכון המיסים לא הגיעו אפילו ל100 שקל. עמלות טיפול, אחסנה, שחרור ועוד....

אז אם על 800 שקל, 100 שקל מס יצא לשלם 1450.
השאלה מה יהיה אחרי החוק החדש, האם יצא רק 800 שקל? 900 שקל? או עדיין כ1350 שקל?

נ.ב. ברור לי שכנראה הייתי יכל לחסוך אם הייתי מדבר עם עמיל מכס ו/או הולך לשחרר מהמכס לבד… אבל זה לא היה לצורך מסחר, זה לא משהו שתכננתי לעשות ממנו רווח וזה לא משהו שאני עושה קבוע, סתם קניה חד פעמית. (ועדיין בסך הכל מבחינתי היא הייתה משתלמת כי זה עדיין מחיר רצפה יחסית לארץ)

חתימה 

SEMMonitor.com - כלי מחקר מתחרים בארץ

יומו של משווק - קידום אתרים ושיווק אינטרנט לסוגיו כולל שיווק שותפים.

קורס חינם “מחזון לרווח ראשון” באתר, ליווי צעד אחד צעד!מתחרים בארץ

פרופיל

פורסם: 12 דצמבר 2011 20:47   [ התעלם ]   [ # 3 ]
חבר וותיק
RankRankRank

בן אדם ( מתווך ) קונה מחו"ל ( חנות אלקטרוניקה ) ושולח לישראל.
הקניה שלי היא דרך PAYPAL אבל זאת לא קניה מEBAY ולכן השאלה אם עדיין יש ביטוח לגבי הקניה ??. הרי הPAYPAL היא חברת בת והיא מבטחת את הקניות דרכה . מה קורה אם זה לא דרכה ???????
נכון המשלוח הוא דרך TNT (חברת המשלוחים) כמו שאמרת .
לכן כנראה גם יהיה מס על הקניה זאת. למרות שהמתווך אמר שלא תיהיה בעיה עם זאת.
בכל מקרה שווה לנסות וכמובן שבאסה לשלם מכס ולהגיע לאותו מחיר כמו בארץ אבל לפחות שווה לנסות , מצד שני אני מפחד שהטלפון בכלל לא יגיע לארץ , כי אי אפשר לדעת
אז האם יש ביטוח הזה buyer protection ב PAYPAL ??. מאתרים אחרים או מחנויות מחו"ל ולא מEBAY ????
האם משהו יודע ???
ושוב תודה על התשובות שלכם .

פרופיל

פורסם: 12 דצמבר 2011 20:56   [ התעלם ]   [ # 4 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

לא buyer protection זה רק פאיפאל עם איביי.

אחרת פאיפאל הם רק כמו חברת אשראי רגילה, אתה יכל לדרוש ביטול אם לא קיבלת כלום, תוך זמן סביר, אבל אם תקבל משהו לא לפי התאור זה דבר בעיה שלך…

חתימה 

פרופיל

פורסם: 12 דצמבר 2011 21:12   [ התעלם ]   [ # 5 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

buyer protection זהו שירות של פייפאל שניתן לכל מי שרוכש מוצר פיזי באמצעות פייפאל, לא חייב לרכוש מאיביי כדי להיות זכאי לשירות!!!

דבר שני, צריך להפריד בין מכס, מס קניה, מע"מ ועמלות למיניהן, הצעת החוק מדברת על מכס בלבד.

חתימה 

גיל לקטוש - מומחה SEO ושיווק באינטרנט. רוצה להופיע בעמוד הראשון בגוגל? אני אראה לך איך…

פרופיל

פורסם: 12 דצמבר 2011 23:40   [ התעלם ]   [ # 6 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

אני חושב שחשוב להבדיל בין ebay buyer protection ו paypal buyer protection
הם לא מספקים אותה הגנה!
http://pages.ebay.com/help/policies/buyer-protection.html
מול
https://cms.paypal.com/cgi-bin/us/?cmd=_render-content&content_ID=security/buyer_protection

(מה שאמרתי לגבי נושא העמלות למיניהן, אינו דעתי האישית בלבד, שהיא אולי חסרת הגיון, אלה הוזכרה על ידי “מומחים” בערוץ 2, נראה לי תכנית לילה כלכלי בנושא ההשלכות של החוק החדש ואני בטוח שגם במקורות אחרים. כי נושא שחרור מהמכס מותנה בזה שיש מכס, וכשביטלו את המכס והשאירו את המע"מ, מצב שלא היה עד היום בצורה כזו לא ברור במדויק איכן תעשה גביית המע"מ ומה יהיה כרוך בזה)

חתימה 

פרופיל

פורסם: 13 דצמבר 2011 00:26   [ התעלם ]   [ # 7 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

אופיר,
ממליץ לך לקרוא את השרשור מההתחלה ובמיוחד את השאלות של בוריס,
התשובות שלך לא תואמות/שגויות/מטעות.

לגביי המכס - לא הבנתי במה אתה בדיוק מסתבך? אם תהיה יותר ברור אוכל לעזור לך להבין את הצעת החוק קצת יותר.

חתימה 

פרופיל

פורסם: 13 דצמבר 2011 07:04   [ התעלם ]   [ # 8 ]
חבר וותיק
RankRankRank

גיל תודה רבה לך על התשובות המדוייקות , זה באמת חשוב לי !!!
כי ככה מרגישים על הביטחון לגבי הביצוע כלשהיא.
“ uyer protection זהו שירות של פייפאל שניתן לכל מי שרוכש מוצר פיזי באמצעות פייפאל, לא חייב לרכוש מאיביי כדי להיות זכאי לשירות!!! “
ובכל זאת רציתי לדייק דבר נוסף לגבי הביטוח של PAYPAL -
[q” buyer protection - אם הזמנת דרך פייפאל יש לך 45 יום כדי להגיש דיספיוט במידה והמוצר לא הגיע.
המטרה היא שתיצור קשר עם המוכר ולשאול אותו “מה קורה?!?!” - אם עדיין לא שלח / לא הסתדר העניין אתה יכול תוך 20 יום מהגשת הדיספיוט, להגיש תלונה ואז הכדור בידיים של פייפאל, המוכר יצטרך להוכיח ששלח לך את המוצר, במידה ולא תקבל את מלוא כספך חזרה. “

כלומר לפי מה שגיל כתב , אפשר להרגע ולהזמין חופשי ולהיות רגוע , ואם תיהיה בעיה עם הגעת המכשיר תוך 20 יום אז אפשר להגיש תלונה ולקבל כסף בחזרה ( אפילו שלא נקנה באתר EBAY) ??? עד עכשיו הבנתי נכון ?????
לגבי המכס יש הרי עוד זמן - הוא צריך להיכנס לתוקף רק בינואר 2012 לפי מה שכתבתם פה .לכן עדיין לא נכנס לתוקף כרגע , מצד שני יש עדיין עוד מסים : מס קניה ( לא יודע כמה %) + מע"מ ( 16% ) ולכן בכל זאת צריך לנסות את הקניה ,
בכל מקרה תודה לגיל ולאופר על השתתפותכם בדיון חשוב זה .

פרופיל

פורסם: 13 דצמבר 2011 07:46   [ התעלם ]   [ # 9 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

הזמנות באמצעות פייפאל (לא חייב איביי):
תוך 45 יום אתה יכול להגיש דיספיוט - אם המוצר לא הגיע/לא תקין וכו’… פייפאל עדיין לא מתערבים אלא נותנים הזדמנות למוכר להגיב ולטפל בבעיה.
אם המוכר לא מגיב - יש לך עד 20 יום מרגע הגשת הדיספיוט להגיש תלונה ואז פייפאל מתערבים ומבקשים בדרך כלל מהמוכר להוכיח ששלח / קבלות ועוד…

צריך לזכור שתמיד קיים סיכון מסוים בכל סוג שהוא של מסחר/קניה/רכישה/מכירה, אף פעם אין 100% אבל תמיד משתדלים להגן על עצמנו (ועל הלקוחות שלנו) עד כמה שרק אפשר.

שים לב שאתה צריך לשלם בפייפאל בעבור מוצר פיזי ולא בעבור שירות!
כאשר תעביר את הכסף לאדם X פייפאל ישאלו אותך לאיזו מטרה…
בנוסף, אתה צריך לסמוך על האדם שאיתו אתה מבצע את העסקה ("המתווך"), אם אתה לא מכיר אותו, הייתי ממליץ לך דווקא לפעול באמצעות escrow (אם אתה לא מכיר - גגל אותה!).

לגביי החוק, בינתיים זוהי רק הצעת חוק - ברגע שהחוק יאושר יהיה ניתן לדעת את כל התשובות בלי יותר מדי בלבולי !#@%^ wink

בהצלחה,

חתימה 

פרופיל

פורסם: 13 דצמבר 2011 08:26   [ התעלם ]   [ # 10 ]
חבר וותיק
RankRankRank

כן ומה זה השירות - ESCROW ?
חיפשתי בגוגל וזה מה שמצאתי :
ESCROW - היא חברה מומלצתץ על ידי איביי הנותנת שירותי שילוח וגביית כספים כשמדובר בעיסקאות בעלות ערך כספי גבוה.
זה עובד כך: כשנגסרת מכירה החברה גובה עבורך את הכסף ובמקביל אוספת את המוצר ממך ומעבירה אוות לקונה. כשהקונה מאשר את קבלת המורצ לשביעות רצונו, הכסף מועבר אליך על ידי החברה.
זה בעצם שירותי נאמנות.

http://www.escrow.com
האם זה נכון ? ניסית פעם את השירות זה ? ואם כן כמה העמלות שם ? מדובר בגודל של 3000 ש"ח שזה היום משהו כמו 795$.
אז מה זה בעצם מתחרה של פאיפל - PAYPAL ???
כי הרי בPAYPAL יש גם ערובה של העברת כסף או הפוך אם יש בעיה אז מחזירים את הכסף.

פרופיל

פורסם: 13 דצמבר 2011 10:15   [ התעלם ]   [ # 11 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank

פאיפאל עם איביי מבטחים עד סכום מסויים, 2,000$ ב.com
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_pbp-coverage-amounts&info=2

פאיפאל לא עושים את אותו שירות,
שירות נאמנות, גובה מצד א’, מחזיק עבור צד ב’, עד אשר צד א’ מאשר ומשחרר את הסכום.
כך שבעצם לא משנה הסכום, הוא מוחזק ולא משוחרר ולכן זה משהו מעבר לביטוח…

פאיפאל מעבירים ישר את הסכום בתאוריה. (חוץ מעיכובים שהם מחליטים)

שרות נאמנות עולה כסף ביחס לפאיפאל שגובים רק דמי סליקה “סטנדרטיים” יחסית.
שרות הנאמנות נעשה בנוסף לסליקת אשראי ולא במקום (הצד מקבל התשלום מרגיש את זה)

חתימה 

פרופיל