שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

פתיחת בלוג דיווחים וחדשות - כמה שאלות
פורסם: 29 אפריל 2012 00:56   [ התעלם ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  18

שלום,

ברצוני להקים בלוג דיווחים וחדשות ולשלב בו מוניטזציה ויש לי כמה שאלות:
1. ברצוני שבבלוג עמוד הבית יהיה רצף הכתבות האחרונות, ובעמוד הכתבות עצמן יהיה אפשר להשאיר תגובות, האם עושים את זה עם Wordpress?

2. אני רואה שבהרבה בלוגים פשוט מעתיקים כתבות מאתרים אחרים ורושמים בתחתית הכתבה מקור ולינק לאתר שפירסם את הכתבה, האם חוקי לעשות את זה גם? או שעל כל כתבה שאני רוצה להעתיק עליי לבקש אישור מבעלי האתר. (כמובן שאכתוב בעצמי את רוב הידיעות, אבל בשביל לעלות את הנפח..)

3. אם ברצוני לצרף תמונה לכתבות באתר, אוכל להעתיק קישור או להשתמש בתמונות מאתרים אחרים או מגוגל?

המון תודה על העזרה!

פרופיל

פורסם: 29 אפריל 2012 20:08   [ התעלם ]   [ # 1 ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  40

היי רועי,
1. בכל הנודע לבלוגים מומלץ להשתמש בוורדפרס. לכל תבנית יש עיצוב שונה ואפשרויות שונות. חפש בתבניות עד שתמצא תבנית שעונה לצרכים שלך.
2. אני ממליץ לך לא להעתיק שום תוכן מאף אתר בין אם באישור ובין אם לא. גוגל רואה תוכן משוכפל בעין רעה מאוד ודבר כזה יכול לגרום לאתרך להיעלם להרבה מאוד זמן מהעמודים הראשונים בתוצאות החיפוש. אם בכל זאת החלטת להעתיק תוכן, בקש רשות מבעל האתר.
3. לגבי תמונות צפה בתשובות שנתנו פה - http://clickim.co.il/forums/viewthread/7580/

בהצלחה

חתימה 

אתר הנישה הראשון שלי - סדרת פוסטים מיוחדת
כנסו לפוסט הראשון בסדרה

פרופיל

פורסם: 29 אפריל 2012 22:58   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  18

אורי קודם כל תודה על העזרה,

ברצוני לפתוח בלוג טכנולוגיה, ברוב הבלוגים הטכנולוגים נהוג לקרוא מאתרים ברחבי העולם ולרשום על בסיס ידיעות שאתה קורא. באתרים שקונים מהם תמונות איני יכול להשיג תמונות עכשוויות נגיד של מכשירים שיוצאים ודברים דומים, יש לך מושג אם אוכל להשתמש בתמונות שמפורסמות בבלוגים גדולים? יש לך רעיון מאיפה אוכל להשיג תמונות כאלה או איך אפשר לחפש תמונות לשימוש חופשי? יש אתר ישראלי לדוגמא שמתרגם פשוט ידיעות מאתרי טכנולוגיה מחו"ל ולוקח גם תמונות, Gadgety.co.il ומה שהוא עושה נראה חוקי, תגיד לי אם יש משהו שאני לא רואה פה… האם אוכל לתרגם כתבות מחו"ל או לכתוב כתבה על בסיס המידע מהן, להשתמש בתמונות, ולשים לינק לכתבה שלהם בתחתית הכתבה?

המון תודה על העזרה!

פרופיל

פורסם: 30 אפריל 2012 18:19   [ התעלם ]   [ # 3 ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  40

אני מציע לך לפנות באימייל למספר אתרי סיקורים ישראלים, להסביר להם שאתה מעוניין להקים אתר סיקורים בנושא טכנולוגיה ולשאול אותם מה הדרך הנכונה להשיג תמונות, מידע וכו’.. אני בטוח שרובם ישמחו לעזור לך ויתנו לך תשובות הרבה יותר מדוייקות.
במידה ויש לך תשובה בנושא, זרוק פה שורה שנדע גם.
תודה

חתימה 

אתר הנישה הראשון שלי - סדרת פוסטים מיוחדת
כנסו לפוסט הראשון בסדרה

פרופיל