שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

האם גוגל בודקים התאמה בין Display URL ל-Destination URL כמו שצריך?
פורסם: 13 יולי 2008 03:44   [ התעלם ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  45

שלום רן/טל,

בעמוד תוצאות מסויים בגוגל יצא לי לראות שלוש מודעות בעלות Display URL שונים אך שלושתן הובילו לעמוד המכירה של אותו מוצר.

למיטב הבנתי ישנן שתי אופציות:
1.  המפרסמים השתמשו ב-hoplink שלם כ-destination URL ומילאו Display URL שלא קשור ל-hoplink, כלומר לאתר של עמוד המכירה.
2.  המפרסמים מילאו ב-destination URL כתובת של אתר שלהם בו אותו הם הגדירו כ-redirect לעמוד המכירה (ב-hoplink שלהם כמובן).

ועכשיו השאלה שלי היא:
האם גוגל נרדמים בשמירה? grin
ויותר מזה - איפה הם נרדמים: בשמירה על התאמה בין Display URL ל-Destination URL או בפסילת עמודי redirect?

בתודה ושבוע טוב,
דורון.

פרופיל

פורסם: 13 יולי 2008 15:28   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי דורון,
האבחנה שלך נכונה, והתשובה היא: גם וגם, לצערי.
מפרסמים עושים כל מיני מניפולציות אסורות, כגון שימוש בכתובות דיספליי שלא קיימות כלל (למשל, ע"י החסרה או הוספה של אות, כך שהכתובת נראית זהה אך למעשה היא איננה), רידיירקט בלתי-חוקיים (יש גם חוקיים) וכד’.
כדאי לדעת שכל מה שגוגל לא מזהה מיד, הוא בבחינת עניין של זמן. לא יותר מכמה שבועות לדעתי, ואז הם יפסיקו את המודעות. כמו כן תרשם גם פגיעה ב QS.
אז כל מי שמפרסם באופן כזה, זה רק עניין של זמן עד שגוגל יזהה את המניפולציה ויפסול את המודעות - ומה אז? המודעה שלך תישאר היחידה מכיון שאתה היחיד שפרסמת כחוק, ובנתיים הספקת לצבור היסטוריה בדף, כך שגם מפרסם שירצה לתקן את עצמו וללכת בתלם יצטרך להתאמץ מאוד לעבור אותך.
לכן אני רואה רק יתרונות בחשיבה לטווח רחוק וביצועים שהם מראש לפי חוקי גוגל.

בהצלחה,
טל

פרופיל