שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

היי בעיה בחילוק לקבוצות
פורסם: 27 יולי 2008 22:01   [ התעלם ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  1

יש לי מוצרים שבחרתי לשווק
למשל ספר שמספר על סודות איך לקנות מכוניות בהנחה משמעותית עכשיו הבעיה היא חלוקה לקהלי יעד

אני לא מצליח לחשוב כיצד ניתן לחלק לקבוצות יעד

אם תוכלו לכוון אותי לכלי אינטרנטי או לייעץ לי או לעזור לי איכשהו

זה הבעיה היחידה שבגללה אני לא יכול ולא רוצה לעלות קמפיין כי הבנתי שזה מאד חשוב בגלל כל הנתונים היבשים שצריכים להיות טובים ורלוונטים

בקיצור תקוע בינתיים

תודה מראש
בברכה
דייב

פרופיל

פורסם: 28 יולי 2008 01:39   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי דייב,

ראה גם תגובתי להודעתך.
ראשית, חשוב להבין על מה האי-בוק בדיוק. אם זה מאגר מכוניות יד שנייה או מכוניות זולות, הרי שאפשר ללכת על הצלבה של יצרנים, שנת ייצור, דגמים, סוגי רכבים, כמובן בליווי פעלים ומאפיינים (כגון: buy, cheap). כמובן לא להצליב הכל בו זמנית, כדי שהביטויים יישארו רחבים מספיק לזכות בתנועה. במקרה כזה, למשל, כל סוג רכב (מכונית, אוטובוס, משאית וכו’) יהווה קבוצת מודעות, ממנה אפשר לפצל לקבוצה נוספת לפי יצרנים, כך שכל קבוצת מודעות תכלול סוג רכב ויצרן מסוים.
אם האי-בוק הוא אכן סודות ושיטות לקניית רכב בזול, נראה לי חשוב כפליים להבין מי קהל היעד שלך. כי מי שרוצה לקנות מכונית זולה לשימושו האישי, האם יטרח לקרוא על זה ספר? או שפשוט יחפש מכונית זולה לקנייה?
או-קיי, אז מי בכל זאת יכול לקרוא ספר כזה? מישהו שמתעניין מספיק, אולי מחפש לבצע מספר רכישות כאלה...סוחרי מכוניות קטנים? בעלי מוסכים? אדם פרטי, או זוג המחפש רכב יקר במיוחד במחיר מציאה? (כאן דווקא יכול להכנס שם היצרן, למשל). אנשים שמחפשים איזו עסקה להרוויח כסף? סוחרים באי-ביי? טוב, זה יספיק.
אז מה לעשות? מחקר שוק קצר, של דף המכירה ("למי מיועד הספר הזה?” “איך ספר זה יכול להועיל לך?"), מודעות מתחרות, חיפוש של מילות המפתח המרכזיות ואף שם הספר או ה URL שלו בגוגל…

הרבה הצלחה,
טל

פרופיל