פז ודרור,
מטרת שני השיעורים הקרובים היא זו:
מחר נתרגל את מה שעשינו עד כה ונלמד איך עושים מעקב המרות, שהנו הכרחי להצלחת הקמפיין וניתוחו.
בשיעור שלאחר מכן נלמד בהרחבה מה עושים עם התוצאות שהתקבלו מהמעקב, ואיך ממטבים את הקמפיין כך שנשלם הכי מעט שאפשר על כל קליק, וכדי שנצטרך כמה שפחות קליקים לכל מכירה.
בתום שיעורים אלו יהיה לכם הידע לנתח את הקמפיין שלכם וליצור עוד ועוד קמפיינים, כך שתוכלו די מהר למצוא מוצרים מוצלחים, וגם להגדיל את הפעילות בקמפיין על ידי הוספת מילים רבות והוספת רשת התוכן.
פז, זה טוב שההתקדמות שלך נעשית בשלבים, ולא ניסיון ליישם את כל החומר בבת אחת, ולכן גם החומר לא נלמד כולו בבת אחת. אם לא היית ממטב את הקמפיין שלך למקסימום, או לפחות מתנסה בכך: פתיחת קבוצות חדשות, שיפור QS למקסימום האפשרי, סיבוב מודעות והגדלת CTR, לא יכולנו לנתח את ביצועי הקמפיין:
איך נדע למה לשייך מילה שאינה ממירה, אם ה QS וה CTR שלה אינם אופטימליים? האם למחוק אותה? לשנות אותה? אולי לוותר על כל המוצר? אני לא יודעת, כי אולי אם היה לה QS גבוה יותר היא הייתה רלוונטית וכן הייתה ממירה? אולי ה CTR הנמוך מושך את המודעה למטה? אם אני מגיעה לניתוח ביצועים עם קמפיין לא ממוטב, אני צריכה להתחיל למטב אותו כדי להגיע למסקנות.
אם מילה עברה אופטימיזציה, היא נמצאת בקבוצה שייכת, עם מודעה קשורה, עם QS טוב, אז אני יכולה להתחיל לנתח את הביצועים שלה ולהגיד: תמחק/תגזור ממנה מילים נוספות/תעזוב את כל הקמפיין וכו’.
ניסיון לעשות גם מיטוב ראשוני וגם ניתוח ביצועים ביחד גורר תסכול מכיון שהמוח שלנו נדרש לעבד כמות גדולה של נתונים שאינם קשורים זה בזה, וכמובן שאיננו יכולים להתרכז, כי חסרים לנו נתונים.
לכן אני מאוד בעד עבודה בשלבים: כרגע עשו כל מאמץ כדי שהקמפיין שלכם יהיה מחולק לקבוצות מודעות, עם מילים בעלות ציוני איכות גבוהים, ושאפו ל CTR גבוה.
אנא זכרו גם שזהו הקמפיין הראשון שלכם, והקמפיין הבא שלכם ירוץ חלק יותר.
דרור, לא ציינת כמה קליקים היו בקמפיין. אתה יכול לשלוח לי את נתוני הקמפיין שלך בהודעה פרטית ואעבור עליו.
בוקר טוב,
טל