שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

   
 
שלום רן, טל
פורסם: 06 נובמבר 2007 18:01   [ התעלם ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  14
הצטרף: 12/10/2007

אני לא מרגיש התקדמות, די מתסכל
האם ניתן לבצע שיעור תירגול ?
לדעתי לא מובן לי משהו עקרוני (שירד האסימון)
תודה
דרור

פרופיל
 
 
פורסם: 07 נובמבר 2007 04:22   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
Avatar
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059
הצטרף: 09/10/2007

הי דרור,

ראשית, השיעור הקרוב הוא שיעור תרגול, ובמהלכו גם נלמד נושאים חדשים.

הרשה לי לאמר שאני מאוד מבינה אותך, ואתה מתאר משהו שמשותף להתחלה כמעט בכל תחום חדש ולא מוכר. כדי להתגבר על הקושי, צריך לזהות מהו.
האם אתה יכול להיות יותר ספציפי ולהסביר מה הקושי או התסכול? באיזה שלב אתה מרגיש שאינך מצליח להתקדם?

עוד לא פגשתי בחיים בעיה שאי אפשר לפתורsmile אם יש רצון לזהות מאיפה בדיוק היא נובעת, אני בטוחה שנוכל להתגבר עליה.

טל

פרופיל
 
 
פורסם: 07 נובמבר 2007 05:13   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  14
הצטרף: 12/10/2007

שלום טל
תודה על העידוד
אני מרגיש שמשהו עקרוני אני לא מבצע כראוי
מהמלצות גוגל, כנראה אני לא מצליח לקשר בין מילות המפתח לתוכן, למרות שנראה לי קשר מובהק.
אם אני כבר זוכה להסכמה, אני לא מצליח להשתתף בעמוד הראשון.
כמות הקליקים אינה ריאלית לביצוע הקמפיין.
חשוב לי להבין ע"י תירגול אחד על אחד, מה אני לא מבצע כראוי.
שוב תודה
דרור

פרופיל
 
 
פורסם: 07 נובמבר 2007 14:24   [ התעלם ]   [ # 3 ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  46
הצטרף: 12/10/2007

היי טל,

אני מצטרף להודעה. אני חושב שהתקיעה שנוצרה היא כי לא יודעים מה לעשות הלאה. הרי סביר שלא נצליח להמיר כבר בהתחלה אבל אנחנו לא יודעים מה לעשות עם הנתונים דשהצטברו ואיך לנתח אותם ולשפר.
האם תוכלי לתת בפורום מעין דף הסבר של פעולות שיש לעשות לאחר שהרצתי קמפיין ניסיון? פעולות שאמורות לנתח את הקמפיין ולהציע כיוונים?

בתודה רבה ויום טוב,
פז

פרופיל
 
 
פורסם: 07 נובמבר 2007 16:04   [ התעלם ]   [ # 4 ]
עורך
Avatar
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059
הצטרף: 09/10/2007

פז ודרור,

מטרת שני השיעורים הקרובים היא זו:
מחר נתרגל את מה שעשינו עד כה ונלמד איך עושים מעקב המרות, שהנו הכרחי להצלחת הקמפיין וניתוחו.
בשיעור שלאחר מכן נלמד בהרחבה מה עושים עם התוצאות שהתקבלו מהמעקב, ואיך ממטבים את הקמפיין כך שנשלם הכי מעט שאפשר על כל קליק, וכדי שנצטרך כמה שפחות קליקים לכל מכירה.

בתום שיעורים אלו יהיה לכם הידע לנתח את הקמפיין שלכם וליצור עוד ועוד קמפיינים, כך שתוכלו די מהר למצוא מוצרים מוצלחים, וגם להגדיל את הפעילות בקמפיין על ידי הוספת מילים רבות והוספת רשת התוכן.

פז, זה טוב שההתקדמות שלך נעשית בשלבים, ולא ניסיון ליישם את כל החומר בבת אחת, ולכן גם החומר לא נלמד כולו בבת אחת. אם לא היית ממטב את הקמפיין שלך למקסימום, או לפחות מתנסה בכך: פתיחת קבוצות חדשות, שיפור QS למקסימום האפשרי, סיבוב מודעות והגדלת CTR, לא יכולנו לנתח את ביצועי הקמפיין:
איך נדע למה לשייך מילה שאינה ממירה, אם ה QS וה CTR שלה אינם אופטימליים? האם למחוק אותה? לשנות אותה? אולי לוותר על כל המוצר? אני לא יודעת, כי אולי אם היה לה QS גבוה יותר היא הייתה רלוונטית וכן הייתה ממירה? אולי ה CTR הנמוך מושך את המודעה למטה? אם אני מגיעה לניתוח ביצועים עם קמפיין לא ממוטב, אני צריכה להתחיל למטב אותו כדי להגיע למסקנות.
אם מילה עברה אופטימיזציה, היא נמצאת בקבוצה שייכת, עם מודעה קשורה, עם QS טוב, אז אני יכולה להתחיל לנתח את הביצועים שלה ולהגיד: תמחק/תגזור ממנה מילים נוספות/תעזוב את כל הקמפיין וכו’. 

ניסיון לעשות גם מיטוב ראשוני וגם ניתוח ביצועים ביחד גורר תסכול מכיון שהמוח שלנו נדרש לעבד כמות גדולה של נתונים שאינם קשורים זה בזה, וכמובן שאיננו יכולים להתרכז, כי חסרים לנו נתונים.

לכן אני מאוד בעד עבודה בשלבים: כרגע עשו כל מאמץ כדי שהקמפיין שלכם יהיה מחולק לקבוצות מודעות, עם מילים בעלות ציוני איכות גבוהים, ושאפו ל CTR גבוה.
אנא זכרו גם שזהו הקמפיין הראשון שלכם, והקמפיין הבא שלכם ירוץ חלק יותר.

דרור, לא ציינת כמה קליקים היו בקמפיין.  אתה יכול לשלוח לי את נתוני הקמפיין שלך בהודעה פרטית ואעבור עליו.

בוקר טוב,

טל

פרופיל
 
 
פורסם: 08 נובמבר 2007 04:11   [ התעלם ]   [ # 5 ]
עורך
Avatar
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059
הצטרף: 09/10/2007

דרור,

אם תוכל אנא ציין כמה קבוצות מודעות יש לך בקמפיין, כמה מילים בכל קבוצה ומה ה QS למילים המרכזיות, וכן כמה קליקים היו בקמפיין, כדי שאוכל לקבל תמונה שלו ולהבין באיזה שלב אתה נתקע.
אתה גם יכול לשלוח לי את הקמפיין בהודעה פרטית על מנת שאבדוק מה הסיבות שהקמפיין לא מתקדם.
כשאתה אומר “כמות הקליקים אינה ריאלית לביצוע הקמפיין” אני מבינה מזה שיש לך מעט קליקים, וזו כנראה תוצאה גם של מיקום המודעה לא בעמ’ הראשון, ואולי גם בעיית רלוונטיות - ה CTR ייתן לך תשובה מה משניהם.
אם אינך מצליח להיכלל בעמ’ הראשון, כנראה שיש צורך לשפר את מידת הקשר בין המודעה למילות המפתח, אולי בעיה בבחירת מילים או בכיוון של המודעה לקהל היעד. ה QS שלך ייתן לך כיון לגבי מידת הרלוונטיות שלך.

עדכן אותי,

טל

פרופיל