שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

עוד כמה שאלות בנוגע ל
פורסם: 28 ספטמבר 2008 05:12   [ התעלם ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  15

שלום טל ורן
קודם כל ברצוני לברך אתכם בשנה טובה לשניכם.(-:
חוץ מזה יש לי כמה שאלות,

1.האם צריך למחוק מילים שלא הופיעו בכלל או שהופיעו מעט מאוד אחרי שבוע?

2.מהי הסיבה שאנו משכפלים כל מילה לכל סוגי ההתאמות?
הסיבה שאני שואל היא שכאשר חקרתי קצת ונכנסתי למרכז הלמידה
ההמלצות של dont do בשיעור Contextual Targeting(בסוף) מצויין
“never Use keywords matching options”

3.נרשמתי ל-amazon בלי אתר משלי אבל אני רוצה לפרסם אותם בינתיים בgoogle ולא באתר משלי. איך אני משיג hop link? ואם בכלל אפשרי?
אם לא האם יש רשתות אחרות שמאפשרות זאת?

4.האם בשיווק מוצרים פיסיים יש הכרח בעמודי נחיתה? אם כן, האם עמודי הנחיתה חייבים להיות רלוונטיים למוצר הפיסי?

7.אחרי כמה שבועות אני שם לב שמתוך 12 קבוצות מודעות שיש לי רק 4 מקבלות קליקים - האם אני צריך לשפר את מילות החיפוש בכל קבוצה? או פשוט למחוק את הקבוצות שלא מקבלות קליקים בכלל?

פרופיל

פורסם: 29 ספטמבר 2008 15:26   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

שלום ושנה טובה בחזרה,

שאלת ההתאמות נשאלת לעיתים קרובות ולכן אקדיש לה הבהרה:
מדובר בתהליך שיכול להמשך כמה שבועות ותוצאות אופטימליות יכולות לקחת גם חודשים. כמובן שתוך כדי הקמפיין עובד כרגיל, פשוט עובר התייעלות.

הסיבה שאנו משתמשים בכל סוגי ההתאמה (באופן זמני) היא מאחר ואנו לוקחים בחשבון שאיננו יכולים לנחש מראש את כל החיפושים האפשריים הרלוונטיים לנישה שלנו, ואנו מבקשים לכסות אותם באמצעות ההתאמות הרחבות. זה נכון בעיקר למפרסמים שמתקשים לקבל הופעות בשלבים הראשונים. בהמשך ובמצב שבו ההתאמה הרחבה גוזלת את כל הפעילות אפשר לחשוב עליה מחדש.
המטרה שלנו, באמצעות מעקב ביצועים ראשוני (CTR, נפח קליקים והופעות) היא לגזור ביטויים ולראות אם ביצועי הקמפיין עוברים לנגזרות, ובצורה משמעותית: כך שביטוי האב מקבל פחות הופעות וקליקים אשר עוברים לנגזרות שלו. בתום שלב זה אפשר למחוק את ההתאמה הרחבה של ביטוי האב ולהישאר רק עם ההתאמה המדויקת שלו, ועם נגזרתיו בכל ההתאמות.
לסיכום: אנו כוללים התאמות רחבות כדי לתפוס את הנפח האפשרי, אנו כוללים התאמות מדויקות כדי לשפר עלויות, מיקום ודירוג. המטרה הסופית היא להישאר רק עם התאמות מדויקות.
ואסיים בדוגמא:
המילה
dog training
נשווה בין ביצועיה לבין ביצועי:
[dog training] ו
“dog training”

אם גילינו שמירב הקליקים (ובכלל ביצועים טובים כגון CTR) מתקבלים מההתאמה המדויקת, נוכל לאמר לעצמנו שאנו יודעים בדיוק מה הגולשים מחפשים! שהרי ההתאמה המדויקת מקבלת את מירב הביצועים בקמפיין.
אם ההתאמה הרחבה מקבלת את מירב הפעילות, פירוש הדבר שאיננו יודעים מה הגולשים מחפשים! אם הם היו מחפשים dog training הרי שההתאמה המדויקת הייתה עולה, נכון? אך עולה הרחבה, פירושו: עלינו לגזור את הביטוי הזה, כך:
נוסיף ביטויים כפי שעולים מכלי המילים ומדו"ח QUERY, למשל:
dog training guide
training my puppy dog

ואף אותם נכניס בשלושת סוגי ההתאמה וכעת נבדוק:
אם ירד העומס מההתאמה הרחבה dog training ועבר לנגזרות, פירושו שאנו מתקרבים לכוונת הגולש. נמשיך לעקוב גם אחרי ההתאמות של הנגזרות, נוסיף לגזור עד שנכסה את כל האפשרויות ונוכל להיפטר מ dog training בהתאמה רחבה.
מה עשינו בכל זה? נפטרנו ממילה יקרה מאוד, תחרותית, כללית, בעלת ביצועים ירודים עקב חוסר מיקוד ויתר תחרות. קיבלנו את אותו נפח בעלויות זולות משמעותית, מאחר וכללנו את כל האופציות הרלוונטיות בצורה מדויקת.
זה תהליך שקשה מאוד לבצע מהתחלה מאחר ואין בידינו כל הנגזרות, ואין לנו אפשרות לעקוב מראש אחר נגזרות רבות כ"כ של אלפי מילים. אנו מבקשים להתחיל “בקטן” עם כ 120 מילים ולגזור לפי הצורך והביצועים. 

2. בעניין מחיקת מילים ללא הופעות כעבור שבוע: יותר חשוב לבדוק מדוע הן לא מופיעות: דירוג נמוך, תחרות וכד’. אולי אנו מפספים דווקא את המילים הטובות? אז לבדוק מה הסיבות ואם אפשר לשפר. אם סיבה היא שאין חיפושים, אפשר למחוק. אין השפעה שלילית למילה נטולת הופעות.
3. לגבי קבוצות שלא מקבלות קליקים, השאלה האמיתית היא מה ה CTR שלהן?

חג שמח ובהצלחה,
טל

פרופיל

פורסם: 02 אוקטובר 2008 14:06   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  15

שלום טל,
תודה על ההתייחסות.
1. לא ענית לי על 3 ו-4.
2.בנוסף ציינת בתשובה הנוכחית

אנו מבקשים להתחיל “בקטן” עם כ 120 מילים ולגזור לפי הצורך והביצועים. 

אך במייל קודם ציינת משהו אחר, אז אני קצת מבולבל.

בתחילת הקמפיין: כ 10-15 מילות מפתח בכל אד גרופ, כפול 3 סוגי ההתאמה. (כלומר סה"כ כ 30-40).

3. לגבי הקבוצות, ה-CTR שלהם בדומה להופעות הוא 0.
תודה,
אוהד.

פרופיל

פורסם: 02 אוקטובר 2008 19:33   [ התעלם ]   [ # 3 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי אוהד,

שים לב, “10-15 מילים באד גרופ כפול סוגי התאמה” כלומר 30-45 בכל אד גרופ, כ 120-150 בכל הקמפיין.
לגבי קבוצות ללא קליקים והופעות - הן אינן מפריעות לחשבון. קבוצות ללא קליקים חשוב לבדוק כמה הופעות היו: לא נשאיר במקום מילה שקיבלה מעל 100 הופעות ללא קליקים, כי פירושו שה CTR שלה יהיה נמוך מ 1%.
לגבי מוצרים פיסיים: אתה יכול לקשר ישירות לאמזון, אך מדובר במשימה לא פשוטה במיוחד, בעיקר מכיון שהתחרות תהיה לא-נורמלית, ועוד כשטווח הביד שלך מוגבל מאוד (כמו העמלה על מוצרים פיסיים...)ועל כן יהיה לך קשה לעקוף את התחרות (גוגל הרי יציג רק מודעה אחת בדף שכתובת התצוגה שלה הוא אמזון).  בקישור ישיר לאמזון תתמודד עם כ 2 מיליון מילות מפתח שכבר בשימוש ע"י מפרסמים אחרים.
עם אתר משלך לא תהיה מוגבל מבחינה זו.
הדף צריך להיות קשור למוצר ולביטוי, מטעמי QS, אך אינו חייב להיות מדויק לביטוי ויכול לכלול מאמר/טיפים/סיפור אישי/השוואה בין מוצרים בנושא מסוים, (נקח דיאטה) ובו תשלב פתרונות שונים ו/או הצעות בנפרד, שהנם מוצרי אפילייאט שלך, לדוגמא: גלולות הרזיה, אימונית, בגדים מחטבים, ספר מתכונים, אי-בוק בנושא הרזיה, וליד למכון כושר.
הדף גם יכול להיות ספציפי מאוד למוצר מסוים (ומילות המפתח תהיינה בהתאם) ואז נדרש שהוא יהיה ממוקד ומדויק יותר וחלק ניכר ממנו יעסוק במוצר עצמו.

הרבה הצלחה ושנה טובה,
טל

פרופיל