שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

“תחרות” בין מודעות.
פורסם: 06 אוקטובר 2008 01:30   [ התעלם ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  36

במסגרת הניסיון לנצח את את ההכי טוב שלך (במודעות). מהם חוקי המשחק?
אחרי כמה קליקים כלליים או קליקים לכל מודעה מכתירים “מנצח”?

פרופיל

פורסם: 06 אוקטובר 2008 01:47   [ התעלם ]   [ # 1 ]
חבר וותיק
RankRankRank
סך-הכל הודעות:  66

שים לב שלא בהכרח מודעה בעלת אחוז הקלקה גבוה תמכור טוב יותר מאשר מודעה בעלת אחוז הקלקה נמוך עם תוכן שונה...יש להשוות גם אחוז הקלקה וגם האם היא מוכרת טוב…

לגבי השאלה שלך
ברמה העקרונית עד שאתה חושב שזה ברור לחלוטין שחור על גבי לבן מה יותר טוב....והרי אתה יודע שככל שכל ההחלטות שלך בכלל בתחום יהיה מבוססות על יותר מידע סטטיסטי...לצורך העניין זמן חשיפה (צפיות) התוצאות יהיו יותר אמינות...לכן אין ממש חוקים קבועים, אז תעשה את ההחלטה על פי השיקולים שלך - זמן, תקציב וכו’

פרופיל

פורסם: 06 אוקטובר 2008 01:59   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר
RankRank

תודה על התשובה, היא מספקת אותי.
שלוש שאלות נוספות שעלו במוחי ברגעים אלו ממש:
1. הרצתי Search Query Report וראיתי שהיו לי הקלקות על מילות חיפוש של 2 מילים בעוד בכל הקמפיין שלי כולו אין לי אף צירוך של פחות מ-3 מילים. איך זה יתכן?
2. התקציב היומי שלי באחד הקמפיינים הוא 80 ש"ח ליום. בהגדרות הקמפיין סימנתי את האפשרות של חלוקת תקציב שווה לאורך כל היום. שתי בעיות א’. התקציב נגמר, אני זוכר שאמרתם שזה לא טוב. ב’ בסביבות השעה 18:00 בערב בכל יום התקציב נגמר ואז למעשה יש 6 שעות (עד 00:00) שאין בהם הקלקות, שאלו יכולות להיות שעות ממירות, הקמפיין בתקופת מבחן. איני רוצה להעלות את התקציב בשלב זה. מה לעשות?
3. אם יש לי מילת חיפוש ככלית יחסית בהתאמה רחבה בקבוצת חיפוש אחת, ועוד כמה נגזרות שלה באותה קבוצת חיפוש, איפה גוגל יחשיבו לי את הקליקים?

פרופיל

פורסם: 06 אוקטובר 2008 04:00   [ התעלם ]   [ # 3 ]
חבר וותיק
RankRankRank
סך-הכל הודעות:  66

1.זה יתכן על חיפושים רחבים. לצורך העניין אם היה לך רק ביטויים וביטויים מדוייקים זה לא היה קורה בוודאות
2.זה לא בהכרח שזה לא טוב...אתה יכול או להעלות את התקציב או לעשות תזמון מודעות לפי בחירה ובעצם “לבחור את השעות”...פתרון יצירתי כמו רבע שעה כן רבע שעה לא או משהו בסגנון אולי יכול להיות שימושי....תחשוב על מישהו…
3.תלוי מה המשתמש תכלס חיפש--ואתה אמור להכיר את הלוגיקה של המערכת של גוגל…
אמנם אם מילה אחת תתלבש על השניה זה יבחר באחת שנראה לו יותר רלוונטי\דירוג יותר גבוה
במקרה שלך אתה עשית נגזרות אז תלוי באיזה התאמה הנגזרות שעשית…

פרופיל

פורסם: 06 אוקטובר 2008 14:51   [ התעלם ]   [ # 4 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

אהלן,

מסכימה עם כל מה ש OL אמר, כמובן. ותודה.
אני רוצה להוסיף שאם התקציב שלך נגמר כ"כ מהר, באופן די וודאי אתה לא ממוקד מספיק.
זה קורה כשהביטויים כללים מאוד או כשהתקציב נמוך מאוד (פחות מ $10 יומי, נניח). זה בנוסף לעובדה שהביטויים שלך ב BROAD מושכים צירופים של 2 מילים שכבר מופיעים ב QUERY, אומר שלי שהרשימה שלך כללית מדי.

יום טוב,
טל

פרופיל

פורסם: 06 אוקטובר 2008 15:29   [ התעלם ]   [ # 5 ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  45

אהלן,

רק רציתי להוסיף המלצה לכלי שעוזר להחליט מתי ניתן להכריז על מודעה מנצחת מבין שתיים:
http://www.splittester.com

כל מה שצריך להזין זה את ה-CTR ומס’ הקליקים עבור כל מודעה וללחוץ CALCULATE ותקבלו הערכה באחוזים כמה ודאי שניתן להכריז על המודעה בעלת ה-CTR הגבוה יותר כמנצחת.

פרופיל

פורסם: 07 אוקטובר 2008 00:42   [ התעלם ]   [ # 6 ]
חבר
RankRank

תודה לכל העונים! אז ככה אני אתייחס לכל תשובה בנפרד.
1. לא ידעתי שבחיפושים רחבים אפשר “להחסיר” מילים. למדתי משהו. הקטע שיש לי מילה אחת (בהתאמה רחבה) ש"זוללת" לי חצי מהקליקים בקמפיין, וברור שזה לא טוב. אז גזרתי אותה להמון נגזרות, אבל השינוי היה מזערי והיא עדיין לוקחת כמעט חצי מההקלקות.
מה זה אומר?
א. שיש מילות חיפוש שעדיין לא עליתי עליהן שנגזרות מאותה מילה (אני באמת לא יכול להעלות על דעתי עוד נגזרות)?
ב. או שגוגל מחשיבים את החיפושים במילה הרחבה משום מה, ואז זה אומר שאני צריך להשהות את המילה הזו.
ג. או שאולי מחסירים ממנה מילים והמילה הזו שיש בה 3 מילים מושכת צירופים של 2 מילים בלבד. (?)

2. ניסיתי את מה שאמרת עם הרבע שעה רבע שעה ממש אהבתי את הרעיון רק שגוגל לא מאפשר את זה, ניתן לעשות רק בערך 5-6 טווחי זמן ליום לכל היותר.

3. מתקקשר ל1.

אגב טל לקחתי לתשומת ליבי, בגלל זה רשמתי על “המילה הזוללת” שנמצא ביחד מה לעשות איתה.

ולחמוד שהביא את הכלי של המודעות: מגניבבב!!! זה כזה שימושי!
תודה תודה, אצלי במועדפים.

לסיכום, OL, טל, מה אני עושה הלאה?

תודה מראש, וגמר חתימה טובה לכולם! שנכתב בספר החיים אמן (!)

פרופיל

פורסם: 08 אוקטובר 2008 00:17   [ התעלם ]   [ # 7 ]
חבר
RankRank

אפשר בבקשה תשובה?

פרופיל