שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

עלות קמפיין.
פורסם: 10 אוקטובר 2008 00:54   [ התעלם ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  36

קודם כל גמר חתימה טובה, אני מקווה שהיה לכם צום קל, (לפחות כמו שהיה לי)

אני חייב להגיד משהו, אני קצת מאוכזב שבקושי עונים לי על שאלות, אני בטוח שזה לא מתוך כוונה רעה, רק שימו לב למי ששואל שאלה, העזרה שלכם מאוד חשובה לנו, אתם מורי הדרך שלנו.

אז ככה, כל השאלות ששאלתי עד עכשיו לדעתי מסתכמות בשאלה אחת.
אני באמת חייב לדעת משהו:
לאחר שגילינו שלקמפיין יש פוטנציאל רווחי, במקרה שלי היו לי 2 מכירות והגעתי כמעט ל500 קליקים כללים לכל הקמפיין. איך אני יודע איזה מילים להוציא ואיזה להשאיר? ברור לי שצריך לחכות לראות אם יש המרות אבל אם נעשה חישוב פשוט נראה שמגיעים לסכומים לא ראליים. התחלת קמפיין נסיוני עם 50 מילות חיפוש * 3.
על פי החוברת שקיבלנו באחד השיעורים כתוב שמוציאים מילה לאחר שראינו שאחרי 300-500 קליקים היא לא ממירה. במקרה שלי כל קליק עולה לי בממוצע 1.20 ש"ח. החישוב הוא כזה: מספר הקליקים * מספר המילים * עלות לקליק = 300*50*1.2 = 18,000 ש"ח. זה באמת הרבה כסף. אני בטוח שזה לא צריך להיות ככה, ויש דרך אחרת, רק מהי? וגם אם אני אחכה רק ל-150 קליקים מכל מילה עדיין אקבל סכום של 9,000 ש"ח עד שאבחן את כל המילים.
כל זאת במידה שבחנתי את הקמפיין בלי יותר מידי גזירות וה-50 מילים הן מילים יחסית כלליות (למה שיהיה לאחר אופטימיזציה) ומשום כך גם ממירות פחות. כלומר כל העלות הזו היא לפני אופטימיזציה.
אז טל, רן, מה עושים?

פרופיל

פורסם: 10 אוקטובר 2008 04:00   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  534

אני אנסה לענות לך לפי מה שהבנתי מהשאלה שלך (היו שם כמה חלקים קצת פחות ברורים):
1. בתור התחלה לך על קמפיינים שיתנו לך לפחות 20$ עמלה ושהעלות לקליק שלהם היא גג 0.7 ש"ח או 20 CENT.
תראה שאתה קובע תקרה יומית שהיא בערך 40 שקל או 10$ כדי שלא יתבזבז לך כל הכסף.
כבר מכאן אתה יכול להסיק שאתה משלם יותר מדי על קליקים בקמפיין שלך.
זה לא אומר שהוא לא טוב, זה פשוט אומר שבשביל מתחיל זה קמפיין טוב “להתגלח” עליו.

2. תנסה להימנע ממילים כלליות. בתור חוק אצבע - אל תשים מילה אחת אף פעם בתור מילת חיפוש. לפחות 2 מילים ומעלה.
עדיף שיהיו לך המון נגזרות של מילים (בנויות מ2, 3, 4 מילים ביחד) מאשר קצת מילים כלליות.
למה ? בגלל שהמילים הכלליות מופיעות הרבה יותר פעמים -> מכאן שלוחצים עליהם הרבה יותר פעמים -> אבל הם הרבה פחות ממוקדות וכנראה שלא ימירו.

3. להתחיל להתעסק עם שיווק באינטרנט לוקח כסף. כמו כל עסק, אני תפסיד בהתחלה לפני שתרוויח, אתה רק צריך לראות שאתה מפסיד כמה שפחות ובצורה מבוקרת.

לכן, להלן הצעדים ששווה שתבדוק:
א. תמצא קמפיין לא תחרותי במיוחד שהעלות לקליק בו סבירה (כמו שצויין למעלה)
ב. לפני שאתה מתחיל לבנות קמפיין באדוורדס תעשה סקר שוק קצר ותבין מי המתחרים שלך, על אילו מילים הם מהמרים (תבדוק בכלי המודעות של גוגל)
ג. תבנה רשימת מילים שאין בה מילים בנות מילה אחת.
ד. סיימת לבנות ? יופי. עדיין אל תכניס את המילים לקמפיין. תכניס אותן קודם כל לכלי המודעות של גוגל ותראה איזה תחרות יש עליהן אם בכלל.
ה. אחרי שהבנתי בגדול את התמונה שהולכת בשוק, רק אז תבנה את קמפיין האדוורדס. תוך כדי שאתה שם עלות מקסימלית ליום ומוודא שזה סכום שאתה יכול לעמוד בו ברמה החודשית.

מתי מחליטים שמילה לא כדאית ?
תעשה חישוב סטטיסטי.
נגיד שאתה משלם על ביטוי 20 סנט. והעמלה על מכירה היא 20 דולר.
זה אומר שאם כל 100 קליקים תעשה מכירה יצא לך להוציא 20 דולר ולהרוויח 20 דולר. כלומר יצאת מאוזן.
לכן אם לאחר 100 קליקים המילה לא המירה - היא לא כדאית.
אני הייתי מחכה בהתחלה קצת מעבר ל-100 קליקים (אולי אפילו עד ל-200) לפני שהייתי מעיף את המילה לחלוטין. יכול להיות שהבעייה של ההמרות היא בכלל בדף הנחיתה של המפרסם וצריך ליצור דף שיותר מוכר.

מקווה שזה קצת עזר.
אם לא תשאל ונענה שוב.
אופיר.

חתימה 

Rule #1 - Give value.

פרופיל

פורסם: 10 אוקטובר 2008 04:30   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר
RankRank

קודם כל תודה על התשובה! באמת השקעת, אין לי מילים.
ברור שאין לי קמפיין עם מילה אחת בלבד, הכי נמוך זה שלוש מילים, גיליתי לא מזמן שהם מושכות גם חיפושים של שתי מילים בלבד משום מה ואני מטפל בזה.
ועכשיו לגבי העלויות, נכון זה אכן מוצר עם הרבה תחרות עליו, אני מודה, אבל אני כן מקבל קליקים והעמלה עליו היא בערך 35 דולר, אז 1.2 ש"ח לקליק זה נראה לי בסדר לא?
את התשובה שאני מצפה לה אני עדיין לא קיבלתי, זה נראה לי עדיין מוגזם לחכות 200 קליקים לכל מילת חיפוש, משתי סיבות,
א. כמו שציינתי בהתחלה, נגיע לעלויות מטורפות.
ב. נגיד שיש לי 20 מילות חיפוש שכל אחת מהן מקבלת קליק ביום. רק ביום ה-200 אני אדע אם הן מוכרות או לא. גם לא הייתי מוחק אותן בגלל קצב ההקלקה עליהן כיוון שבסופו של דבר נגיד שיהיו לי הרבה מאוד מילות שמוכרות פעם בהרבה זמן, אז ביחד הן ימכרו פעם במעט זמן, הבנת?

שוב מעריך את התשובה שלך, שמח שזכיתי לקבל תשובה כל כך מפורטת ומושקעת, אבל מה לגבי העלויות הגדולות עד שמגיעים לרווח? כמו שאמרתי זה יכול להגיע כמעט ל20 אלף שקל. יש מה לעשות בנידון?

פרופיל

פורסם: 10 אוקטובר 2008 04:46   [ התעלם ]   [ # 3 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  534

לגבי עלויות - כמו שאמרתי - לפעמים צריך לקחת סיכון רק הוא צריך להיות מחושב כמו שרשמתי מקודם.
בגלל שאתה הולך על מוצר עם CPC גבוה יהיה לך גם סיכון יותר גדול - זה חלק מהמקצוע smile
ולגבי זה שזה נראה לך מוגזם לחכות - סטטיסטיקה זה שם המשחק ואתה חייב לחכות זמן מסויים עד שתחליט מה לעשות - אחרת אתה יורה באפלה.
אם יש לך הרבה מאוד הופעות ומעט מאוד קליקים יש סיכוי שהמודעה שלך לא מספיק מעניינת - תבדוק את זה מול המודעות של המתחרים שלך.

שורה תחתונה - אם אתה לא רוצה להגיע לעלויות מטורפות, קח מוצר ש"זול" יותר לשווק אותו.

חתימה 

Rule #1 - Give value.

פרופיל

פורסם: 10 אוקטובר 2008 04:53   [ התעלם ]   [ # 4 ]
חבר
RankRank
ofirbeigel - 10 אוקטובר 2008 04:46

לגבי עלויות - כמו שאמרתי - לפעמים צריך לקחת סיכון רק הוא צריך להיות מחושב כמו שרשמתי מקודם.
בגלל שאתה הולך על מוצר עם CPC גבוה יהיה לך גם סיכון יותר גדול - זה חלק מהמקצוע smile
ולגבי זה שזה נראה לך מוגזם לחכות - סטטיסטיקה זה שם המשחק ואתה חייב לחכות זמן מסויים עד שתחליט מה לעשות - אחרת אתה יורה באפלה.
אם יש לך הרבה מאוד הופעות ומעט מאוד קליקים יש סיכוי שהמודעה שלך לא מספיק מעניינת - תבדוק את זה מול המודעות של המתחרים שלך.

שורה תחתונה - אם אתה לא רוצה להגיע לעלויות מטורפות, קח מוצר ש"זול" יותר לשווק אותו.

אני אוהב שורות תחתונות XD למרות שאת המוצר אני לא יעזוב כי אני מאמין בו, אבל אדע לפעם הבא (ונראה לי שכבר יש לי כיוון למוצר נוסף).
עכשיו אני יודע הרבה יותר טוב לקראת מה אני הולך ואני יכול לחשב מהלכים טוב יותר.
תודה רבה על התשובה. (המהירה אני חייב לציין!!!) זה בהחלט מוערך!
להתראות, ושבוע הטוב!

פרופיל