הי דורון,
כן, אתה יכול להוסיף את האופציות הללו כשלילה, אני הוספתי כבר דברים מוזרים בהרבה בחיי...וזה עבד.
יחד עם זאת גוגל מצמצמים בזמן האחרון את האופציות לשלילה ולמיקוד, אין לדעת איך בדיוק זה יתייצב, אני משערת שיש להם איזו תוכנית בראש...אבל אני יכולה לאמר לך ששללתי בחיי דברים מאוד מוזרים שבעצמי לא הייתי בטוחה שיעבדו - אבל זה הצליח.
ההפך בעייתי יותר, כלומר: למקד לחיוב.
הקטגיוריות שגוגל מאפשר לך לחסום הן רשתות חברתיות, פורומים, תמונות, דפי ERROR וכד’. אתה עצמך יכול לשלול כמעט כל דבר ע"י הוספת URL בשלילה.
הוספת מילות מפתח ל targeting זו אופציה חדשה והיה בטוח שאני עומלת על חקירתה לעומק בחריצות! בגדול, זה אמור לעזור ולהקל. קח בחשבון שגם ללא הוספת מילות מפתח גוגל יציג אותך בתוך ה PLACEMENT שבחרת לפי תוכן המודעה שלך! כך שם ללא המילים יש לו איזשהי נטייה לא לזרוק אותך all over the place. אני מנסה לבדוק מה המילים האלו באמת אומרות לגוגל, כמה כדאי להוסיף, ואולי אם מוסיפים אותן ניתן לפתוח קטגוריות שונות שחסמנו מראש או שזה עדיין לא “בטיחותי”. אני מבטיחה לעדכן.
לגבי הקמפיין שלך שלא זז:
אם הקמפיין כולו כולל תת נישה קטנה, אל תפצל לאד-גרופס (אני יודעת מה הנישה שלך ולכן אני מציינת את זה במיוחד), כדי לתת לגוגל מספיק מקומות להציג אותך.
כלומר, תכלול את כל המילים שלך באותה אד-גרופ. יחד עם זאת, אל תכניס אלפי מילים, בד"כ 150-250 זה מספיק כדי שגוגל יבין על מה המוצר שלך ויציג אותך בהתאם. מתחת לזה, אין לגוגל מספיק מידע וזה יפגע בהופעות שלך. יותר מכמה מאות זה גם לא אפקטיבי.
יותר חשוב ממספר המילים הוא המיקוד לנושא: אל תכלול רשימה ענקית של נושאים שונים, כי זה יעצור את ההופעות שלך. תפצל לקבוצות, אבל לא באובססיביות כמו ב search, אלא לתת קטגוריות כלליות. המילים שלך צריכות להיות כלליות בהתאם.
תעלה את הביד שלך כך שתראה שאתה מופיע “במיקום” 1-5. הסיבה היא לייצב CTR כמה שיותר מהר. נכון שבתוכן אין קשר ישיר בין CTR ועלות, אבל יש השפעה עקיפה וארוכת טווח, גם על כמות ההופעות. ולכן אני אומרת שבתוכן צריך הרבה סבלנות.
יש נישות מצומצמות, שבהן כל האמור לעיל לא כ"כ עוזר, ובמקרה כזה פשוט תלך על placements לפי בחירתך, זו תמיד אופציה מדויקת יותר, גם אם היא דורשת יותר עבודה.
בהצלחה!
טל