שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

קמפיינים נסיוניים
פורסם: 11 נובמבר 2008 20:39   [ התעלם ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  42

שלום,
אני תלמיד חדש בקורס והתחלתי בשני קמפיינים נסיוניים.(שעור3)
בקמפיין הראשון יש לי לאחר כ-3 ימים 150 קליקים.
אחוז CTR לתוצאות החיפוש הוא 2.29 , אך יחד עם התוכן(ששם זה מרבית ההופעות) זה יורד ל0.3 .יש סהכ כ-50000 הופעות מעל 90% בתוכן.
אין לי מכירות.
האם כדאי לי לתת לקמפיין עוד הזדמנות? (בינתיים זה כבר עלה לי מעל 60 דולר)

בקמפיין השני- יש לי לאחר יומיים וחצי 21 קליקים ואחוז CTR של 2.19 . יחד עם התוכן זה 1.19.
יש יותר הופעות בחיפוש מאשר בתוכן, וסה"כ יש רק כ-2000 הופעות.
רוב המילים מדורגות במקומות הראשונים בעמוד הראשון.
והכי חשוב- התבצעה בינתיים מכירה אחת מ-21 קליקים.
מה כדאי לי לעשות עם הקמפיין הזה? (האם יש מקום לשינויים בעקבות מספר ההופעות הנמוך, או להשאיר אותו כמו שהוא?)

תודה,
ניר

חתימה 

הכוונת חיילים משוחררים

effects of cigarettes smoking
עבודה מהבית

פרופיל

פורסם: 12 נובמבר 2008 00:20   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

ערב טוב ניר וברוך הבא אלינו,

קודם כל נברך אותך על המכירה בקמפיין השני, מצוין.
בעיקרון קמפיין שמוכר כבר מהתחלה, לא ניגע בו יותר מדי. ייתכן שמשהו שם פשוט עובד, לא נקלקל. מה שחשוב זה לשים לב לגובה הבידים, כדי לוודא שחוץ ממכירות, אתה גם מרוויח.
יש לך מעט קליקים יחסית לשלושה ימים, אבל יחסית לשלושה ימים ראשונים, זה די הגיוני. בנתיים אני לא מודאגת מכמות ההופעות שלך, אם זה ימשיך כך בתחילת גם שבוע הבא, נתחיל לבדוק למה אתה לא מופיע קצת יותר.
לגבי הקמפיין הראשון, אני מבינה שעברו 150 קליקים, אך זה מוקדם מכדי לזנוח אותו. בשלב מוקדם זה הרכבת הקמפיין אינה מושלמת, המילים כלליות יחסית ולעיתים קשה להשיג מיקומים טובים, ולכן אנחנו עורכים טסט עד ל 300 קליקים. אם בטווח זה התבצעה מכירה, יש טעם להשקיע באופטימיזציה של הקמפיין כדי להעלות את שיעור ההמרה ולהוזיל עלויות. אם לא התבצעה מכירה בטווח זה, ההמלצה היא לעבור למוצר אחר, מסיבות שונות.
לגבי רשת התוכן, אני מציעה שתכבה אותה כעת, בשני הקמפיינים. נלמד לפרסם בה ביעילות בהמשך. ואולם, כרגע, כפי ששמת לב, היא בעיקר מורידה CTR, והכללים בה קצת שונים. אנו מתמקדים כרגע בנושא של יצירת רלוונטיות לחיפוש של הגולשים, וברשת התוכן הרי לא מבוצע כל חיפוש. לכן נחזור אליה בעוד מס’ שיעורים.
כרגע פעל כך:
היכנס לקמפיין שלך, לחץ על edit campaign settings.
במסך זה יופיעו כמה ערוצי פרסום אפשריים:
google search
search network
content network
השאר את שני הראשונים פועלים, ותסיר את ה V מהמשבצת ליד content network.
גוגל יקפיץ חלון אזהרה, סמן לו שאתה בטוח ושמור את השינויים למטה ב save changes.

בהצלחה,
טל

פרופיל

פורסם: 12 נובמבר 2008 01:06   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  42

תודה רבה על התגובה המפורטת.
ביטלתי את ערוצי התוכן.

אולי אני קצת מקדים את המאוחר,
אבל ראיתי שלפחות חצי מהקליקים שלי הם מערוצי התוכן.
נכון שהם מקטינים את ה-CTR אבל גם עלות כל קליק נמוכה יותר.
האם סיכויי המכירה של קליקים מערוצי התוכן נמוכים יותר לעומת קליקים מערוצי חיפוש?

ובעניין דומה-
הבנתי שאחוז CTR גבוה אמור להקטין את העלויות,
אבל כשאני מסתכל על הקמפיינים שלי אני רואה שישנן מילים עם CTR
גבוה שהעלויות שלהן גבוהות ממילים אחרות עם CTR נמוך יותר.
(הגדרתי אותה עלות לכל המילים)

חתימה 

הכוונת חיילים משוחררים

effects of cigarettes smoking
עבודה מהבית

פרופיל

פורסם: 12 נובמבר 2008 15:54   [ התעלם ]   [ # 3 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

בוקר טוב,

אתה מקבל תנועה יפה מרשת התוכן מאחר וכרגע הבידים שלך זהים ברשת התוכן וברשת החיפוש, כאשר רוב המפרסמים מגדירים בידים נפרדים (ונמוכים יותר) לרשת התוכן. כך שיש לך איזשהו יתרון ברשת התוכן, אבל מקורו בעובדה שאתה משלם יותר. נכון, עדיין הם עולים לך קצת פחות, גם אם לא הגדרת ביד נפרד, מאחר ויש מערכת תמחור חכמה שמכוונת את הבידים שלך ברשת התוכן כך שיתאימו לשוק.
כרגע מוטב שתתמקד ברשת החיפוש, ואחרי שתשתכלל שם ותבין את עקורנות הפרסום, תחזור לרשת התוכן (אנו נלמד שיטות טובות יותר לפרסום ברשת התוכן).
הדאגה העיקרית כרגע עם רשת תוכן פועלת באותו קמפיין כמו רשת החיפוש, היא לגבי פגיעה ב CTR, שחשוב מאוד להצלחתך, וכן בקושי לעקוב ולנתח ביצועים בשני ערוצי פרסום שונים בתכלית.
באשר לשאלתך לגבי שיעור ההמרה ברשת התוכן: בשיטה שבה פרסמת כרגע ברשת התוכן, אחוזי ההמרה בד"כ נמוכים יותר, וזו הסיבה שמפרסמים מגדירים בידים מעט נמוכים יותר שם.
בשיטות ממוקדות יותר, רשת התוכן יכולה להמיר באותם אחוזים כמו רשת החיפוש.

לשאלתך השנייה בעניין CTR, עלייך להסתכל כרגע על ה CTR של כל מילה בנפרד. תראה שבטווח של כמה שבועות (ואם ה CTR גבוה מאוד, אז אפילו כמה ימים) כל מילה משתפרת במיקומים שלה מבלי שנגעת בביד, וכן ה CPC (העלות הממשית שלך לקליק) יורדת, עם העלייה ב CTR.
לעיתים תראה השפעה של CTR גם בין מילים, אך קשה יותר להבחין בכך (כפי שקרה לך: מילים עם CTR גבוה לאו דווקא היו זולות יותר), מאחר והעלות הממשית תלויה בגורמים נוספים, כמו מידת תחרות ו QS.

יום טוב והצלחה,
טל

פרופיל