שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

long tail - מתי למחוק מילים לא ממירות בעלות מעט מופעים?
פורסם: 26 נובמבר 2008 07:18   [ התעלם ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  27

הי רן, טל
רן ראשית היה כיף לפגוש ולשמוע אותך בכנס, תודה רבה!

יש לי שאלה שאשמח מאוד אם תוכלו לתרום מנסיונכם, אני לא לגמרי יודע מה דרך ההתמודדות הנכונה בסיטואציה השכיחה הזו:

נניח שיש לקמפיין ( עם CTR גבוה ) אלף מילות מפתח long tail בעלויות נמוכות אשר כל אחת לחוד מקבלת מעט מאוד מופעים - פחות מחמישים בחודש.

את המילים הממירות כמובן נשמור.
מה עושים עם המילים אשר עדיין לא המירו?
מצד אחד הן עדיין לא הגיעו למאה קליקים אז לא ידוע אם הן לא משתלמות
אך מצד שני עם כל כך הרבה מילים עלות הקליקים הכוללת מגיעה למאות דולרים.

מהם הקריטריונים להחלטה הזו?
תודה
עדי

פרופיל

פורסם: 26 נובמבר 2008 15:55   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי עדי, מה שלומך?

זאת שאלה מעולה שנשאלת בווריאציות שונות ע"י מפרסמים רבים, ולכן אנצל את ההזדמנות להבהרות למען כולם:
בעצם יש לנו מילות long tail שהמטרה שלהן היא לקבל מעט חשיפות! כך שהן משיגות את מטרתן כרגע. המטרה היא מילים ארוכות מרובות, שישיגו חשיפות מועטות אבל CTR גבוה, וכולן יחד מצליחות להשיג נפח, אך בפיצול (ועל כן מתקבל השילוב: נפח ואיכות).
הבעיה היא כמו שציינת, שזה לוקח יותר זמן. למעשה ההוצאות אינן גבוהות יותר מאשר אם היית משתמש רק בביטויי האב (או בהתאמות כלליות יותר), פשוט בשיטה הקודמת אתה חוטף את כל ההוצאה בו-זמנית ועל מילה אחת, ואילו כאן יש אפשרות לזהות מה עובד ומה לא, וזה הדרגתי יותר. לכן זה לוקח זמן.
לעיתים האיטיות הזו גוזלת תקציב, מכיון שתוצאות המעקב כמעט אינן אפשריות לפני 100 הופעות (CTR) ולפני 100 קליקים (המרות). כשהתקציב בסכנה, אני ממליצה אחד משניים:
1. אם התחלת את הקמפיין ממילות מפתח כלליות יותר ואז פיצלת אותו ל long tails, הרי שאתה יודע איזה שורש ממיר. תתמקד רק בפיצולים של אותם שורשים שהמירו, ותקפיא את כל השאר. אחרי שתסיים את המעקב שלהם, תוסיף שורשים אחרים.
2. אם אין לך מושג איזה שורש ממיר ומראש התחלת עם רשימת long tails ארוכה, והתקציב עובד קשה, אני מציעה שתעבוד הפוך: תקפיא חצי מהמילים ותנהל מעקב רק על המילים שהשיגו עד כה CTR גבוה. במקרים מסוימים זה אפילו ייתן הזדמנות למילים הפעילות להשיג יותר חשיפות. כשתסיים מעקב על קבוצת מילים (מבחינת CTR והמרות) ותתחיל לנפות, תוסיף בהדרגה כל פעם מילים חדשות מתוך אלו שהקפאת.
3. ועכשיו להתסייגות אם יש המרות: אם יש לך בקמפיין קומץ מצומצם של מילים ממירות, שאתה יודע בוודאות שממירות, תתמקד רק בהן, תקפיא את כל השאר ותוסיף בהדרגה כמה מילים בשבוע למעקב. לפעמים אנחנו מנהלים קמפיין של 1000 מילים, 4 מהן ממירות על ההתחלה בשיעורים טובים, ואנו בכל זאת לא רווחיים מכיון שאנו משיכים לשלם על 996 מילים אחרות, שכל אחת קיבלה עד כה 5 קליקים. גם אם מילה כזו תמיר, היא תמיר לכל היותר פעם בחודש (לפי קצב ההופעות שלה) ואילו במקביל יש לנו 4 מילים ממירות בעקביות. עדיף להשקיע בהן.

בהצלחה,
טל

פרופיל

פורסם: 27 נובמבר 2008 03:11   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  27

הי טל
זה עונה לי באופן מלא על השאלה,
תודה רבה !!!

פרופיל