שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

רשת התוכן - מיקום בבלוקים שונים בעמוד ספציפי
פורסם: 04 דצמבר 2008 22:12   [ התעלם ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  45

היי טל,

יש לי עוד שאלה, איך לא, על רשת התוכן:
נניח ומצאתי עמודים שמכילים יותר מיחידת אדסנס אחת.
רובם נמצאים above the fold וזה מעולה אבל יש עוד בלוקים שנמצאים יותר למטה ולא הייתי רוצה שהמודעה שלי תופיע בהם.

נניח לצורך העניין שכל הבלוקים תומכים במודעות טקסט בהן אני משתמש.
נניח בנוסף שבעל האתר לא טרח להגדיר את הבלוקים השונים כך שגם ה-placement tool לא עוזר לי פה.

האם יש לי אפשרות להשפיע על המיקום שלי בעמודים אלה כך שאופיע רק בבלוקים שנמצאים above the fold? האם זו פונקציה של ביד (CPM במקרה שלי) גבוה יותר?

תודה רבה,
דורון.

פרופיל

פורסם: 06 דצמבר 2008 06:04   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי דורון,

1. זאת שאלה נהדרת.
2. לצערך, הפירוש שלי ל “שאלה נהדרת” הוא: “שאלה שנראית פשוטה אך התשובה עליה מורכבת ומאתגרת הן את המשיב והן את מקבל התשובה, ורצוי שיהיה לו טיפה ניסיון באדסנס” smile

אתה רוצה את התשובה הפשוטה או המלאה? התשובה הפשוטה היא שאם תשלם יותר יש סיכוי שזה יצליח. שלמרות שאין לדעת באיזה סדר האלגוריתם של גוגל יציג מודעות (כפי שתראה יש יותר מדי נתונים בחישוב הזה), המודעות הראשונות בדף הן היקרות ביותר, שים לב: ה ad unit שמופיעה ראשונה ב html של הדף מכילה את המודעות הראשונות שהביד שלהן זכה. ראה כאן:
http://adsense.blogspot.com/2006/11/first-impressions-count.html
שים לב שהיחידה הראשונה שגוגל מזהה בקוד הדף אינה תמיד זו הראשונה שהגולשים רואים. אכן מורכב.
התמונה מסתבכת כשמביאים בחשבון QS, CTR, רלוונטיות ומושג קטן ששותפי אדסנס שונאים במיוחד (ומכאן שמפרסמי אדוורדס אוהבים במיוחד) הנקרא: smart pricing. 
על כל זה נוסיף גורם חשוב והוא שאתה מתמחר את הביד שלך CPM ולא CPC.
smart pricing כולל מרכיבים שונים (ועל כן שמו smart)המקטינים באופן אוטומטי את העלויות שלך ברשת התוכן על בסיס נתונים כמו: CTR והצפי להמרה (כלומר, יש כאן חשיבות גדולה לרלוונטיות: אם אתה מפרסם מצלמות בעמוד השוואה בין מצלמות, יש סיכוי טוב יותר שמודעתך תניב המרות ועל כן תהיה יקרה יותר ממיקום בעמוד עם הסברים כללים על מצלמות), אם לסכם זאת בפשטות דירוג המודעה ברשת התוכן אינו מסתכם בביד שלה.
עכשיו נוסיף לתמונה את עניין ה CPM. שותפי אדסנס יכולים לכוון מודעות CPM כך שתופענה below the fold, מאחר והם יתוגמלו ללא קשר לקליקים. ואולם כדי להגן על המפרסמים, הביד יכוון בהתאמה:
Placing your CPM ad units below the fold, or in an otherwise low-impact location, may result in lower earnings than if the ad unit was placed in a conspicuous location.
מתוך:
https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=18185

לסיכום, תעלה את הביד ותחזיק אצבעות.

טל

פרופיל

פורסם: 07 דצמבר 2008 01:20   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  45

היי טל,

לסיכום - לא אהבתי את הסיכום שלך grin

אז השורה התחתונה, חוץ מהחשיבות של “דע את האויב (שותפי ותוכניות האדסנס)”, היא שמעבר ללהעלות את הביד (שאגב, בדומה לניסיון המועט שלי עם CPC, גיליתי שגם ב-CPM הביד צריך להיות גבוה משמעותית מהמינימום), אני צריך לנהל מעקב צמוד אחרי ה-placements ולהקפיא את אלה עם ה-CTR הנמוך.

תודה על התשובה המפורטת,
דורון.

פרופיל