יש לי לקוח ששלחתי לו מוצר בדואר רשום לניו יורק בדקתי באתר הדואר שלהם מה עם המוצר זה מספר הדואר RR324707366 IL באתר רשום שהמוצר התקבל ב8 בבוקר בתאריך 16 ל12 והלקוח אומר שהוא לא קיבל את המוצר והוא מבקש החזר כספי מה עושים במצב כזה מבקש עצה?
הסברתי לו הוא אומר בכל זאת שהוא לא קיבל את המוצר והוא רוצה לפתוח דיספיוט אמרתי לו
טוב תשאיר פידבק חיובי ואני יחזיר לך את כספך במלאו ואז הוא אמר אם אני ישאיר לך פידבק חיובי אתה לא תחזיר לי את כספי.
ואני לאומת זאת רואה שהוא קיבל את המוצר מה עושים?
כשאני מחפשת ב USPS את מספר החבילה שציינת כאן, אני רואה שהחבילה הגיעה ב 16 לדצמ’ אך (כנראה לא היו בבית) והושארה הודעה ב 18 לדצמ’ או משהו כזה? תבדוק את זה, ייתכן והחבילה פשוט מחכה לו בדואר שיגיע לאסוף אותה!
אכן פשוט בתור סוחרת eBay זעירה, אני יודעת כמה מקרה כזה מלחיץ מישהו בתחילת הדרך...לא נורא, במקרה הגרוע ביותר אפשר להחזיר כסף, אבל שווה בדיקה אם החבילה פשוט יושבת בדואר!
תודה, היא תופסת את הרגע
בנתיים בדקתי שוב את הדואר, ניקו, וטעיתי בתאריך, ב 18 לנובמר נמסרה הודעה, וב 16 לדצמ’ החבילה נמסרה. קצת מוזר שעבר חודש ממסירת ההודעה לקבלת החבילה, אבל מה אפשר לטעון נגד זה?
הוא קיבל הודעה ב 18 לנובמבר והלך לקחת את החבילה ב 16 לדצמבר .
תן לו לפתוח דיספיוט ואז תגיב בטרקינג נמבר ובזה הענין יגמר .
החיסרון פה זה שלא תקבל משוב או אולי תקבל ציון נמוך בגלל שהוא כועס .
אם יש לך סבלנות תנסה להסביר לו את לוחות הזמנים לפי הטרקינג נמבר אולי
תצליח לרכך אותו .
המוצר כולל משלוח עלה לי 38 ש’’ח אני מכרתי לו ב24 דולר כולל משלוח
בכל אופן למרות הכל הפידבקים יותר חשובים לי מהכסף בינתיים יש לי 100 אחוז חיובי אז החלטתי לוותר על הכסף למרות שאני רואה שהוא קיבל
את המוצר
החזרתי לו את הכסף כולל משלוח בתיקווה שישאיר פידבק חיובי כבר עברו איזה יומיים ואין תגובה השאלה היא אחרי שהחזרתי לו כסף הוא יכול להשאיר פידבק שלילי בכל זאת? מה עושים עם לקוחות כאלה בעתיד יכול לצאת מצב
שאנשים יגידו לא קיבלתי את המוצר
ואיש המכירות בשביל לא לקבל פידבק שלילי יחזיר כסף וככה אין כסף ואין מוצר בעיה גדולה… מה עושים במצבים כאלה בעתיד
קודם כל הוא לא יכול להשאיר לך כקונה משוב שלילי הוא חייב לעשות זאת
אחרי שהוא טוען טענות מול EBAY .
דבר שני אתה אוחז בשני טיעונים חזקים מולו:
א. יש לך הוכחות ש EBAY מקבלן כעובדה מוגמרת , שהוא קיבל את המוצר - ומספיק שיש לך טרקינג נמבר
כדי להמנע ממשוב שלילי .
ב. אתה שלח לו את הכסף כך שבעצם אין לו מה לטעון .
ודבר אחרון אין מה לפתח תאוריות בענין זה לגבי ההמשך - זו תופעה שקיימת אך נדירה
מאוד .אחרי שפעלת נכון שכח מזה ותמשיך בדרכך .
ביי
מוטי