שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

מציאת נישה
פורסם: 12 ינואר 2009 19:25   [ התעלם ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  13

שלום,

זה הפוסט הראשון שלי בפורום, סיימתי את השיעור השני ואני כרגע בשלב איתור נישות ומוצרים. המטלות בסוף השיעור היו: לאתר 3-5 נישות ולכל נישה 3-5 מוצרים טובים.

כרגע אני בשלב חקר הנישה ויש לי מספר שאלות:

1.מצאתי נישה עם מספר כולל של כ- 1000 חיפושים ע"פ ה- wordtracker.
האם זה מספיק ואם לא אז כמה צריך?

2. בדקתי את כמות המפרסמים באמצעות הכלי של גוגל AdTargeting ומיקדתי אותו לשפה האגלית, google.com, ארצות הברית. כמות המפרסמים שמצאתי לביטוי הכללי בנישה היא 5 בלבד למרות שזה ביטוי של 2 מילים בלבד. האם אלו נתונים טובים.

3. האם העובדה שאני רואה אתרים שעוסקים במיישרין בנישה הזו בתוצאות האורגניות צריכה להפריע לי?

4. מצאתי מוצר מתאים אולם ה- refd שלו גובה (99%). בשיעור הוידאו רן אמר שגבוהה זה לא טוב. אשמח לדעת למה.

5. בנישה שמצאתי כל המוצרים הם או עם refd גבוהה (בכיוון ה- 100% או נמוך (10%). זה אומר שכדאי לרדת מהרעיון?

חתימה 

עיצוב לוגו ב- לוגו נט

פרופיל

פורסם: 17 ינואר 2009 22:45   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

שלום ירון וברוך הבא לפורום,

ראשית סליחה על העיכוב, לא הייתי בסביבה כמה ימים, אבל הנני.
1. 1000 חיפושים בנישה לא מגלה לנו כלום. השאלה האמיתית היא: כמה מילות מפתח רלוונטיות וממוקדות מצאת בנישה, וכמה חיפושים מצאת לכל אחת?
במילים אחרות: אם מצאת 1000 חיפושים בנישה עם 100 מילות מפתח, זה נשמע קטן מדי. אם מצאת 1000 חיפושים באמצעות 10 מילות מפתח, התמונה חיובית יותר.
מה שאנחנו מחפשים הוא לאו דווקא נישה עם כמות החיפושים הגדולה ביותר, אלא שילוב של נישה גדולה עם כמות מתחרים נמוכה יחסית. מה שמעביר אותנו לשאלה השנייה שלך:
2. כן זה נתון מעודד ואפילו מצוין.
3. לא נוכל לדעת זאת מראש. אם אינך רואה את המוצר הספציפי שלך בתוצאות הראשונות, אינני רואה סיבה שלא להתחיל עם מוצר זה.
4.אינני רואה שום בעיה עם כמות ההפניות שציינת. יש יתרונות לגבוה ויש יתרונות לנמוך.

בהצלחה, ואני כאן לכל שאלה
טל

פרופיל

פורסם: 30 ינואר 2009 00:24   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר וותיק
RankRankRank
סך-הכל הודעות:  58

היי טל

זה לא צריך להיות הפוך?
כלומר לא לבדוק כדאיות של נישה על פי מספר מילות החיפוש שלה אלא למצוא מוצר טוב לקדם ורק אז לבנות רשימת מילים מקיפה וממוקדת ? לא ככה ?

פרופיל

פורסם: 30 ינואר 2009 15:18   [ התעלם ]   [ # 3 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי יגאל, מה שלומך?

יש איזשהו צדק בדברייך, התהליך הוא מחזורי: אנו מתמקדים בנישה לפי מידת העניין שלנו, איכות דפי הנחיתה, ובדיקה של נפח חיפושים. אם בנישה יש מעט מאוד חיפושים ותחרות רבה, זו לא נישה מוצלחת במיוחד, נכון?
כך שבשלב ראשון מעניינת אותנו נישה עם נפח חיפוש סביר שמאפשר תנועה בקמפיין. משהתמקדנו בנישה ובחרנו מוצר, נתחיל לקדם אותו עם מספר מצומצם של מילות מפתח, ונרחיב את רשימת מילות המפתח (וגם נצמצם) בהתאם לביצועי הקמפיין בפועל.
עיקר העבודה בשלב זה (השבוע השני לקמפיין בערך) היא בעיני חקר קהל היעד (פורומים, בלוגים, אתרים רלוונטיים בנישה והרבה משחקים עם כלי המילים: לחצות ביטויים ולדלות מהם ביטויים חדשים)במטרה למצוא מילות מפתח מוכוונות לקנייה ובעלות תחרות סבירה/נמוכה.

בהצלחה,
טל

פרופיל