שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

שאלה לדור
פורסם: 15 פברואר 2009 02:55   [ התעלם ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  39

דור שלום,
אני נמצא כרגע בשיעור 2 .
יש לי שאלות.
אני מנסה לרכוש מאמרים דרך כותב מאמרים ב ELANCE. אתה אומר בשיעור הראשון שצריך למצוא בעצמי נושאים למאמרים. עד פה הכול בסדר ומובן, רק השאלה שלי היא זו. מצאתי נושא שמורכב משלוש מילים שהן מתאימות מבחינת כמות המפרסמים צופים מתחרים ומחיר פרסום שמוכנים לשלם. זה קובץ של שלוש מילים בסדר מסוים נקרא לו “א+ב+ג”. תקן אותי אם אני טועה, אני מבין שבכותרות המאמרים לא חייב להימצא רצף המילים “א+ב+ג”, אבל בתוך כל 15 המאמרים גם אלה שלא נמצאים בעמוד הראשון הם צריכים להימצא כ 15 פעמים על כל מאמר של 400 מילים?
עוד שאלה.
אני מנסה לעשות את האתר לפי איך שאתה מציע, בפירמידה שיש עמוד ראשי ודור שני ושלישי של עמודים. דורות שני ושלישיים אמרת שכדאי לשים מילים שהן יותר רווחיות. השאלה שלי היא מה זאת אומרת? האם לחפש מילים או רצפי מילים כאלה ולומר לכותב שלי שישים גם אותן נגיד בחמישה מתוך חמישה עשר המאמרים בנוסף לרצף המקורי “א+ב+ג”? אם כן איך? פשוט לחפש עוד בגוגל וב – GOOGLE KEYWORD TOOL?
אני מקווה שהסברתי את עצמי נכון.
תודה רבה,
אמתי

פרופיל

פורסם: 16 פברואר 2009 04:32   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1239

הי אמיתי,
אני חושש שלא הבנת אותי במדויק.
הכוונה היא למצוא מספר רב של ביטויים העונים לקריטריונים ולא רק ביטוי אחד.
שים לב שביטויים בעלי מספר מילים רב (יותר מ3 מילים) קצת מחשידים וצריך לבדוק שהם אכן הגיוניים ואנשים אכן מחפשים אותם.
בכל מקרה, יש לוודא כי הביטוי שמצאת נימצא בשימוש, וזאת תעשה ע"י חיפוש בגוגל ובדיקת התוצאות - בדוק כי אכן יש אתרים אחרים בנושא וכי אתה מבין את הביטוי ושהוא הגיוני מבחינה תחבירית באנגלית.
לאחר שאספנו רשימה של לפחות 5 ביטויים שונים נוכל להתחיל ליצור מהם אתר.
שים לב, הפרמידה היא רק הצעה בסיסית שלפיה אנחנו מארגנים את הנושאים תחת קטגוריות/פרקים אין בזה דבר מחייב או מהפכני אלא פשוט פרקים שתחתיהם מאמרים.

חתימה 

דור שביט

פרופיל

פורסם: 16 פברואר 2009 06:39   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר
RankRank

היי דור,
בקשר לגודדי אני באמת אתקשר אליהם. באנגלית אין לי בעיות אבל אולי בעברית.  לא הבנתי את ההערה שכתבת פה. אני הבנתי (מהשיעור הראשון וראיתי אותו כמה פעמים)שצריך למצוא כמה ביטויים ( יכולים להיות מורכבים מכמה מילים עד שלוש) ושכל ביטויי יהיה נושא ראשי לאתר אחר. זאת אומרת מצאתי ביטוי “X” אז “X” יהיה הנושא של האתר הראשון שלי ועל “X” יהיו 15 כתבות, כל כתבה על פו אחר של “X” .נכון או שממש לא? מצאתי ביטוי שני “Y”, אז “Y"יהיה הנושא הראשי באתר השני שלי ועליו יהיו 15 הכתבות. זה הרעיון?
בקיצור אין לי מושג אחרי שכתבת לי מה לעשות בעניין הנושאים אז אשמח מאוד להסבר. אשמח גם לשלוח לך מסר פרטי אם הביטויים עצמם ואז תגיד לי אם אני בכיוון.
תודה רבה
אמתי זומר

פרופיל

פורסם: 16 פברואר 2009 13:35   [ התעלם ]   [ # 3 ]
עורך
RankRankRankRank

אמיתי,
צריך למצוא נושא לאתר, לדוגמה עדשות מגע צבעוניות, זה הנושא הכללי. בתוך הנושא הזה, צריך למצוא מספר מילות מפתח הרלונטיות לנושא, הן לא בהכרח מכילות את אותן המילים, אבל הן צריכות לפחות להיות קשורותף לדוגמה: עיניים צבעוניות, עדשות צבעוניות, בחירת עשות מגע, בחירה עשה צבעונית וכדומה - הביטויים קשורים אבל הם לא זהים במאה אחוז.
עוזר?

חתימה 

דור שביט

פרופיל

פורסם: 16 פברואר 2009 17:11   [ התעלם ]   [ # 4 ]
חבר
RankRank

אוקיי סבבה.
נלך לפי הדוגמא שלך. עדשות מגע צבעוניות זה הנושא הראשי. אחרי כן כמו שאתה אומר מוצאים מילים או ביטויים שקשורים בנושא ושהם עונים על הקריטריונים של מפרסמים , צופים וכו’ (נכון?).
עכשיו כאן מגיע שאלת ההמשך והיא קשורה למה אני אמור לבקש מהאיש שאני מזמין ממנו את המאמר.
אני מבקש שיהיה מאמר אחד לעמוד הראשי עם 15 פעם ביטוי “ עדשות מגע צבעוניות” במאמר של 400 מילים? אחר כך יש לי ביטוי משני נגיד - “מי שטיפה לעדשות” אז שיעשה לי מאמר עם 400 מילים ו – 15 פעם הביטוי “מי שטיפה לעדשות” ולא צריך שבמאמר הזה יהיה הביטוי הראשי “ עדשות מגע צבעוניות”? וכן הלאה לביטויי הבא ?  לא הבנתי מה משותף ל 15 המאמרים.
הרי בשיעור אתה אומר שהרובוט עכביש של גוגל מחפש את הביטוי שחוזר על עצמו ואם הוא חוזר על עצמו הרבה פעמים אז זה מגדיל את הסיכויי שלי להיות מדורג גבוה בחיפוש האורגני בגוגל – זאת אומרת במקומות הראשונים ברשימה. אני לא מבין איך אני יהיה גבוה ברשימה אם הביטוי הראשי שלי יהיה מוזכר כלשונו רק במאמר אחד מתוך ה 14 שיש באתר

ראיתי את השיעור הראשון והשני ועדיין לא הבנתי.
מצטער על חוסר הקליטה אבל זה אני
תודה
אמתי

פרופיל

פורסם: 16 פברואר 2009 17:35   [ התעלם ]   [ # 5 ]
עורך
RankRankRankRank

כל מה שציינת נכון ומדויק
גוגל בודק אותך לפי כל עמוד בנפרד, נכון שהוא אמור להבין שכל העמודים באתר קשורים פחות או יותר לאותו נושא אבל בגדול ניתן גם לבנות אתר עם עמודים נפרדים בנושאים שונים לחלוטין וכל אחד עומד בפני עצמו.
יותר ברור?

חתימה 

דור שביט

פרופיל

פורסם: 16 פברואר 2009 20:21   [ התעלם ]   [ # 6 ]
חבר
RankRank

סבבה,
אני אכתוב עכשיו מה אני מתכנן לעשות ותאשר לי או שלא, שזה נכון התכנית לאתר שלי.
אני אעשה אתר שיש בו עמוד ראשי. בעמוד הראשי יהיה מאמר על הביטוי הראשי, זאת אומרת הביטוי יהיה נושא המאמר ויהווה 3 - 7 אחוזים מן המאמר.
בנוסף, אני צריך לבחור עוד בערך חמישה ביטויים נוספים שעונים על שלושת הקריטריונים (מתחרים, מפרסמים וצופים) שיהיו בעמודים המשניים של האתר. בעמודים המשניים גם יהיה מאמר בכל עמוד . בכל מאמר יהיה ביטויי אחר שאינו הביטוי הראשי (אך קשור אליו במידה כלשהי) ויהווה 3 - 7 אחוזים מן המאמר בן 400 המילים.
אם עד פה מה שכתבתי נכון וכך אני אמור להזמין את המאמרים מכותב המאמרים, אז הבנתיאותך לגמרי. אם לא אז תסביר לי מה לא נכון ומה לתקן בתכנון שלי.
דור תודה, אני רואה שאתה סבלני ובכנות תודה על הסבלנות,
אמתי

פרופיל

פורסם: 16 פברואר 2009 20:38   [ התעלם ]   [ # 7 ]
עורך
RankRankRankRank

הבנת במדיוק את הכל.
אני תמיד מנסה למצוא כמה שיותר ביטויים כך שלכל מאמר יהיה ביטוי מוביל משלו, עם זאת, אם אינך מוצא 15 ביטויים שונים אז ניתן לכתוב כמה מאמרים עם אותה מילת מפתח מרכזית.
ככל שיהיו יותר ביטויים כך יש יותר סיכוי להנות מכניסת תנועה לאתר.

שמח לעזור
דור

חתימה 

דור שביט

פרופיל

פורסם: 17 פברואר 2009 01:17   [ התעלם ]   [ # 8 ]
חבר
RankRank

אחלה
תודה רבה
אמתי