שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

שינויים בפרסום של גוגל???
פורסם: 11 מרץ 2009 18:19   [ התעלם ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  204

שלום טל,
מה נשמע?smile
את יודעת אולי איך זה הולך להשפיע עלינו?
http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3237790,00.html
תודה רבה,
בני

פרופיל

פורסם: 12 מרץ 2009 04:05   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי בני,

מה שלומך? טוב לשמוע ממך.
אז נעשה סדר:

1. ההודעה הרשמית יצאה מגוגל היום. אפשר לקחת כמה שבועות וחודשים להתרגל לרעיון, כי זה עדיין בבטא, ויתחיל להיערך ניסוי בהיקף קטן על קבוצת מפרסמים נבחרים, לפני שהאופציה לפרסום “ממוקד עניין” יהיה פתוח בפני כלל מפרסמי אדוורדס. אגב, אפשר להגיש בקשה לגוגל להכלל בבטא, ואם יאשרו אותך תוכל להשתתף בניסוי ולבדוק את המערכת לפני ההמונים.
2. כל החידוש הזה תקף רק לרשת התוכן כמובן, לפחות כרגע. אין שינוי בחיפוש.
3. הרעיון הוא להגיש לגולשים מודעות ממוקדות ככל האפשר לתחומי העניין שלהם, כברירת מחדל. תחומי העניין שלהם כנראה יסווגו על פי שני קריטריונים כפי שמדווח כרגע: אתרים שהגולש מרבה לבקר בהם, וביקור הגולש באתר המפרסם בעבר. אם חושבים על זה, זה לגמרי לא רע.
3. גוגל יתאים דפי אינטרנט לתחומי עניין באמצעות סריקת התוכן, לא רואה שינוי בחלק הזה כרגע, אבל כאמור הכל עוד יכול להשתנות, מדברים על בטא.
4. זה טוב או רע? כנראה גם וגם. אני רואה בזה חידוש טוב: הלא ככל שהמודעות שלנו ממוקדות יותר (ובקונטנט יותר קשה לנו לשלוט במיקוד) כך הן שוות לנו יותר.
החלק הפחות חיובי: ככל שמודעה שווה לנו יותר (כמפרסמים) היא בד"כ עולה לנו יותר, מעצם העובדה שאנו מוכנים לשלם עליה יותר. אני צופה תחרות. אבל אולי זו רק אני..smile
5. גולשים יוכלו להכנס ל ad prefrences manager כדי לראות באלו קטגוריות גוגל חושב שהם מתאימים, ולשנות לפי דעתם. זה יכול להיות חיובי או שלילי מבחינתנו: ייתכן ובאמת גולשים יבקשו להתאים עצמם לקטגוריות הקרובות ללבם, ואז המודעות שלנו תהיינה ממוקדות יותר, וייתכן שדווקא לתת להם את הקביעה בידיים תרחיק אותנו מהמטרה, ימים יגידו. וסביר להניח שרבים וטובים לא יטרחו בכלל לבדוק מה גוגל חושב עליהם ואלו מודעות הם רוצים לראות…
6. אם תחשוב על זה, זה חדשות טובות למשתמשי אדסנס, מאחר והם מרוויחים יותר כסף על מודעות ממוקדות, ויותר כסף על מודעות עם CTR גבוהים. משתמשי אדסנס, אגב, תצטרכו לעדכן את מדיניות הפרטיות באתרים שלכם, כך שיתאימו לעידכון הזה.

בהצלחה וערב טוב,
טל

פרופיל

פורסם: 12 מרץ 2009 04:16   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  204

היי טל,

המון תודה על התשובה הסופר מפורטתsmile!
זה לא נשמע כל כך נוראsmile. אני חושב שכן תהיה פה בעיה עם תחרות, כי זה אולי עוזר למקד הרבה מתחרים שלא היו כל כך טובים עד עכשיו לעומת אלה שכן בקיאים בפרסום בגוגל(כמו למשל אלה שלמדו עם טל ורן smilesmile)

לילה טוב,
בני

פרופיל

פורסם: 12 מרץ 2009 04:26   [ התעלם ]   [ # 3 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

אכן, אך אנו נמגר אותם כמיטב המסורתsmile

פרופיל