טל, המימונה זה רק עוד כמה ימים… אני חייב את סיועך עם תזכורת לנושא של תהליך גזירת ביטויי/מילות המפתח. HELP!!! ה-CTR שלי השתפר פלאים אחרי מחיקת ביטויים עם אפס קליקים מ-100+ אימפרשנס, אבל אין מכירות כבר שבוע… תודה מראש, עומר
הי עומר, מה קורה?
אז זהו, שהמימונה מאחורינו וסלינו על כתפינו.
אני שמחה לשמוע על ההתקדמות שלך עם ה CTR, אין ספק שאתה עובד יפה.
אני מציעה להכניס כל ביטוי ב 3 סוגי ההתאמה (רחבה, ביטוי ומדויקת) כדי לאפשר מעקב כלומר: מחיקה, פיצול או גזירה לפי הצורך.
כעבור כמה ימים יש לנתח כל ביטוי מפתח ביחס ל 3 סוגי ההתאמות שלו. איזו התאמה מקבלת את מירב ההופעות? יזו התאמה מקבלת את מירב הקליקים? אם רוב הפעילות מתרחשת בהתאמה המדויקת, אתה יכול לטפוח לעצמך על השכם, כלומר: צדקת ודייקת לרצון הגולשים - הביטויים שלך הם בדיוק מה שגולשים מחפשים. אם ההתאמה הרחבה מנצחת - סימן שאנשים מחפשים משהו אחר, ביטויים אחרים שאינם מופיעים ברשימת מילות המפתח שלך. ביטוי כזה יש לגזור כדי לנסות לכוון טוב יותר לחיפושים של הגולשים. אפשר לעשות זאת באמצעות כלי המילים (כמו wordtracker) או באמצעות query report של גוגל (זמין במסך הדוחות שלכם באדוורדס) או hlola למי שיש. את הנגזרות שוב נכניס ב 3 סוגי ההתאמה, כדי לעקוב גם אחרי הנגזרות.
אם דייקת בנגזרות שלך, אתה תראה כעבור כמה ימים ירידה בההופעות ובקליקים של ביטוי האב בהתאמה רחבה, ושהתנועה עוברת ממנו אל הנגזרות. כל נגזרת נבדוק ביחס ל 3 סוגי ההתאמה שלה וכך הלאה. המטרה היא להעלות CTR באופן זה עד כמה שאפשר וכן - להגיע במהירות האפשרית למצב שבו אנו יכולים למחוק לחלוטין את ההתאמה הרחבה.
היי טל, תודה רבה, אתחיל ליישם. איך עברה המימונה?
ה-CTR אכן מטפס, אבל אין מכירות כלל. השעתי (לא מחקתי כלל)מספר ביטויים שהיו עם מספר חשיפות גבוה מאוד אבל עם CTR נמוך - באזור ה-0.5% - וזה הביא לשיפור, אבל מאז אין לי מכירות כלל והתייצבתי על אותו מספר קליקים ליום, MORE OR LESS - היתכן שאלה הן דווקא המלים שהביאו למכירות שהיו לי לפני שבועיים? כמו כן, האם למחוק את הביטויים הללו לאלתר?
ועוד שאלה - צר לי על הבלאגן ועל ריבוי השאלות - הביד שלי הוא די גבוה לכל קליק, כ-0.75$, והמיקומים שלי גבוהים מאוד. תחושת הבטן שלי היא שניתן להוריד את מחיר הביד לאזור ה-50-60 סנט ועדיין להיות רוב הזמן בדף הראשון . מה דעתך? האם מהלך כזה יפגע בקמפיין? תודה מראש, עומר
המימונה הייתה פשוט נהדרת, כמות המופלטות הייתה לא נורמלית
או-קיי, אז לפי הסדר:
1. יכול להיות מצב שהמילים שמחקת הן שהביאו למכירות (לא מחייב), ובכל מקרה אני אומרת: נכון שהמכירות הן הכי חשובות, ואנחנו משאירים מילות מפתח ממירות גם אם יש להן CTR נמוך יחסית. אבל אם מחקת מילים עם CTR ממש נמוך, כזה שמתחת ל 1%, אין לך סיבה להתבאס גם אם הן ממירות, מהסיבה הפשוטה שזה לא היה מחזיק יותר מדי זמן! מילים עם CTR כה נמוך יכולות להמיר פעם פעמיים, אבל אי אפשר לבנות איתן השקעה לטווח רחוק כי מתישהו הן יתחילו לעשות בעיות: להפסיק להופיע, לעלות יותר מדי כסף, למשוך מתחרים שקשה להתמודד איתם בגלל ה CTR הנמוך וכן הלאה.
2. ייתכן שההמרות הגיעו מרשת התוכן? אולי הגיעו משם מכירות לפני שביטלת את רשת התוכן?
3. לגבי התאמת ביטוי- אנו משתמשים בה, היא חשובה מבחינת החשיפות שהיא משיגה. אבל במעקב ההתייחסות בעיקרית שלנו היא ל broad ו exact. כמובן שנתייחס לביצועי התאמת phrase וזה ייתן לנו כיוון לגבי מידת הדיוק שלנו. שלא כמו בתאמה רחבה, שאנחנו שואפים למחוק כמה שיותר מהר, אין לנו צורך דחוף להיפטר מהתאמת ביטוי, היא לא מושכת איתה הרבה ביטויים לא-קשורים ויכולה להביא לחשיפות רבות ורלוונטיות שאנו לא היינו מגיעים אליהן בעצמנו.
4. הביד שלך נשמע גבוה מדי ביחס לעמלה ממוצעת בקליק בנק וביחס לשיעור המרה ממוצע של מוצרים דיגיטליים. אני מציעה לך להוריד את הביד עד למיקום אופטימלי. כך למשל, אין שום צורך להופיע במיקום ראשון, הניסיון מלמד אותנו שהוא משיג את ה CTR הגבוה ביותר, אבלך לאו דווקא ממיר טוב יותר ממיקומים אחרים (ביחס של עלות-תועלת) וזאת מכיון שגולשים רבים מקליקים על המודעה הראשונה, שנייה, שלישית ועורכים השוואות ולומדים את ההצעות - ולבסוף קונים במודעה הרביעית...מיקום אופטימלי בעיני מבחינת עלות-תועלת הוא 3-5, וזה משתנה ממוצר-למוצר (גם בגלל אופי התחרות השונה). חשוב להוריד ביד באופן שלא יוריד אותך מחלקו העליון של המסך - כלומר, אם אתה מופיע above the fold - כל החלק שלא דורש גלילה למטה, משיג CTR טוב יותר. כל מה שמתחת מוריד CTR מכיון שהמודעה שלך נחשפת, אך בפועל אף אחד לא רואה אותה, כי מעטים עושים סקרול לראות מה יש למטה.
ואסיים בהמלצה: אם גובה הבידים אינו מאפשר לך להופיע בחלקו העליון של העמוד הראשון, עדיף שתוריד את הביד עוד - ותופיע בעמוד השני למעלה, מאשר בעמוד הראשון למטה. תקבל פחות חשיפות, אבל CTR גבוה יותר! ה CTR יעלה אותך עם הזמן לחלקו התחתון של העמוד הראשון, ואז תוכל לבחור: או להוריד את הביד שוב כדי לרדת לראש העמוד השני, או להעלות קצת ולהתמקם בראש העמוד הראשון.
לגבי סוגי ההתאמות. אומנם פיצלתי וגזרתי, אבל אני לא מצליח למצוא ביטויים חדשים ש"יעשו את העבודה”.
לגבי הביד, הורדתי אותו והתוצאה המיידית היא ירידה ב-CTR ועלייה במספר הקליקים. ננסה את האסטרטגיה הזאת. אני כרגע על כ-700 קליקים ו-4 מכירות. מה דעתך - מה גבול הקליקים שבו עלי להפסיק עם הקמפיין (בהנחה שאני נשאר עם אותן 4 מכירות)?
הרעיון שלך טוב, אתה בעצם זוכה להנות מכל העולמות+ פתיחה טובה יותר של CTR. אני ממליצה בעיקר בקמפיינים הראשונים לכלול את כל סוגי ההתאמה, גם מכיון שכפי שאמרת, זה מהיר יותר לטסט, וגם כי קשה בשבלים הראשונים לחשוב על כל הביטויים הרלוונטיים האפשריים, וההתאמה הרחבה כאמור מאפשרת לנו לזהות עד כמה אנחנו ממוקדים ומבינים את רצון הגולש. בשלבים מתקדמים יותר זה בסדר לכופף קצת את הכללים, כפי שאתה עשית - ואם זה עובד עבורך זה נהדר. הרעיון הוא טוב.
רעיון מעולה - אפשר לעשות מחקר מילים אולטרה-מעמיק, לכסות מאות אפשרויות מראש, להגיע ל-CTR גבוה כבר בהתחלה ואולי להנות מעלויות נמוכות יותר לפרסום מהר יותר. מעניין, אחלה רעיון