שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

דילמות לגבי נישה: סוגי התאמת מילות חיפוש, בחירת דומיין
פורסם: 10 אוגוסט 2009 19:08   [ התעלם ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  13

אני שוקל ללכת על נישה וכעקרון זו נישה מאד תחרותית שבבסיסיה אנשים עם בעיה מסויימת. בוא נקרא לבעיה - X

לביטוי cure for x
22000 חיפושים בהתאמה נרחבת עם 10 דפי מתחרים
4400 חיפושים בהתאמה נרחבת עם 5 דפי מתחרים

לביטוי x information
30000חיפושים בהתאמה נרחבת עם 10 דפי מתחרים
6600 חיפושים בהתאמה נרחבת עם 5 דפי מתחרים

לביטוי is there a cure for X
יש 1300 חיפושים בהתאמה נרחבת, 880 חיפושים במדויקת,2 דפי מתחרים במורחבת

לביטוי X problems
יש 1300 חיפושים בהתאמה נרחבת, 320 חיפושים במדויקת,3 דפי מתחרים במורחבת

בקיצור למרות שהנישה מאוד תחרותית בחלק מהביטויים, יש ביטויים שקשורים לנישה בלי יותר מידי תחרות.

שאלות:

1. האם זו נישה ששווה ללכת עליה בהנחה שאני אתמקד בסופו של דבר בביטויים הפחות תחרותיים (אלו עם ה- עד 3 דפים מתחרים)

2.האם שאני בודק נישה אני אמור לבדוק כמה מחפשים ביטויים גם בהתאמה הנרחבת וגם במדוייקת כפי שעשיתי ולפי הממצאים להחליט שאני מכוון רק להתאמה המדוייקת כמו במקרה של CURE FOR X

3. אני אמנם רק בשיעור השני אבל בדקתי וראיתי שהדומיינים cure-for-x.com ו- x-information.com פנויים. כאשר נגיע לשלב של בניית אתר למוצר, האם עדיף לרכוש דומיין הטומן בחובו מסר של פיתרון (CURE) או דומיין הטומן בחובו מסר של מתן מידע כללי (ודרך זה מציג באופן עקיף את הפיתרון או מספר פתרונות).

אשמח לשמוע תשובות ודעות

חתימה 

עיצוב לוגו ב- לוגו נט

פרופיל

פורסם: 17 אוגוסט 2009 17:14   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי ירון, מה שלומך?

שאלות לעניין וגם עשית כמה בדיוקת לעניין, אפילו על דומיין - זו דרכי לאמר שאני מחבבת מאוד את הכיוון שלךsmile
לעניין:
1. בדקת התאמות נרחבות, בדוק התאמות מדויקות בלבד כשאתה מכוון לאדוורדס. כל ביטוי הלא מפורסם באופן נפרד, נשאל (כלומר מועלה בחיפוש) נפרד, ומקבל מענה בתוצאות החיפוש באופן נפרד. התייחס למספרים לפי התאמה מדויקת.
2. לא ציינת באיזה כלי מילים ביצעת את החיפושים, אם בגוגל (כלומר חיפושיםם חודשיים), אז סביבות ה 1000 נשמע מעט מדי, יחד עם זאת שים לב לאפשרות לשלב אסטרטגיות כפי שאני באופן אישי כ"כ אוהבת:
אם יש לך ביטויים עם נפח חיפוש מועט, אבל תחרות מעטה מאוד (אפילו מצחיקה) שמאפשרת לך להשתלב בעמוד הראשון במינימום מחיר - לך על אסטרטגיה “רוחבית”. תפוס המון ביטויים כאלה, מנישה זו ואפילו מנישו שונות, תשיג מעט קליקים, אבל זולים מאוד, כפול כל הנישות והביטויים שלקחת = המון קליקים זולים מאוד. הממ…
3. הדומיין צריך לכלול לדעתי את מילת המפתח העיקרית שלך, כמובן שהיא לרוב תהיה תפוסה, אז בשילוב מילים אחרות. שים לב שהמילים האחרות הן מילים שמותרות לפרסום בגוגל (למשל, מילים שכבר השתמשת בהן בקמפפין בלי כל בעיה), כדי שתוכל לעשות שימוש בדומיין ולא תגלה שבכלל גוגל אינו מתיר לפרסם אותו.
4. מוקדם לחשוב על דומיין מכיון שאינך יודע עדיין האם הנישה כדאית ותרצה להשתקע בה. אך כשיהיה לך כיוון, טוב לתפוס דומיין מוקדם, לא בגלל שהוא ייתפס (תמצא משהו אחר) אלא מכיון שתצטרך לחזק טיפה את האתר כדי לקבל בו QS טובים. לפיכך טוב שיהיה לו וותק כלשהו ותוכן מראש.

בהצלחה, טל

פרופיל

פורסם: 18 אוגוסט 2009 00:30   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר חדש
Rank

הי טל,

הכל אחלה, ותודה על התשובות.

לגבי שאלות 1 ו- 2 הכל ברור.

לגבי השאלה השלישית (שם דומיין) מה שנסיתי לבדוק הוא האם על פי הניסיון שלך עדיף ללכת על דומיין המעביר מסר של מידע (המכיל את המילים info או information) או לחילופין ללכת על דומיין המעביר מסר של פיתרון (cure או solution).

מה שמעניין אותי לדעת הוא:

1. ברמת מנועי החיפוש: מה יתן לי יותר נקודות זכות אצל גוגל (אם בכלל). האם שגוגל נתקל בדומיין או אתר שנותן מידע הוא נותן לו יותר נקודות זכות ברמה הקידומית (זו אולי מחשבה תמימה אבל יכול להיות שכן)?

2. ברמת הגולשים: על מה מהניסיון שלך הגולשים יעדיפו להקליק (מה אמור לעבוד טוב יותר ברמה הפסיכולוגית) : דומיין שכבר בתוך השם שלו מתיימר לרפא את המחלה (שעשוי להיראות לחלק מהגולשים קצת קקיוני ואולי לא אמיתי) או לחילופין לדומיין שמעביר מסר של מידע בלבד ובצורה עקיפה את הפיתרון לבעיה?

אני חושב שיש פה שאלה עקרונית כי כפי שאני רואה עכשיו, אנחנו כמשווקים מצד אחד עוזרים לאנשים בבעיות שלהם ומצד שני נותנים מידע והשאלה היה מאיזה צד (מהניסיון שלך) עדיף לתקוף את הנושא בכל מה שקשור לשם דומיין.

חתימה 

עיצוב לוגו ב- לוגו נט

פרופיל

פורסם: 24 אוגוסט 2009 04:39   [ התעלם ]   [ # 3 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי ירון,

יש משהו בכל אחד מהדברים שאמרת. אבל שים לב: גולשים בשלב מוקדם של תהליך הקנייה, כלומר אלו שרק אוספים מידע על הבעיה שלהם, ואפילו עוד לא חושבים להוציא כסף, יעדיפו info, ומילה כמו cure תיראה להם רחוקה ואולי פחות אמינה.
גולשים בשלב מתקדם בתהליך הקנייה, שכבר ערכו בדיקות, אספו מידע, השוו מחירים וכולי, נמצאים בשלב תשישות מתקדם מרוב “מידע”. אם הם נכנסים לעוד אתר אחד עם “מידע” הם הולכים להשתגע - תנו לאנשים האלה פתרון ומהר.
אז מי יודע אלו אנשים מגיעים אלייך - כאלה מהשלב המוקדם או המאוחר? אתה יודע. האם מילות המפתח שלך הן יותר info או יותר cure ? מכוונות לאנשים שנמצאים בשלב מתקדם של תהליך הקנייה או בשלב מוקדם? אתה מזמן אותם באמצעות מילות מפתח, לפיכך אתה יכול לזמן מי שתרצה לאתר שלך, ואני הייתי הולכת לפי מילות המפתח שמביאות הכי הרבה קליקים על המודעה שלך. ואני בכלל חושבת שהעיקר היא המילה הראשונה בדומיין, אבל אולי זו רק אני.
לגבי גוגל: אם מילות המפתח שלך הן בעיקר cure, זה מה שגוגל “יעדיף” לראות בדומיין שלך. כנ"ל לגבי אינפו. אם לא כללת בשם הדומיין משהו מעצבן במיוחד שקשור ב miracle cure, לגוגל לא אמורה להיות העדפה.

בהצלחה, טל

פרופיל

פורסם: 27 אוגוסט 2009 18:53   [ התעלם ]   [ # 4 ]
חבר חדש
Rank

טל, תודה על התשובה.

זה בדיוק מה שרציתי לדעת וגם אני מצליח ללמוד מהתשובה שלך על דרך המחשבה שלך - אחלה!

חתימה 

עיצוב לוגו ב- לוגו נט

פרופיל