כמוכר ב EBAY חשוב לי לשתף אתכם במספר דברים שלא לומדים בקורס.
ביום שתחליטו שאתם הופכים את המכירות לעסק ופותחים עוסק מורשה קחו בחשבון את הדברים הבאים.
כאשר אתם שולחים פריט לחו"ל כבעלי עסק עליכם להנפיק לו רשומון ייצוא. עלות הרשומון היא בערך 70 ₪.
אם יש לכם מספר פריטים לשלוח באותו היום והם לאותה המדינה אז אתם יכולים להשתמש באותו הרשומון. אם במהלך השבוע מכרתם רק פריט אחד ואתם רוצים לשלוח אותו לחו"ל אז אתם חייבים לשלם על הרשומון הזה.
תשלום נוסף זה המשלוח. בגלל שצריך להנפיק לפריט רשומון ייצוא הוא חייב לעבור בשירות ליצואן. המשלוח לשירות היצואן במידה ואתה גר מחוץ לעיר בה נמצא המכס (אני גר בפתח תקווה והמכס נמצא בתל אביב) זה עוד 36 שקלים. ובסוף נניח שהפריט שוקל מעט כלומר לא שווה לשלוח ב EMS אז על המשלוח יש לשלם בן 10 ל 40ש"ח תלוי במדינה ובמשקל.
שימו לב שאם מכרתם פריט אחד בשבוע אתם יוצאים פשוט בהפסד גדול. מי שאומר לכם לאגור מספר פריטים זה אומנם נכון אבל תחשבו על זה שאם אתם שולחים בדואר רגיל רשום ואתם מחכים יותר מ 5 ימים, הפריט יכול להגיע אל הלקוח לאחר חודש.
המידע שציינתי פה הוא חלקי מפני שיש גם את המשלוחים ב EMS וגם כאן יש כמה דברים ללמוד.
אני למשל הפסקתי למכור פריטים שהרווח שלהם הוא בין 50 ל 100ש"ח מפני שכל נושא הרשומון ייצוא והמשלוח הכרוך בזה הוא פשוט לא נורמאלי ואת זה לצערי אף אחד לא לימד בקורס.
היום אם הניסיון הרב שצברתי בנושא אני חייב לומר לכם שלפני שאתם מחליטים להפוך את זה לעסק כדאי שתבדקו את המוצרים שלכם ואת העלויות הכרוכות בכך.
תודה
שלום אורח! אנא בצע