שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

2 מתוך 2
2
חבל שאת זה לא לימדו אותנו בקורס!!
פורסם: 21 ספטמבר 2009 20:13   [ התעלם ]   [ # 16 ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  32

זה לא מדוייק
אם אתה עוסק מורשה או אפילו עוסק פטור, כאשר אתה שולח דבר מה לחו"ל ויש עליו רווח כלומר זה לא מתנה וסכום המכירה הוא מעל 100$ אתה חייב ברשומון ייצוא.

אין מושג כזה יצואן גדול או קטן במונחים חשבונאים. אתה יכול להיות עוסק פטור או עוסק מורשה או בעל חברה.

במידה ואתה עוסק מורשה (אם אני לא טועה זה הכנסות - לא רווחים מעל 5000ש"ח בחודש) אתה חייב להוציא רשומון ייצוא על פריטים שמכרת מעל 100$ ועל פריטים מתחת אתה יכול לוותר על הרשומון ייצוא אך במקרה זה תשלם את המע"מ 16.5%

אסף

פרופיל

פורסם: 21 ספטמבר 2009 22:37   [ התעלם ]   [ # 17 ]
חבר בכיר
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  287

אני עוסק מורשה ואני לא מוציא רשומון ואני מדווח לרשות המיסים כבר כמה חודשים בלי שום בעיה.
אבל יכול להיות שאצלי זה לא משחק תפקיד כי אני עובד עם דרופשיפרים.

חתימה 

[

פרופיל

פורסם: 21 ספטמבר 2009 22:52   [ התעלם ]   [ # 18 ]
חבר
RankRank

ברור
אם אתה עובר עם דרופשיפר אז במידה והוא מהארץ הוא זה שמטפל במשלוח ולך זה שקוף.
לפי דעתי במקרה זה בגלל שאתה לא יכול לספק הוכחה שהמשלוח הוא לחול (רשומון ייצוא זו ההוכחה היחידה אשר מוכרת ע"י רשות המיסים) אתה חייב לשלם מע"מ על כל המכירות שלך ולכן הרווח שלך קטן.

פרופיל

פורסם: 22 ספטמבר 2009 21:40   [ התעלם ]   [ # 19 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1973

הרווח שלך = הרווח לפני מסים…
בסוף שנה אתה עושה דין וחשבון ורואה מה הרווח הנקי שלך אחרי מסים… בכל מקרה אין מצב שאתה מפסיד כסף ממכירה מסוימת אם אתה משלם מס.

בכל אופן, כמו שאני תמיד ממליץ, לפי מה שהבנתי אף אחד מאיתנו עדיין לא רו"ח- אני ממליץ לכולם להיוועץ עם אחד באופן פרטני.

בהצלחה,
תומר

חתימה 

תומר חן,
הצטרפו לעמוד הפייסבוק החדש שלי!

פרופיל

פורסם: 22 ספטמבר 2009 21:55   [ התעלם ]   [ # 20 ]
חבר
RankRank

אולי אתה לא מפסיד כסף אבל הרווח שלך יכול לקטון משמעותית.
אם מכרת מוצרים מסויימים ברווח שלא היה גבוהה במיוחד, יכול להיות שלאחר שתעשה את החישוב הכולל תוווכח שאולי לא כדאי למכור את המוצרים הללו וזה בדיוק מה שאני הבנתי לאחר הכרות עם הנושא.

המוצר שלך צריך לכלול את דמי המשלוח, עמלת איביי, עמלת פייפל ועוד מע"מ 16.5% או רשומון ייצוא וזה לפני המיסים ואנשים חייבים לדעת את זה ולהבין את הנקודה הזו לעומק.

תודה

פרופיל

2 מתוך 2
2