שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

קמפיין ניסיון- יש קליקים, אין המרות
פורסם: 15 אוקטובר 2008 18:10   [ התעלם ]
חבר
RankRank
סך-הכל הודעות:  47

היי,
יש לי כרגע קמפיין 689 קליקים בשבוע, אבל אף מכירה. בקליקבנק אני לא רואה מכירות. הבנתי מקריאה בפורומים שאני יכולה לראות גם בגוגל אדוורדס שיש לי מכירה...אבל איפה זה נמצא?

שאלה נוספת- האם התקציב היומי שלי משפיע על ה-QS?
תודה

פרופיל

פורסם: 15 אוקטובר 2008 20:03   [ התעלם ]   [ # 1 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי,

את יכולה לראות מכירות באדוורדס רק אם התקנת קוד מעקב המרות של גוגל. ליתר דיוק: עלייך לבקש מבעל המוצר שיתקין את הקוד שלך אצלו באתר. התהליך מוסבר בשיעור שעוסק במעקב המרות.
אנו מאפשרים לקמפיין טסט להגיע ל 300 קליקים, לא מעבר לכך. אם אין מכירה כעבור 300 קליקים אנו עוברים למוצר אחר. זאת בהנתן שבניית הקמפיין (ובמיוחד הרכבת מילות המפתח) נעשתה כהלכה. 689 קליקים ללא מכירה זה מספר גדול מאוד. ההרגשה שלי נוכח הנתון הזה היא כי יש בעיה בהרכבת רשימת המילים. נא צייני מה ה QS ובמיוחד מה ה CTR שלך: הממוצע, וכן (בנפרד) של המילים המרכזיות שקיבלו קליקים.
כמה אד-גרופס בקמפיין שלך? כמה מילות מפתח בכל קבוצה? 689 קליקים מתחלקים בין כמה מילים? (יש לשער שלא כל המילים בקמפיין שלך מקבלות קליקים).

התקציב היומי אינו משפיע על ה QS. הביד עשוי בעקיפין להשפיע על QS, מאחר וביד בוה גורר מיקום גבוה יותר, הגורר CTR גבוה יותר, שעשוי בתנאים מסוימים גם להעלות QS.

חג שמח,
טל

פרופיל

פורסם: 17 אוקטובר 2008 15:06   [ התעלם ]   [ # 2 ]
חבר
RankRank

פירוט הקמפיין עם 689 הקליקים- כרגע כבר עלו ל-951 קליקים ולא מכירה אחת. רשמתי את המחיר עבור השירות בגוף המודעה, וזה הוריד מספר הקליקים, וגם הורדתי את הביד ל-0.17 במקום 0.27! פתחתי את הקמפיין ב-30 בספטמבר, והסתכלתי רוב הזמן על הקליקים היומיים, אז לא הייתי מודעת לכמות הקליקים שנעשו. רק שלשום הסתכלתי ב- ALL TIME VIEW ונבהלתי מהסכום שהפסדתי- $250!
יש לי שני קמפיינים ( שזה אחד מהם) שיש בהם קליקים אבל אין מכירות, ולעומת זאת ניסיתי כבר 8 קמפיינים אחרים שאין בהם הופעות בכלל! בגלל זה הייתי מבסוטית שלפחות בקמפיין הזה יש הופעות וקליקים.
כל כמה ימים עידכנתי את הקמפיין המפסיד הזה, הוספתי מילים, סידרתי אותן אחרת, הוספתי אד-גרופס. אז מה שאפרט עכשיו הוא נכון לעכשיו, אבל אני כבר לא זוכרת איך נראה הקמפיין בהתחלה. ( לא מצאתי HISTORY באדוורדס)

לקמפיין 951 קליקים על פני 17 יום. CTR כרגע 0.83% אם כי היו ימים שזה היה משהו כמו 1.6%.
אני לא יודעת איך לבדוק QS כללי, אני רואה QS לכל מילת מפתח, בזכוכית מגדלת, אבל איפה אפשר לראות QS כללי?
יש לי 7 אד גרופס, בכל קבוצה בין 14-27 מילות מפתח. שני אד גרופס שותים את כל ההופעות והקליקים, CTR של 1.13% ו-1.06%.
בקיצור, להעיף את הקמפיין הזה?

בקמפיין אחר שבו הפסדתי רק $50, היה יופי של CTR בסביבות ה-6%, 190 קליקים, אבל בלי מכירות בכלל. בדקתי שוב את אתר המכירה וגיליתי שיש אופציה לעשות מנוי, אבל אם לוחצים על שם המוצר ישירות מגיעים ל- EBAY. וזה כנראה לא עוזר לעמלות שלי. עשיתי לקמפיין PAUSE.

בקמפיין חדש שהתחלתי אתמול אין הופעות בכלל. אין לי מושג למה. לפי WORDTRACKER היו חיפושים בנושא בסדר גודל של בין 2000-300 ביום, תלוי במילות המפתח. חילקתי ל4 אד גרופס, כל אחת בין 13-15 מילות מפתח. לכולם כתוב BID IS BELOW FIRST PAGE BID ESTIMATE OF
בין 40-90 סנט. שדרך אגב- מה זה אומר? שבמחיר הזה הם יופיעו בעמוד הראשון?
עכשיו אני רואה שה-QS הוא POOR בגלל שאדוורדס אומר שעמוד הנחיתה לא רלוונטי כמעט בכל המילים. האם כדאי לרדת מהקמפיין או לחכות לשיעור הבא בו אני אמורה ללמוד לעשות עמודי נחיתה?

ושאלה אחרונה- ראיתי בפורום שמישהו אמר ש-30% מהעמלות של האפיליאט נגנבות. האם זה נכון, ואיך כדאי להתמודד עם זה?

פרופיל

פורסם: 17 אוקטובר 2008 17:30   [ התעלם ]   [ # 3 ]
עורך
RankRankRankRank

בוקר טוב,

כמות הקליקים שלך שלא הניבה מכירות, ביחד עם ה CTR הנמוך, מעידים על חוסר רלוונטיות מספק, זו הסיבה שאין מכירות. לא ראיתי את רשימת המילים, אבל כנראה שהיא כללית מאוד.
ניהול שוטף של קמפיין אמור למנוע מצב כזה, מאחר ואת מקפיאה כל מילה שה CTR שלה נמוך מ 1%, כל מילה שהגיעה ל 100 הופעות ללא קליק, וכן כל מילה שעברה 100 קליקים ללא מכירה.
אלו הם שלבי המעקב הראשונים אחר הקמפיין, ותפקידם לשמור את ה CTR מעל 2% ואת שיעור ההמרה שלך בשלב ראשוני לפחות 0.3% ובהמשך לפחות 1%.
במהלך השנים שלי כאפילייאט לא ראיתי גניבת עמלות בשיעור כזה או באופן נפוץ, ולדעתי הרוב סיפורים לא מבוססים במיוחד, יש לכך תיאוריות רבות שלא ניכנס אליהן. היעלמות של מכירה יכולה לנבוע מכל מיני סיבות, ואם מדובר במכירה בודדת בוודאי לא ניתן לקבוע שבשיטתיות מישהו גונב לך מכירות. הסוואת לינק עשויה לעזור, אבל לא למנוע לחלוטין תופעה כזו אם היא מתרחשת.

חג שמח,
טל

פרופיל

פורסם: 17 אוקטובר 2008 18:30   [ התעלם ]   [ # 4 ]
חבר
RankRank

אז אם אני מסכמת את כל הכללים ליצירת קמפיין טסט-

-להתחיל עם ביד בסביבות 20 סנט, ותקציב יומי 20 דולר.

-יש להגיע ל-300 קליקים על פני שבוע אחרת הקמפיין לא שווה.

להקפיא כל מילה שה-
CTR
שלה נמוך מ 1%, כל מילה שהגיעה ל 100 הופעות ללא קליק, וכן כל מילה שעברה 100 קליקים ללא מכירה
אלו הם שלבי המעקב הראשונים אחר הקמפיין, ותפקידם לשמור את ה
CTR.
מעל 2% ואת שיעור ההמרה שלך בשלב ראשוני לפחות 0.3% ובהמשך לפחות 1%.

מהו שיעור המרה טוב להמשך, דרך אגב? נדמה לי שראיתי איפשהוא %5?

פרופיל

פורסם: 17 אוקטובר 2008 19:15   [ התעלם ]   [ # 5 ]
עורך
RankRankRankRank

הי,
כדאי להבין שהמרה יכולה להיות: ליד, OPT IN לרשימה, מכירות שונות, הצעות זולות או יקרות מאוד, חינמיות וכו’ ושיעור ההמרה משתנה בהתאם. אנו מתמקדים כרגע בהמרה שפירושה: מכירת מוצר דיגיטלי, דרך קליק בנק. ושיעור ההמרה השכיח הוא 1%.  2% 3% נחשב טוב מאוד. 
העלויות שניסחת בהחלט מקובלות, אני רק רוצה להדגיש שאין כללים לגביהן, התקציב היומי תלוי בתקציב האישי של כל אחד.
נבהיר גם כי כשאנו אומרים “להקפיא” מילה/קבוצה שאינה עומדת בדרישות מסוימות, הכוונה היא שהיא צריכה לעבור חשיבה מחדש: ניסוח אחר, פיצול, העברה לקבוצה אחרת וכו’ ולאו דווקא מחיקה. אני אומרת להקפיא כי עד שתחליטי מה לעשות איתן, לפחות שלא ימשיכו לחבל בביצועי הקמפיין כולו. אם הקמפיין עבר את כל השלבים הללו ועדיין יש מילים וקבוצות שאינן עומדות בדרישות המפורטות, יש בהחלט להקפיא ואח"כ גם למחוק. אין טעם להשאיר בקמפיין מרכיבים בעלי ביצועים ירודים, מאחר וטובה לא תצמח מהם ומאידך הן מורידות את כל יתר המרכיבים מטה.

הרבה הצלחה,
טל

פרופיל