שלום אורח! אנא בצע כניסה למערכת או הירשם כחבר

הפורומים

בידים ומילים בהתאמה מדויקת
פורסם: 17 אוקטובר 2008 16:24   [ התעלם ]
חבר חדש
Rank
סך-הכל הודעות:  8

smile
טל ורן שלום,

אני נמצאת אחרי השעור הרביעי ויש לי מספר שאלות:

1. בשעור השלישי או הרביעי - אמרתם לבדוק מה ההערכה של הבידים על רשימת המילים ולהציע פי 10 (או פי 3 אם הבידים ממש גבוהים).
הכוונה היא גם אם הבידים הם לצורך העניין חצי דולר - להציע על ההתחלה דולר וחצי או אפילו להגיע ל-3 דולר להקלקה? האם זה באמת כדאי לקמפיין ניסיון? מה זה נותן ומתי להוריד את הבידים לבידים נורמלים?

2. מספר קמפיינים שהעליתי נתנו באופן אוטומטי בידים של 10 דולר.. האם זה הגיוני שיש תחומים של 10 דולר או שעשיתי משהו לא בסדר? התייעצתיי עם מישהו שאמר שכניראה המודעה לא רלוונטית.. אבל ציון האיכות שקיבלתי הוא ok.. אז איך זה הגיוני?

3. בעניין התאמת המילים - לפי מה שהבנתי מהשעור את כל המילים בהתחלה עשיתי גם בהתאמה רגילה וגם ב- “ “ .
ואז על חלק מהמילים מופיעה לי ההודעה: Note: in this diagnosis the search hypoglycemia treatments did not trigger this keyword. However, another keyword in this ad group ( “hypoglycemia treatments” ) is triggered by this search.
האם זה בסדר? ואם כן, מתי להוריד את ההתאמה הרחבה יותר?

4.לפי מה שאני יודעת מהניסיון הקצר שלי (מלפני הקורס) עם google adwords, החלק הכי חשוב בקמפיין הוא ה-150 הקלקות הראשונות - בהן גוגל בודק את הקמפיין שלך. אחר כך קשה לבצע תיקונים. האם זה נכון? אם כן, זה נוגד קצת את מה שלימדתם בקורס - כי אמרתם קודם כל להריץ קמפיין ניסיון של 100 הקלקות ורק אחר כך להתעסק איתו במידה והוא ניראה כדאי..  בקיצור - אני קצת מבולבלת - מה התהליך הנכון שכדאי לעבור עם הקמפיין? מתי אני צריכה להבין שהוא לא כדאי? 

תודה!!

גל.

פרופיל

פורסם: 20 אוקטובר 2008 19:04   [ התעלם ]   [ # 1 ]
חבר חדש
Rank

טל? רן?

מישהו יכול לעזור בבקשה.?

פרופיל

פורסם: 22 אוקטובר 2008 14:38   [ התעלם ]   [ # 2 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

שלום גל וברוכה הבאה אלינו,

1. אל תציעי פי 2-3 מהביד הנדרש להופעה בעמ’ הראשון, מאחר והביד יהיה גבוה מדי, כפי שנוכחת. כדאי שהביד שלך יהיה מותאם להופעה בעמ הראשון, אם הביד המומלץ ע"י גוגל להופעה בדף מסוים הוא חצי דולר, זה בהחלט מספיק. עקבי במשך כיומיים לראות איזה מיקום ממוצע את מקבלת עבור ההצעה הזו ועדכני את התמחור שלך בהתאם.
2. אם הביד להופעה בעמ’ הראשון הוא $10, פירושו שאינך מספיק רלוונטית. אם ציון האיכות שלך הוא OK, כנראה שמדובר בשילוב של: רלוונטיות סבירה אך לא מספקת+תחום תחרותי באופן קיצוני.
3. כל מילה נכניס ב 3 סוגי ההתאמה. ההודעה שקיבלת היא אוטומטית ותקבלי אותה בכל פעם שתופיע לך אותה מילת מפתח ביותר מסוג התאמה אחד. בדקי עם זכוכית מגדלת רק את המילים בהתאמה מדויקת.
4. זה לא נכון שקשה לבצע תיקונים, ולמעשה אני מאמינה שאם אנו בונים קמפיין לאורך זמן, יש משקל גדול יותר למשך הזמן והביצועים בפרק הזמן הארוך יותר. יחד עם זאת זה נכון של 200 הקליקים הראשונים יש חשיבות גדולה. עובדה זו אינה סותרת קמפיין טסט: קמפיין טסט אין מטרתו לשפר ביצועים, אלא לבחון כמה שיותר מוצרים בפרק זמן סביר ובעלות ריאלית. למעשה אנו מנסים לתמרן כאן בין שתי חזיתות: האחת היא אדוורדס ובניית קמפיין מצליח, והשנייה היא העובדה שנדרשים כמה טסטים עם מוצרים שונים כדי למצוא מוצר מוצלח.
מתוך ניסיון והבנה שצריכים לעבור כמה טסטים עם כמה מוצרים, אנו לא מעוניינים שתוציאי את כל התקציב שלך על מוצר טסט, רק כדי לקבל CTR גבוה ב 200 הקליקים הראשונים. יהיה לזה זמן בהמשך, כמו גם לאסטרטגיות מיטוב אחרות.

הרבה הצלחה ושתהיה שנה טובה,
טל

פרופיל

פורסם: 22 אוקטובר 2008 23:56   [ התעלם ]   [ # 3 ]
חבר חדש
Rank

טל תודה רבה!!!

לגבי סעיף 3 - מתי להוריד את סוג ההתאמה הרחבה? וגם, יש אפשרות לקבל הרחבה והסבר נוסף על השימוש בדוח query?

ושאלה נוספת: עשיתי בקמפיין מסויים 3 מכירות. ואחר כך באחד השעורים אמרתם להפסיק עם פרסום בcontent . מאז הפסיקו המכירות.. מצד שני - ה-content מוריד את ה- CTR..

מה כדאי לעשות?

פרופיל

פורסם: 26 אוקטובר 2008 15:51   [ התעלם ]   [ # 4 ]
עורך
RankRankRankRank
סך-הכל הודעות:  1059

הי גל,

מילים בהתאמה רחבה נשאף לצמצם כמה שיותר מהר, אבל צריך לחכות ולראות שרוב ביצועי הקמפיין מגיעים מההתאמות המדויקות יותר. אם ההתאמה הרחבה היא מקור רוב ההופעות והקליקים, פירושו שאין לנו מילות מפתח מדויקות יותר ברשימה, ואנחנו צריכים להמשיך לגזור.
query report הוא לא דו"ח מושלם כפי שכבר ציינתי. אפשר לקבל ממנו עזרה, אבל לא את התמונה המלאה של החיפושים, וכאן אין ברירה אלא לעשות הרבה טסטים ולהוסיף לאט לאט מילים נוספות, ולעקוב כמה משקל עובר מההתאמה הרחבה אל המילים המדויקות יותר שהוספנו.
פרסום ברשת התוכן נדון בהרחבה בשיעור נפרד, אני משערת שעדיין לא הגעת אליו.
זה מאוד משמח שעשית 3 מכירות, לא בטוח שהן הגיעו מרשת התוכן מאחר ואין לך עדיין מעקב המרות כדי להבין מה מקור ההמרה. אך העניין האמיתי כאן הוא שהמוצר שלך עבר טסט והוא כנראה ימשיך להניב מכירות, עכשיו נתמקד במקור שלהן (באמצעות מעקב המרות) ונתחיל להוריד עלויות. אל תדאגי, עוד נשוב לרשת התוכן, פשוט קצת יותר ביעילות.

בהצלחה,
טל

פרופיל